Més d’estiu: Cullera, Siete Aguas, Manuel i altres.

Encara que, pràcticament, hi ha curses quasi tots els dies i en moltes d’elles amb representació de membres del Club ( Vilanova de Castelló, Forn de Carrascosa, Xeraco, Benimodo,...), ens centrarem en aquesta crònica en aquelles que tenim testimoni gràfic.
A la platja de Cullera es celebra una de les proves més típiques de l’estiu. Encara que el recorregut pot ser no arribe als 7 kms (accesible per a molta gent), el fet que transcorrega en la seua totalitat vora a mar, li confereix una certa duresa. Si a açò li afegim la calor i, sobre tot, l’humitat, el resultat es una prova més “pesada” del que, en principi, aparenta. Molts dels “coixos” que estiuen a aquesta localitat de la Ribera Baixa, participaren en la matinal.
El Gran Fons de Siete Aguas es, tal vegada, la cursa més important de les que es celebren, en estiu, a les nostres terres. Aquesta era la 33 edició, la qual, no escapant al moment de crisi i de reduccions de pressuposts, va poder confeccionar un cartell atractiu d’atletes d’èlit, encara que amb menys representació internacional. La victòria final va ser per a Alberto Lozano, per davant del marroquí, Ouais Zitane, amb un temps de 48:19, mentre que en dones la guanyadora va ser Azucena Díaz, quedant segona Isabel Checa. Encara que, enguany, no eren molts, els nostres estigueren a un bon nivell.
Enguany, van tornar a fer la volta a peu a Benimodo que, com el Guadiana, apareix i desapareix. Amb el naixement d’un grup de gent jove amb il•lusió, aficionada a les carreres, esperem que puguen aconseguir eixa continuïtat necessària per a consolidar una prova , des d’el nostre Club els desitgem el millor i saben que poden comptar amb nosaltres. En l’apartat esportiu, destacar el tercer lloc de Javi Colomer.
Per a finalitzar aquestos breus comentaris, una nova prova del circuit, la dècima, la nocturna de Manuel, una cursa amb els suficients atractius com per a que una gran quantitat de gent del Club es desplaçara  fins a aquesta població. Malgrat començar a les 21 h., va ser probablement la nit mes calorosa de la setmana, del mes, de l’any, del segle,... el que va fer que tot el món acabara en una bona “suada”, compensada pel gran ambient i sobre tot, per l’al•licient del sopar posterior . En quant al resultat, un nou èxit per a nosaltres, guanyadors per clubs (ja resta menys i cada vegada està més a prop) , mentre que a nivell individual, destacar el segon i tercer lloc de Javi Colomer (quart de la general) i Javi Mendoza, en categoria sènior. Amb una gran autoritat, dominà la prova de principi a fí, un gran enamorat de la nostra cursa,Andrés Micó.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Carrers d’estiu: Antella, Tavernes i Riola

La gent que no està clavada en aquest món de les carreres pensa que l’activitat es paralitza durant l’estiu, que no es fa res, degut a la calor, i com tots sabeu es més be tot el contrari. Si vols, pràcticament, es pot participar en” voltes a peu” tots els dies, arribant el cap de setmana i tenint que triar perquè tens distintes alternatives. Aquesta setmana ha sigut un exemple, el dimarts, hi havia prova del circuit a Antella, el dijous a Llaurí, el divendres a Tavernes i el dissabte, la “traca final”, a més de la de Riola (també del circuit), per la contornà estava la de Favara i la de Sollana. Es evident que hi ha una gran efervescència i la gent cada vegada en major quantitat s’està incorporant a aquest món, esperem que el tema del pagament i la falta de col•laboradors, no acabe afonant-lo.
En quant a les carreres amb major participació de gent del Club, uns breus comentaris, pel que respecta a Antella, una prova amb certa complicació, cal dir que no va ser la millor per als nostres interessos, ja que cosa estranya, no obtinguérem el resultat esperat, i el pitjor va ser la lesió de Javi Mendoza, que no va poder  finalitzar. Esperem que es recupere prompte , ja que ens fa falta, i puga continuar la seua participació exitosa en aquesta edició del circuit. Els altres feren tot el que pogueren, destacant la bona carrera de Jaume Hervàs i Francis.
La volta a peu a Tavernes, es una cosa distinta, ja que es celebra a la zona de la platja, amb una inscripció molt nombrosa però, sobretot, el que destaca es el gran ambient, amb uns carrers plens de gom a gom, animant contínuament als corredors. Val la pena disputar-la solament per viure’l.
En quant a la segona prova de la setmana del circuit, la de Riola, les sensacions ja van ser distintes a la d’Antella, amb un triomf quasi segur per equips i una participació de més de 20 membres del Club. Gran carrera, disputada al costat del Xúquer, on poguérem saludar a vells amics, com Rosa, Rubén , Teresa,... En l’apartat esportiu, cal destacar el debut de Benja Mansilla, com a membre del Club (magnífica la seua carrera), la regularitat d’Alberto Vidal, i la gran aportació de Juanlu, Pepe Romero, Javi Gorba,...
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Rubielos i l’homenatge a Matamón

Enguany amb més ganes si cal i amb més sentit (alguns amb mig dol i altres, amb dol sencer),  no podíem faltar a la cita anual del Club amb Matamón. No es la més bonica, ni la més frondosa, ni la més alta, ni tant sols està al nostre terme (quin gran trauma quant ens assabentarem!), però per a la gent de Carlet aquesta muntanya, des de sempre ha tingut un simbolisme especial, creant un sentiment que ha anat passant de pares a fills. Hi ha teories que diuen que el seu magnetisme ha influït en el caràcter dels carletins, per a be o per a mal, que ens ha fet individualistes, conformistes i contemplatius (el nostre club, demostra tot el contrari),  que la seua atracció ens ha separat del poble i ens ha dut a passar part de l’any el més prop possible d’ella, deixant un poble mig desert. No sabem si es així ( es una teoria), però el ben cert es que els carletins l’estimem i quan es va “pegar a foc”, més enllà de la quantitat de fanecades o del seu valor ecològic, un tros d’ànima sens va cremar.
Però com la vida no es deté, estem convençuts de que tornarà a renàixer, que els nostres fills la tornaran a veure més verda (lluny d’aquesta imatge de paisatge lunar)i esperem que nosaltres també. Mentrestant, continuarem anant tots els anys, i aquest serà el nostre xicotet homenatge, inútil però sincer.
A més a més , com l’estiu està ple de carreres, alguns membres del Club aprofitant el “dia dels pares” al campament junior, participaren en la Mitja marató de Rubielos de Mora, una prova exigent, enguany suavitzada per una temperatura agradable per a córrer ja que plogué un poc abans de començar. Encara que de pocs participants (enguany, uns 200), sempre compta amb la presència de destacats corredors de la nostra Comunitat, que es desplacen fins a aquesta bonica població de Teruel
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Mareny de Barraquetes, Alginet i altres

Esperàvem amb una gran il•lusió la sèptima carrera del Circuit, per a nosaltres plena d’al•licients, a la bona marxa del Club i dels nostres corredors en les proves anteriors, s’afegia la possibilitat de l’estreno de la nova equipació. No sabem si serem els millors (o sí!), no sabem si guanyarem ( o sí!), no sabem si som el Club que de forma regular inscriu a més gent (o sí!), però sense dubtes a partir d’ara anem a ser el més “mudats”, que xulos els nous equipatges i que be ens quedaven.
Enguany, per sort, l’organització de la Volta a peu al Mareny de Barraquetes havia decidit retardar l’hora d’eixida. Després d’un lleuger desconcert informàtic, ja que ningú estava adscrit al seu Club (esperem que es solucione positivament),a les 20 h., i amb un agradable airet, començava la prova que anava a transcórrer entre els arrossars i la marjal, això si, sense cap ombra que  tirar-se al cos, fins a completar els més de 7 kms de que constava el recorregut.
En la vessant esportiva, victòria de Vicent Gimeno, seguit pel nostre paisà Fran Vélez (encara que viu a Algemesí), sent el tercer lloc per a Javi Mendoza (no sabrem que hauria passat si no corre amb problemes als bessons). A més de tercer de la general (una vegada més, un magnífic resultat per al circuit), va quedar primer de la seua categoria. Però no acabaren ací les alegries per al Club , ja que també les dones tingueren representació al pòdium, Anna Vanaclocha, quedà primera junior i Angels González, tercera veterana B.
A més a més, el cap de setmana ha estat ple de proves començant pel divendres, ja que a Alginet es va celebrar una carrera solidària, que tenia com a objectiu recaptar diners per a ajudar a Adrián , i que comptà amb una gran participació de membres del Club.  El dissabte, es corregué la nocturna de la platja de Xeraco (també anà algú), mentre que el diumenge tenia lloc una carrera de muntanya per a “valents/entes”, la pujada al Bartolo, de 24 kms, amb eixida i tornada a Benicàssim,  que recorre el paratge natural del desert de les Palmes, fins al cim i després baixada, fins a acabar a la platja de l’Almadrava . Vicent Puchol, Nardo García (que doblava, després de córrer al Mareny), Pepe Casp i Hilario Pellicer, lograren finalitzar la prova.
Enhorabona a tots! Comença l’estiu i, per tant, s’intensifica la relació de proves en la que es pot participar, cadascú triarà la que millor li vaja, però l’important es seguir practicant esport, ja que açò continua “obert per vacances”. A gaudir de l’estiu , època meravellosa(qué bona la cervesa fresqueta!) en la que cal trobar temps per a tot, i ens anirem veient en alguna de les carreres.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Excursió final de curs: Dénia

El diumenge, 24 de juny, dia Sant Joan , després d’haver passat la nit botant les ones i les fogueres a la mar,  anàrem a visitar una de les zones privilegiades de la costa mediterrània. Enguany, en la excursió final de curs, visitàrem els voltants de Dénia, lloc on no anàvem a trobar en falta dos elements comuns en estes eixides, bonics paratges i aigua, fonamentals per a gaudir d’aquest primer diumenge d’estiu.
Després del viatge en autobús fins a aquesta població de la Marina, començarem per l’esmorzar. Sí, es de veres que encara no ens ho mereixíem, però calia ser prudent i  guardar energies, per si després poguérem necessitar-les, així com fer la digestió per al bany. Tot estava ben calculat. A més a més, el lloc valia la pena, una terrassa amb vistes a la mar.
Amb les piles carregades, iniciàrem la ruta cap a la Cova Tallada, on podem gaudir de sendes vora a mar, bonics penya-segats, cales, i  al final, aquesta cavitat creada per l’home, però que ens ha deixat un dels paratges més espectaculars que puguem visitar. Visitem llocs llunyans i deixem passar conèixer aquestes meravelles, que tenim ben prop de casa. A la bellesa de la visita, cal afegir la possibilitat de nedar en la piscina natural que s’ha creat dins la cova.
Encara bocabadats pel que havíem vist, decidírem mamprendre la tornada, en molts moments guiats per la torre del Gerro, atalaia de vigilància típica de la costa, construïda al segle XVI. Després d’un bon dinar, cadascú optà per l’opció que més li vinguera de gust: descansar, passejar o nadar a la platja de Dénia.
De veritat que es tracta d’una excursió ben recomanable, i d’això pot donar fe tot aquell que l’haja  fet, tant per als majors com per als més menuts. A l’any que ve ens tindrem que esforçar per a millorar-la.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

UTR (Ultra trail del Rincon de Ademuz 170Km)

De vegades, hi han persones capacitades per a fer coses que la resta de mortals no podem ni somiar i que, més enllà de les seues capacitats, la seua voluntat, la constància i una gran força mental, els porta a aconseguir allò que es proposen.

El nostre company, Josep Lluís Ocheda (“Jolu”), va participar els dies 8,9 i 10, a la 1ª Ultra Trail del Rincón de Ademuz, una cursa de muntanya de 170 kms. que començant el divendres, a les 19 h. des de Castielfabib, afrontava les primeres muntanyes abans de col•locar-se el frontal per a veure’s en les foscors de la nit i poder avançar pels camins i sendes fins a la següent parada. En el recorregut es passava per l’Alt de Barraques de 1.838 mts d’altura (cim més alt de la Comunitat Valenciana), per a després, en les primeres clarors, baixar fins a les poblacions de Casas Altas i Casas Bajas, i per fi Ademuz, després de portar ja 74 kms en les cames.
 Després de recuperar forces, començava la caminada seguint el riu Boilgues, fins al poble de Vallancas. En el km 110 de la cursa es trobava Arroyo Cerezo, el nucli més alt de la nostra comunitat, i des d’allí calia pujar a un lloc emblemàtic com es la Creu dels Tres Regnes (1.558 mts d’altura), confluència de Castella, Aragó i València. Ha estat un dia llarg i cal posar-se, de nou, el frontal per a poder continuar durant la nit. Cada vegada, les forces estan més justetes i es en aquestos moments quan el cap te que començar a funcionar i compensar el que no es té.
 La cursa travessava algun poble de la província de Teruel, per a seguir el curs del riu Ebrón, fins a la reserva botànica del Cuervo, i des d’allí a meta, després de més de 40 hores.
 Amb un resultat notable, quart de la categoria i 15 de la general, tal vegada açò no siga el més important, si no la gran satisfacció de poder haver pogut aconseguir allò que ú s’ha proposat i que comporta un gran esforç i sacrifici.

 Enhorabona, Josep Lluís, des del Club volem felicitar-te per tot el que fas i animar a tot el món a que entrene, encara que no siga per a fer tants kilòmetres.

Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Volta a peu a Sumacàrcer, Milla de Silla i més.

Als carrers costeruts d’aquesta bonica població , banyada pel riu que dona nom al nostre circuit, s’ha celebrat la XXIII Volta a peu a Sumacàrcer, sexta prova del II Circuit Ribera de Xúquer. Sobre una distancia de 8 kms i donant-li 2 voltes a un mateix recorregut, la victòria del triatleta d’Antella, Jordi Pascual, ha estat incontestable, dominant de principi a fi i sense donar cap opció a la resta dels corredors. En quant a les dones també victòria destacada de Davinia Albinyana, de La Rabosa, seguida per la corredora del Cárnicas Serrano, Esther Navarro.
Pel que respecta als nostres, actuació notable de Javi Mendoza que aconseguí el tercer lloc en la general i segon en la seua categoria. La seua participació en aquesta edició està sent impressionant, trobant-se en un gran moment de forma, que el pot dur, sens dubte, a un lloc destacat a la fi del circuit. Pel que respecta a l’ equip, una vegada més, sobresalient  i no solament pel primer lloc, sinó per la nombrosa participació, ja que les carreres van succeint-se i en cadascuna d’elles som un dels clubs amb més corredors.
A més a més, el cap de setmana ha estat ple de proves on han participat gent del Club i on les alternatives eren variades, començant pel divendres per la vesprada, amb la Milla de Silla, on destacaren Mario Rodríguez, tercer en la prova absoluta i Alex Morante, segon en la seua categoria. El diumenge pel matí hi havia 2 proves tan distintes com, la carrera de Tendetes contra la droga, dins del circuit de la ciutat de València i el II Trail Roquette-Benifaió, de muntanya, on han tingut una actuació destacada Alex Vercher i Vicent Puchol.
Un cap de setmana més, ple d’activitats, on el Club continua demostrant la seua força i la implicació en el món de l’atletisme.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Descobrint noves rutes: Omet-Cabesolet

Un bon dia, en una de les moltes conversacions durant els entrenaments, aparegué el suggerent nom d’Omet, misteriosa parada del tren que tots els de Carlet coneguem, però en la que quasi ningú hem baixat. Com es tractava de membres d’un club d’atletisme, acostumats als reptes, no es podia deixar passar l’ocasió per a que algú plantejara la possibilitat d’anar fins allí en tren i tornar corrent fins a Carlet. Per a fer-ho més atractiu calia montar un bon  final, i que millor que acabar nadant i amb un bon esmorzar al Cabesolet.
En el primer tren del segon diumenge de juny, uns quinze valents i valentes, s’atreviren a fer aquest recorregut , una ruta més pròpia de ciclistes, ja que a la distància (uns 26 kms), calia afegir la duresa d’alguns trams (pujada a la zona del Besorí), així com un calor sufocant en els moments finals. Això sí, la bellesa d’alguns paratges i el  recórrer llocs per on no havíem estat mai, han estat suficients ingredients per a fer d’aquesta eixida alguna cosa per a recordar.
Combinant camins rurals, pistes forestals i sendes atapeïdes de vegetació , la ruta fins a la zona del Besorí ha estat força amena i on hem pogut compartir aquest dia d’altes temperatures amb nombrosos ciclistes i alguns corredors que hem anat trobant-nos pel camí. Als peus d’aquesta muntanya es trobava un avituallament d’aigua miraculosa, estratègicament col•locada en aquest punt, per a poder recuperar forces i arribar fins a Alfarp.
Des d’aquesta població, el camí ja era més suau, però la “cansera” i el calor, demanaven un últim esforç, això sí, com no podia faltar de res, els organitzadors havien preparat que l’aigua correguera per algunes sèquies per a poder refrescar de tant en tant. I per fi, el Cabesolet,  pareixia que algú l’ estirara i se l’enduguera , i allí estava la glòria: una piscina, cerveses, refrescs i un bon esmorzar.
Al final, missió complida, repte aconseguit, però sobretot, una gran jornada de germanor, on el millor ha estat l’ambient, compartint l’aigua, esperant i animant al que tenia un moment de baixó i que, sense dubte, ha demostrat que l’esport no solament es competició.
Coixo Carlet
Coixo Carlet
Coixo Carlet
fotos
 

Jornada social 2012

es de sempre aquest Club ha tingut molt clar que, més enllà de la vessant esportiva, s’intenta potenciar la part social, tractant d’ aconseguir que la gent del poble tinga una possibilitat de relacionar-se amb gent amb unes inquietuds paregudes, amb el córrer com a factor cohesionador.
Des de fa uns anys, hem vingut organitzant aquesta jornada social que serveix per a potenciar aquest fi i on tot el món pot participar-hi i passar-se-ho d’allò més bé, des dels majors fins als més menuts.
El dia començava amb la tradicional “volteta”, amb un recorregut de 5 kms. pel camp, on cadascú va anar com millor li va parèixer (corrent,caminant, amb bici,...). Amb distintes velocitats, la gent va triar el ritme que millor li anava per a poder gaudir d’aquest agradable passeig, que tindria la seua recompensa amb el magnífic esmorzar que havíem preparat. La suada es va passar amb l’aigua llimó, l’orxata, i tot el que teníem per a mullar, recuperant amb creixes tot el que s’havia perdut fent aquesta activitat.
Per a migdia quedaven les paelles, quatre, que van eixir molt bones i que comptaren, com no, amb l’opinió de grans experts que, des de la “barrera”, donaven el seu parèixer (si no fora així, anar de paella perdria la gracia). En perfecta harmonia, paellers , llenyataires i donadors de conversació ( figura fonamental en les nostres paelles) pogueren dur a bon terme l’objectiu de que la gent dinara. Una vegada asseguts, davant del calder o del plat, calia trobar els defectes o les virtuts, senyalant els aspectes on es tindria que  haver millorat i que forma part de la “salsa” de les paelles.
Mentre que alguns jugaven (sobre tot, els xiquets) i altres “tertuliaven “ (sobre tot, els majors), va anar passant la jornada, on l’objectiu estava ben complit, arribant a la fi amb la sensació que no solament amb les carreres i entrenaments es fa Club.
 Ara, això sí!, a partir del dilluns a tornar a entrenar i el dimarts, Ricardo, ens espera a les pistes, per a recuperar el que s’ha perdut el diumenge.
A gaudir de la vida i les carreres, que son dos dies i cal aprofitar-los i, si pot ser, en bona companyia!
 
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Volta a peu a Algemesí i Alcúdia de Crespins

Aquest cap de setmana s’ha disputat la quinta prova del Circuit de la Ribera de Xúquer. La XXVIII Volta a peu a Algemesí, sobre un recorregut de 10 kms , es una de les carreres amb més tradició de la nostra comarca, tant per edicions realitzades com per la nombrosa participació. Amb una bona organització i moments emotius, tants sols faltà que algú baixara el termòstat i llevar-li alguns graus a la temperatura. De totes formes, molta gent va agrair que “solament” foren 10.000 mts i no més, per a que l’esforç fora suportable, ja que era una temptació les dues vegades que passaves per la fira i les terrassetes del passeig.
En quant al resultat de la carrera, triomf de l’atleta local Tomàs Plà (33:22) acompanyat del seu company d’equip Jose A. Marín, del Runnersworld. En quant a les dones, victòria per a una atleta local, Carmen Martínez Ferragut , seguida també per una corredora del club organitzador. Per tant , clar èxit del C. Tortuga d’Algemesí, que es volcà en la prova i obtingué uns magnífics resultats.  
 En quant als nostres, no va estar gens malament, ja que Javi Mendoza quedà el quint de la general (qué llàstima!, quart senior), amb una bona actuació de la resta. A falta de resultats definitius, segur que per equips obtindrem una posició destacada, que ens farà continuar en els llocs capdavanters del circuit.
En quant als més menuts, se’n anaren fins a L’Alcúdia de Crespins (una prova del Circuit de La Costera), obtinguent una bona collita ja que, tant Alex Morante com Josep Garcia, guanyaren en les seues categories, mentre que Marc Garcia quedà en un destacat quart lloc. Cal dir que hi hagué una gran participació de xiquets del C. A. La Ribera i que arrasaren en totes les categories.
Enhorabona a tots ells!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Cap de setmana de circuits i milla

Aquest cap de setmana han coincidit 2 dels circuits on més gent del club participen, per una part ,el nostre, i per altra, el de carreres populars de la ciutat de València. A més a més, també es disputà la Milla de Mislata, una de les més prestigioses que es fan a la nostra Comunitat.
El dissabte, a les 6 de la vesprada, i amb molta calor, tingué lloc la 1ª edició de la Mitja Marató d’Alcàntera, quarta prova del Circuit Ribera de Xúquer, on corregueren bastants membres del nostre club, encara que menys dels habituals (es dubtosa l’oportunitat d’una prova d’aquestes característiques en estos moments i amb eixa hora d’eixida). Els que anaren feren tot el que pogueren, ja que la prova va resultar dura, amb la barreja d’un cert desnivell i l’alta temperatura. Destacar la carrera d’Alex Vercher (la seua aportació està sent important en aquest circuit), Juanlu Recuero, Vicent Puchol ( ve de fer la MIM), Pepe Bosch, Pepe Romero, Javi Gorba,....En definitiva, el millor, es la contribució dels membres del Club a fer d’aquest esport , alguna cosa viva, amb la seua alta participació en nombrosos esdeveniments.
En quant als resultats, guanyà amb gran superioritat, l’atleta de cullera, Agustí Sieres (1:15:50), mentre que en dones ho va fer, Raquel Almiñana. Pel que respecta als nostres, destacar el tercer lloc de Conxin Barberà, en la seua categoria.
També la milla de Mislata ens portà bones noticies, amb el segon lloc d’Alex Morante, i la segona posició de Javi Mendoza, que es troba en un gran moment de forma .
El mateix dissabte, però en horari nocturn, es va celebrar la VI Carrera popular “nocturna” Benimamet- Fira de Mostres, on també hi hagué representació de membres del Club.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Proves en pista a l’aire lliure i més

Aquest cap de setmana, ha estat ple de proves en pista a l’aire lliure i carrers populars, disputant-se diverses competicions. El dissabte, per la vesprada, es va celebrar el campionat autonòmic infantil per equips, on els xics de La Ribera quedaren quints ( amb la participació de Guillem Tapia) i les xiques, quartes. El diumenge pel matí es disputà, també a les pistes del riu a València, el campionat provincial infantil individual, amb un concurs destacat dels corredors de la Ribera, guanyadors en els 3.000 mts. ( Marc Domenech i Lorena Giménez), en el 1.000 femení (Teresa Guerrero), martell xiques,..Pel que respecta al carletins, gran actuació de Josep Garcia i Guillem Tapia, en el 3.000, tercer i quart respectivament (espectacular, els 4 primers de La Ribera!).
També el diumenge, pel matí, tingué lloc a Sueca el campionat provincial veterà, així com un control.  En aquestes proves participaren Alberto Vidal, en els 5.000 i Javi Mendoza , en el 1.500. Els temps van estar condicionats pel molest vent que endurí les carreres, el que va impedir que milloraren els seus temps. Així i tot, cal destacar la victòria de Javi Mendoza en la seua prova, amb una última volta impressionant i on ningú va poder seguir el seu ritme.
Però com no sols de pista viu la persona, també ens agradaria ressenyar la participació d’atletes del nostre club en la Mitja Marató d’Almansa i en la Volta a peu de València, la prova més nombrosa de les que es celebren a les nostres terres i on destaca el caràcter altament festiu de la carrera.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

MIM Penyagolosa i Ultra-trail CsP 115

“Calor, calor y más calor, y para postre ...lluvia a raudales. “ Res més significatiu que les paraules que han penjat l’organització en la web oficial que ha qualificat aquesta edició com a “...la MIM más dura que se recuerda”, per a poder entendre  les condicions en que s’han trobat els participants en la Marató i Mitja del Penyagolosa (63 kms) i els de l’Ultra-trail CsP (115 kms.).
 Eixint des de Castelló a les 6 de la matinada, les 2 carreres transcorregueren en paral•lel  fins a Sant Miquel de les Torrecelles, on ja les altes temperatures començaren a condicionar la prova, després de passar per les Useres (amb control i avituallament). A partir d’aquí , i per camins separats, cadascuns van continuar la seua aventura.  Fins a Xodos, quedava el pas per  la mítica lloma Bernat (més dura que mai), per mig d’un secarral,amb una calor de mil dimonis. L’arribada a aquest poble, situat dalt d’un turó (que bonic, però que empinat!, comentari dels corredors), va ser d’allò més emocionant, amb els familiars i amics esperant als corredors, preparats per a ajudar-los logísticament. L’alegria de trobar-se es barrejava amb la preocupació per la llarga espera i les condicions del dia.
Una vegada en Xodos , on tant sols quedaven uns 10 kms (tot es relatiu), l’oratge va canviar. Cap a migdia, començaren a formar-se tronades sobre les muntanyes, ennuvolant-se i corrent un airet més fresquet, alleugerint-se el patiment dels corredors i ajudant-los a pujar la moral. Ja no hi havia marxa enrere i calia arribar a meta.
El que quedava no era fàcil, destacant la pujada al Marinet ( 350 mts. d’ascens en 2,1 kms.), però a partir d’ací la dificultat es suavitzava, de totes formes ja eren molts kilòmetres a les cames i el cansament era gran.
L’arribada al santuari de Sant Joan del Penyagolosa, amb pluja des de les 4 de la vesprada, es d’allò més emocionant, amb els sentiments a flor de pell, servint de punt final immillorable a una experiència única. El guanyador de la prova va ser Victor Bernad, amb 6 hores, 4 minuts i 50 segons, mentre que en dones, la primera va ser Noemí Bachero. La completaren més de 1.000 corredors, amb molts abandons per la duresa.
Del nostre club, en el MIM han participat, Vicente Puchol (magnífic el seu temps de 8:38:25, en la seua primera vegada), els debutants Nardo García i Julián Sanz, i Jaume Hervás, en la seua segona participació.
Capítol apart mereix l’actuació de Josep Lluís Ocheda, que corregué la prova de 115 kms, completant-la en 25 hores i 11 minuts. Es impressionant pensar en que algú puga estar corrent tot un dia per aquestes muntanyes, desafiant el cansament, la pluja, la nit, i el que li tiren. El guanyador la va completar en unes 12 hores, per davant dels quasi 300 inscrits.
Enhorabona a tots ells, pel que han fet, i la nostra admiració! L’experiència d’una carrera com aquesta es alguna cosa que no s’oblida, tant per al espectadors com, sobretot, per als corredors. Els organitzadors volen animar a tots aquells que estan pensant en inscriure’s l’any que ve i per això senyalen en la web que “... es casi imposible que las condiciones sean tan malas como las de este año”.
Aquest cap de setmana, membres del Club també han participat en el Gran Fons de Massamagrell (15 kms), mentre que els més menuts anaren a Genovés.  

Vore video.

Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Circuits de carreres- L’Alcúdia i València

Aquest ha estat un cap de setmana ple de carreres pertanyents a distints circuits, en les quals participen membres del Club. El dissabte, 5 de maig, per la vesprada es disputà la volta a peu de l’Alcúdia, que enguany commemorava el seu 25 aniversari (enhorabona!) i que era la tercera prova del Circuit de Carreres de la Ribera. Amb un temps fenomenal per a córrer,i uns 1.000 participants, la carrera va estar dominada pel reconegut triatleta d’Antella, Jordi Pascual, que aconseguí la victòria després de recórrer els 10 kms. amb un temps de 33:22. En quant a equips, clar domini dels corredors que pertanyen al C.A.L’Alcúdia, seguits pels nostres, que rendiren a un gran nivell. La carrera absoluta va estar precedida de proves per als més menuts, on participaren alguns dels nostres, destacant el segon lloc d’Alex Morante i els tercers de Guillem Tapia i Maria Alcover, en les seues categories.
El diumenge pel matí, tingué lloc la III Volta a peu Llevant U.D., pertanyent al Circuit de carreres populars de la Ciutat de València, amb un recorregut assequible de quasi 6 kms, el qual permet que alguns dels nostres repetiren, després d’haver anat a L’Alcúdia. La representació del Club en esta prova també ha estat molt nombrosa.

Pots veure fotos en aquest link

Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Excursió a la Vall dels Alcalans

Feia un grapat de mesos que no havíem programat ninguna excursió de mig dia, i ja tocava ( la de Xodos-Useres, coincidí amb la Carrera de la Dona, i molta gent no pogué anar).Per tant, aquest dimarts festiu, ens hem decidit a visitar una sèrie de paratges força atractius i que, a més a més, els tenim prop de casa. Amb la inestimable guia i explicacions del nostre company,Roger Navarro de Montserrat, hem anat a veure les mines abandonades de manganés (ja sabem els diversos usos als que pot estar destinat), situades al barranc de Castellar,on hem pogut compartir la seua penombra i humitat amb una rata penada, inquilí únic al que, com a bons convidats, hem tractat de molestar el menys possible.
Des de les mines, després d’haver visitat les més assequibles i carregats de forces ( com sempre, en l’esmorzar no ha faltat detall: picadeta, cafenet, dolcets,...), ens hem dirigit a les ruïnes del castell dels Alcalans, on gràcies a les explicacions ens hem pogut fer una idea de l’antic esplendor d’aquesta fortalesa, antic punt de control clau de la comarca.
Després de fer-nos la foto de família, als peus del castell, hem tornat vorejant el riu, trajecte en el qual ens han acompanyat milions de rantelles, cap a Montserrat, on ens esperava una bona cervesa fresca (refresc per als xiquets).
Una vegada més ha valgut la pena la matinada i fins a l’altra. De part de tots, moltes gràcies a Roger i Carme! 

Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

VII Gran Fons de Turis “Ramon Soria”- II Circuit Ribera de Xúquer

La segona prova del Circuit era una novetat, un gran fons a la població de Torís, amb un recorregut exigent de 16 kms. En la seua setena edició, els organitzadors havien decidit que formara part d’un grup de carreres que conformen el Circuit i que van consolidant-lo. El diumenge, 29 d’abril, a les 10:30, es donà l’eixida, en un dia típic de primavera, amb moments fresquets,acompanyats d’un vent molest, i altres on s’imposava el sol i feia suar als corredors.
La carrera ha estat guanyada per Miguel Vàzquez de la S.D. Correcaminos, amb un temps de 0:56:22. En quant als nostres destacar, una vegada més, la nombrosa participació, amb 16 corredors inscrits i que han completat la prova, el que ens ha suposat un premi d’un “cuixot”, com a segon club mes quantiós (darrere del Tortuga d’Algemesí).
Una altra alegria, es la probable victòria per equips, a falta de confirmació oficial, en aquesta prova, el qual demostra que, malgrat les absències, el més important es tindre una colla de bons atletes, a més de companys. Amb un calendari exigent (15 proves), la rotació va a ser necessària.
Des del Club volem donar l’enhorabona a tots els que han participat, puntuen o no, ja que per damunt de tot, amb reconeixement o no, l’objectiu final es gaudir fent allò que més ens agrada, córrer ( i sobre tot, amb amics).   
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Campionat provincial d’atletisme infantil i cadets

La 2ª jornada del Campionat provincial d’atletisme a l’aire lliure per equips, s’ha celebrat aquest dissabte, 28 d’abril, a les pistes de Sueca. En aquesta sessió matinal, es disputaven les proves definitives per  a consolidar els resultats obtinguts a la 1ª jornada, disputada a Xàtiva. Al final, els equips del C.A. La Ribera han aconseguit uns bons resultats, obtinguent diversos pòdiums, destacant els tercers llocs dels infantils masculins i les xiques cadets, mentre que els xics cadets quedaren quarts i les infantils, quintes. Cal tindre en compte que participen equips potents, amb especialistes en cadascuna de les proves.
A l’èxit dels infantils, han contribuït dos dels nostres: Guillem Tapia i Josep Garcia, que amb la seua bona actuació han ajudat a que el seu equip pujara al caixó.
Aquests campionats, on formes part d’un equip, a més a més dels resultats obtinguts, serveixen per a motivar i unir-los a altres xiquets, també ficats en aquest ambient i que practiquen aquest esport,tant individual.
Enhorabona a tots ells i que continuen molts anys!.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Javi Colomer, subcampió universitari

El divendres, 20 d’abril, es celebrà a les pistes de la universitat Jaume I de Castelló, el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari. Javi Colomer va participar en els 5.000 mts. , on malgrat el vent molest aconseguí fer una bona carrera, aprofitant el fort ritme del grup que encapçalà la prova. A la fi, acabà en segon lloc amb un bon temps de 15:05. Aquesta medalla, suposa un nou èxit en la temporada actual, que s’afegeix a altres ja aconseguits en la seua trajectòria ascendent, amb una millora continua.
A més a més, aquest cap de setmana participarà en la 1ª Jornada de la Lliga nacional de clubs de divisió d’honor, representant al Playas de Castellón en la prova de 3.000 mts. obstacles.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Els Coixos i La Marató de Viena

Fins a la capital D’Àustria s’han desplaçat un grup de membres del nostre Club per a participar en la XXIX Marató de Viena que s’ha celebrat el diumenge, 15 d’abril. Amb una eixida espectacular en el Viena International Center (edificis de l’ONU), el recorregut de la prova ha visitat alguns dels llocs més emblemàtics d’aquesta imperial i monumental ciutat, amb un final impressionant rodejats de palaus i grans edificis.
El muntatge de la prova ha estat molt complexe, donat l’elevada participació i el fet de disputar-se diverses proves al mateix temps. Tant la marató (uns 9.000 participants), la mitja, així com la carrera per relleus, han aconseguit reunir unes  37.000 persones, en un gran ambient festiu, encara que amb una mica de fred (per sort, no va ploure). Cal destacar la participació de primeres figures mundials del nivell de Paula Radcliffe i Haile Gebrselassie.
Pel que respecta als nostres, tots van poder finalitzar les proves en les que participaren, el qual ja representa un èxit en sí. La marató la disputaren Alberto Vidal (tornà a baixar de les 3 hores), Angels González, Bernardo García( en la seua preparació per al Penyagolosa), Mª José Del Pozo i Pepe Casp (baixà en 9 minuts la seua millor marca). Pel que respecta a la mitja, cal destacar el debut en aquesta distància de Mª Carmen Quiles i Mª Jesús Mascarell, a les que també acompanyaren Lourdes García (en la seua tornada a l’alta competició), Felip Tormos (continua la seua milloria) i Jaume Vanaclocha..
Seguim afegint proves internacionals on han participat membres del Club: Quebec, Berlin, Helsinki, Austràlia,.....
Enhorabona a tots ells!  
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

XI Volta a peu de Gavarda- II Circuit Ribera de Xúquer

Ja ha començat el II Circuit de carreres de la Ribera! La prova de Gavarda ha suposat l’eixida d’aquesta nova edició. Aquest dissabte, 14 d’abril, va tindre lloc la XI Volta a peu a Gavarda, sobre un recorregut de 8.000 mts. , amb una victòria per als nostres. El guanyador va ser Javi Mendoza, amb un temps de 27: 54, el que representa un nou èxit per al nostre Club en aquest circuit, que dona continuïtat a la gran temporada de l’any passat. A més a més, cal destacar les grans carreres que feren Mario Rodríguez, Jaume Hervás, Pepe Bosch, Pepe Romero,..., però sobretot, la gran quantitat de participants del C.A. Els Coixos, fins a 25, el Club més nombrós     ( junt a la Rabosa). Per equips, també estarem entre els primers, però està clar que aquest any va a ser més complicat, ja que altres equips s’han reforçat molt.
També cal ressenyar l’èxit dels nostres xiquets: Josep Garcia, Guillem Tapia,...
La pròxima prova serà el Gran Fons de Toris (16 kms.) , el diumenge, 29 d’abril.
Enhorabona, Javi, tot un premi a l’esforç i a la qualitat!.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Entrenament Les Useres-Xodos

El diumenge,1 d'abril, s’organitzà un entrenament de muntanya sobre el tram central de la MIM (Marató i Mitja Castelló-Penyagolosa). El trajecte, d'uns 20Km de distància, anava des de les Useres fins a Xodos, integrant dos de les ascensions més dures de la prova, com es la Serra de la Creu (amb un desnivell de 400m+ en 4,1Km) i la Lloma Bernat(de 500m+ ). En total, el recorregut tenia un desnivell acumulat de 1.762 mts., sent d'estos 1.192 d'ascensió i 570 de descens.
La jornada va començar amb un esmorzar a les Useres, ja que calia agafar forces, després del viatge i la matinada. Al voltant de les 9h, es mamprengué l’eixida, tots junts (caminants i corredors) fins al monument als Peregrins (un homenatge als Peregrins de les Useres que van fins a Sant Joan de Penyagolosa) des d’on es van dividir en 3 grups, dels quals uns anaren corrent la majoria del recorregut, altres caminat i corrent i , el grup més nombrós, caminant.
La primera part del trajecte era fins a San Miguel de Torrocelles, una bonica ermita fortificada de singular bellesa, on hi havia preparat un avituallament, ben guanyat. Els corredors tardaren al voltant de l’hora i mitja, i esperaren als caminants, que arribaren al cap de mitja hora, després d’haver gaudit d’una forma més reposada del magnífic dia i els bells paisatges.
Després d’esta parada, calia continuar cap a Xodos, amb la Lloma Bernat com a principal obstacle en el recorregut. Els primers arribaren a la plaça de la Font, d’aquesta bella població de l’interior de Castelló, cap a les 12h del matí, on pogueren reposar i esperar als caminats, que no arribaren fins a les 2 de la vesprada. Ja tots reunits, i recuperats de l'esforç, es van dirigir a un bonic paratge del parc natural del Penyagolosa, per a acabar de descansar i reposar forces, després d’aquest gran dia d'entrenament i camaraderia.
Cal ressaltar que aquesta jornada no haguera estat el mateix sense la inestimable ajuda i col•laboració d’Alberto Escoms i Jovi, encarregats del suport logístic.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

VIII Carrera de la Dona de València

Aquest diumenge, primer dia d'abril, s'ha celebrat una nova edició de la carrera de la Dona. Una vegada més, des del Club hem tractat de fomentar l'assistència a aquest esdeveniment, no sols entre les sòcies, sinó amb la voluntat d'obrir-nos a altres dones de Carlet. La nostra voluntat es promoure la pràctica esportiva a tots els nivells, corrent, caminant,... i, aquesta jornada, amb un inequívoc to festiu, contribueix a aconseguir que persones que mai assistirien a qualsevol carrera, participen en aquesta. La inscripció es va tindre que tancar, uns dies abans del previst, després d'haver entregat els 9.000 dorsals previstos. A més a més, cal ressaltar l'objectiu de conscienciar a la població sobre el càncer de mama, així com recaptar diners per a tal fí.
Enguany, amb un increment de la distància a recórrer (6,5 kms.), la convocatòria ha estat tot un èxit, ja que hem inscrit a quasi 90 dones (entre majors i xiquetes), de les quals 52 eren del Club, açò representa un notable increment respecte a altres anys i que ens indica que es tracta d'un acte que,cada vegada més, va arrelant-se entre les dones de Carlet. Es il·lusionant veure participar-hi a gent de totes les edats, amb el sol objectiu de passar-ho bé i de gaudir d'una matinada esportiva compartida amb altra gent.
Des de l'eixida, amb la quedada a l'estació de tren (transport majoritari), així com el viatge, la carrera, l'aeròbic i el ben guanyat esmorzar , es tot una festa, que fa d'aquest matí, una jornada especial. Es important, acabar amb molt bones sensacions i amb el desig de tornar a l'any que ve, encara que tal vegada amb més preparació.
Pel que respecta a la vessant esportiva, destacar el triomf d'Anna Vanaclocha en la categoria de 16-19 anys.
Enhorabona a totes les participants! Encara que cal ser constant i no deixar-se la pràctica de l'esport durant la resta de l'any!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Xerrada- col.loqui sobre medicina esportiva

El dijous, 22 de març, es va celebrar a la Casa de la Cultura del nostre poble, una xerrada amb el títol  de “La salut a l’esport i per als esportistes” a càrrec del Dr. Manuel Antonio Ballester Herrera, un dels metges especialitzats en medicina esportiva més reconeguts a la nostra Comunitat, i amb una llarga trajectòria en l’assessorament a equips d’elit , tant en futbol, basket com, sobre tot, handbol. Després de l’interessant xerrada va tindre lloc un animat col•loqui, on el personal assistent va poder aclarir tots els dubtes que tinguera sobre els temes tractats.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Campionat provincial individual aleví i per equips infantil

Ha començat la temporada de pista a l'aire lliure i es succeeixen els diversos campionats que s'han de disputar, si el diumenge, 24 de març, es va celebrar el campionat provincial individual aleví, on Alex Morante es va proclamar campió en la prova de 2.000 mts, amb un gran temps de 7:25:02, dominant la carrera amb autoritat; aquest dissabte, 30, tingué lloc la 1ª jornada del campionat infantil per equips (també el de cadets). Ací va participar el C.A. La Ribera, amb una bona actuació, obtinguent en algunes proves magnífics resultats, el qual ens dona unes bones sensacions per a la segona, i última, jornada. Dels nostres, participaren formant part de l'equip riberenc, Guillem Tapia, en els 1.000 mts. llisos (està entrenant bé i es nota) i Josep Garcia, que s'estrenava en una prova exigent com son els 1.000 mts obstacle, on guanyà el seu company d'equip, Alejandro Torres. Cal destacar la importància d'estes proves per equip, pel que representa de participar junt a altres xiquets, formant part d'un conjunt,  i on es fonamental el bon ambient.
Enhorabona a Alex pel seu campionat ( de segur que no serà l'últim) i a Guillem i Josep per les seues grans carreres.
CoixosCarlet
CoixosCarlet
CoixosCarlet
fotos
 

La Perimetral de Benissa

El passat dia 10 de març, es portà a cap la primera edició de la Marató i Mitja "Perimetral de Benissa" de 63,8Km amb un desnivell de 3100 mts+. La cursa que eix de Benissa, recorre també els termes de Lliber, Calp, Xalò, Callosa d'en Sarrià, Gata de Gorgos y Senija, on es travessa el seu nucli urbà.
El nostre company, Josep Lluis Ocheda va prendre part en aquesta cursa, la qual va ser molt rapida, de dificultat mitjana-baixa fins el Km 31, on estava l'avituallament de la Font de Bèrnia, que a més a més era control de pas, i per on passà amb un temps de 4h 30m (el temps màxim per a passar era de 6h 30m). A partir d'ací i fins a la meta, la carrera es complicà augmentant la dificultat, amb trams de dificultat extremadament alta (trams amb varies cordes per pujar o baixar,  així com passamans de cadenes..) Per sort,  la part final va ser mes corredora, encara que el cansament acumulat i les cames carregades, dificultaven prou no sols el córrer, sinó un trot més lleuger, encara que s'intentava sempre que es podia. El més important va ser el poder acabar la prova, amb un temps de 12h 30m 02s, i quedant en la posició general 210/317 i la 80/110 de la categoria veterans. La dificultat va ser tal que en la cursa van haver-hi un alt nombre d'abandons. D'uns 400 corredors sols finalitzaren uns 317.
CoixosCarlet
CoixosCarlet
CoixosCarlet
 

Campionat d’Espanya de Cross universitari

A A Coruña, a un dels circuits de cross més espectaculars, i vigilats per la imponent Torre d’Hèrcules, es va disputar el Campionat d’Espanya de cross universitari, on participen un gran nombre d’Universitats espanyoles, amb atletes que estudien a les seues aules, per tant, açí si que es compleix la màxima de “mens sana in corpore sano”. Fins a l’altra punta de la península, en un viatge esgotador, es va tindre que desplaçar Javi Colomer per a poder participar-hi, com a membre de l’equip de la Universitat Politècnica de València. Enhorabona, Javi, pel que fas, ja que te mèrit portar endavant l’atletisme i els estudis.
 

Campionat d’Espanya de Cross-seleccions i individual

Un any més, Javi Colomer, ha pogut participar en aquest campionat, degut a la gran temporada de cross que ha fet, guanyant-se el lloc a l’autonòmic. El diumenge, 4 de març, es va disputar a Gijón, al “Parque Fluvial de Viesques”, una gran festa de l’atletisme com es el “Campeonato de España Individual y por Federaciones Autonómicas de Campo a Través”. Com diu el nostre entrenador, va eixir un dia de cross (ventós i plujós), que van endurir les prestacions d’un magnífic circuit, on corregué l’elit del cross espanyol, vora 850 atletes participaren en les distintes categories, per a poder aconseguir el guardó individual, així com el títol per seleccions de les distintes comunitats.
Sobre un recorregut de 10 kms (5 voltes al circuit), Javi Colomer va quedar en el lloc 39 (com sempre, no es va quedar content) i per seleccions, la valenciana, ocupà la 7ª possició.
El pròxim diumenge, 11, disputarà el campionat d’Espanya universitari, a A Coruña
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Cursa de muntanya “Callosa de Segura”

El Diumenge, 4 de Març, amb un magnífic matí de finals d'hivern (de temperatura suau i agradable), es dugué a terme la tercera i última carrera de la lliga FEDMECV, a Callosa de Segura. Es tractava d’una cursa de 22Km, de pura i dura muntanya, amb 1.650 mts. de desnivell positiu, de trams molt tècnics i durs. Prova de la duresa es que dels prop de 300 corredors inicials ,només van acabar dins de l’horari uns 200.
El nostre representant, Josep Lluís Ocheda, després d'un gran esforç, va porta a bon terme la missió de finalitzar, amb un temps de 4h 34m 37s, i aconseguint així la posició 186 de la general i la 49 de veterans masculins.
El resultat de la lliga, en quant al nostre participant també va estar bé, quedant en la posició 136/512 de la general i en la 38/165 de la classificació de veterans masculins, amb un temps acumulat en les tres proves de 10h 43m 02s.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

4t Cross “Vila de l’Alcúdia”

Ultima prova de la temporada de cross, l’esdeveniment celebrat a l’Alcúdia, ha significat també l’última possibilitat de poder aconseguir els objectius o simplement el poder gaudir d’una bona carrera. En aquest diumenge “primaveral”, tal vegada massa calorós per a córrer, es disputava el campionat autonòmic escolar individual (per a les categories infantils, cadets i juvenils). El dia no podia començar millor, per als nostres, amb la victòria de Javi Colomer, en promeses, i la bona participació de Jaume Hervàs, en veterans; el 3er lloc d’Alex Morante, en alevins; la bona carrera de Javi Mendoza, fregant el pòdium. Per suposat, han participat altres membres del club, tots ells rendint a un gran nivell. Cal ressenyar, la gran actuació dels corredors de La Ribera, amb diversos pòdiums, i les victòries en benjamins masculins, infantils femenins i juvenils masculins (amb “doblete”). Felicitacions per a tots, i sobretot, per a aquells que han aconseguit classificar-se per al campionat d’Espanya.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Voltes populars

Per sort, en un mateix cap de setmana, podem trobar distintes proves que s’adapten a les possibilitats de cadascú dels que ens dediquem a córrer. A més a més de les competicions oficials, aquest diumenge 26 de febrer es disputaven una nova prova del circuit de carreres populars de València i la Mitja marató de Xàtiva, i entre els participants hi havia gent del Club. La primera d’elles, la IX Volta a peu a Natzaret, transcorria per aquest barri de la capital, sobre una distancia de 6.100 mts, amb participació nombrosa de membres del Club (sobretot, femenina). La prova de Xàtiva, en la seua octava edició, ha reunit uns 900 corredors, participació notable en  una mitja. Vicent, Manolo, Juanlu,Nardo i Julián han complit les expectatives, marcant uns bons temps. Enhorabona a tots ells i a seguir entrenant!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Campionat autonòmic juvenil pista coberta

Al pavelló Luis Puig de València, s’ha celebrat el dissabte,  25 de febrer, per la vesprada, el campionat autonòmic juvenil de pista coberta. Esta prova ha estat marcada per la coincidència amb altres competicions, i sobre tot pel cross d’Alcúdia, ja que a les poques hores (el diumenge pel matí) moltes de les participants es jugaven el campionat autonòmic de cross. Per la nostra part, cal destacar la presència d’Anna Vanaclocha en els 3.000 mts. on va aconseguir el subcampionat, per darrere de la corredora de Xàtiva, Maria Ureña. Al mateix temps, ressaltar el debut de Mario Rodríguez en pista coberta, en un control al marge del campionat, ja que va córrer els 3.000 mts. amb una marca de 10:15:08.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Campionat d’Espanya de cross per Clubs

Enguany el Campionat d’Espanya de cross per equips s’ha disputat a Oropesa (Castelló), en el marc del complexe turístic Marina D’Or, el diumenge 19 de febrer. En aquesta prova, un any més, han participat 2 membres del Club. Javi Colomer , en promesa, ha format part de l’equip del Platges de Castelló, un dels més potents en les distintes categories. Per altra part, Anna Vanaclocha , en juvenils, ha corregut integrant l’equip del C.A. La Ribera, junt a atletes d’Alzira i Algemesí.
Amb un gran ambient, on han participat més de 2.500 corredors, es tracta d’una gran festa de l’atletisme, amb equips vinguts de tot el territori espanyol i on es pot gaudir de les evolucions dels millors atletes nacionals d’esta especialitat.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Campionat Autonòmic Universitari de cross

El dimecres, 15 de febrer, es va celebrar al riu Túria, a València, el Campionat Autonòmic Universitari de cross, on van participar els germans Colomer, Ernesto i Javi. Es tracta d’una competició una miqueta especial, on els equips son mixtes i els conformen 2 xics i 2 xiques. Javi , representant a la Universitat Politècnica de València (UPV), va aconseguir el 3er lloc, tant a nivell individual, com per equips. Ací sí que es compleix això de “mens sana in corpore sano”, enhorabona!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Campionat d’Espanya promesa de pista coberta

El cap de setmana de l’11 i 12 es va disputar a Antequera (Málaga) el  Campionat d’Espanya de pista coberta en la categoria de promeses. Javi Colomer s’havia guanya el dret a participar-hi, després del magnífic temps aconseguit a les pistes del Luis Puig, a València, on els seus 4:00:38, el dugueren fins al subcampionat autonòmic en els 1.500 mts. i a obtindre la mínima per a la cita nacional. Tot açò, es suma als magnífics resultats que està obtinguent en els cross, en el seu primer any en la categoria. Enhorabona , Javi, l’esforç té els seus fruits!.
 

Campionat Autonòmic de clubs de Cross

Acabant-se la temporada de cross, van succeint-se els plats forts, i cadascú dels corredors va sabent si està aconseguint allò que s’havia proposat. Aquest diumenge, 5 de febrer, s’ha disputat, a Castelló, en El Pinar del Grau, una de les proves més atractives del calendari, on es barrejava el campionat autonòmic de clubs, amb l’Europeu de clubs (junior i sènior). La jornada, per als nostres, no ha estat malament, ja que al 2on lloc de Javi Colomer, en promeses, en el cross curt (4 kms.), on també han participat Javi Mendoza i Mario Rodríguez ( en sèniors), cal afegir el tercer lloc per equips que ha obtingut el C.A. La Ribera, en juvenils , on estava Anna Vanaclocha. Aquest lloc els dóna el dret a participar en el Campionat d’Espanya que es disputarà dins de 2 setmanes. A més a més, cal destacar la bona actuació dels representants de La Ribera, a nivell individual i per equips, en infantil (tant en xics com en xiques). Enhorabona a tots ells!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Mitja Marató de Granollers

El primer diumenge de febrer ha tingut lloc la Mitja Marató de Granollers, tal vegada la mitja més nombrosa(uns 9.000 corredors) i prestigiosa, de les que es disputen al territori espanyol. I fins a esta localitat catalana, es desplaçaren 4 membres del club, per a poder gaudir d’aquesta prova i, sobretot, de l’ambient d’una  població bolcada en l’esdeveniment. Bona actuació d’Alberto Vidal, Nardo García, Manolo Carpena i Pepe Romero, que han sigut la nostra representació. La victòria final ha sigut per al maratonià, Carles Castillejo, que ha guanyat a l’esprint a Patrick Makau, plusmarquiste mundial de marató, amb un temps de 1:02:37 h.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Campionat Autonòmic individual de Cross

El passat diumenge, 29 de gener, es va disputar a Torrevieja el Campionat autonòmic individual de cross, on va participar Javi Colomer en promeses, aconseguint, en el seu primer any en la categoria, un 3er lloc. A més a més, gràcies a aquesta posició en el pòdium, ha obtingut el dret d’anar al campionat d’Espanya, formant part de la selecció valenciana. Des del  Club volem donar-li l’enhorabona.
Coixos Carlet
 

Cursa de muntanya “Xorret de Catí”

L’últim diumenge de gener es va celebrar en el "Xorret de Catí" a Castalla, la primera prova de la lliga de la Fedmecv (Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la CV) per a federats, una prova prou dura de 20,5Km, amb un desnivell positiu de 1300 mts, amb un recorregut molt tècnic i on havien moments molt complicats , com passos amb cordes. Així i tot, va ser una prova prou corredora, malgrat l'intens aire gèlid, en la que participa el nostre company Josep Lluis Otxeda.  Enhorabona per haver superat aquest repte i molts ànims per a les següents!.
Coixos Carlet
 

VIII Circuit de carreres populars “Ciutat de València 2012”

El diumenge, 29 de gener, ha tingut lloc  la 1ª prova del circuit Ruralcaixa de carreres populars, es tracta de 10 proves que es disputen els diumenges pel matí en distints llocs de la ciutat de València, i que compten amb una participació molt nombrosa. Es tracta de carreres amb distàncies curtes que van des dels 5.900 mts. fins als 7.200 mts, per lo tant son ideals, tant per a aquells que volen córrer ràpid, com per als que s’inicien en aquest món de les carreres populars.
Esta primera era el XIV Trofeu Galàpagos,que començava en l’avinguda de Tres Forques i es disputava sobre una distància de 7.200 mts.  En cadascuna d’elles hi ha una presència important de membres del Club, on destaca la participació de nombroses xiques, que es desplacen fins a la capital, per a prendre part.

Coixos Carlet
 

Sopar de germanor

El divendres, 27 de gener, es va celebrar el tradicional sopar de germanor del Club. Amb un bon ambient i voluntat de passar-ho bé, gaudirem de una vetlada molt agradable, on hi hagueren novetats destacades: sorteig de material esportiu i, sobre tot, un magnífic vídeo, amb un reportatge de fotos resum de tota la temporada. També, com no, hi hagueren les tradicionals mencions a aquelles persones que es mereixien enguany un reconeixement, que començaren amb Alex Morante, un dels xiquets amb més projecció que, ha guanyat en nombroses carreres tant en pista, cross, com populars, si segueix així segur que té un gran futur. En quant a xiquetes, es premià a Maria Alcover, per la seua constància, per la continuïtat i per la seua millora, un bon exemple per a tots els menuts. En l’apartat dels majors, es nominà a Mario Rodríguez, que ha competit esta temporada a gran nivell, destacant la seua gran participació en el Circuit de la Ribera. Pepe Casp que, encara que ha començat tard en aquest món, enguany ha fet els seus 2 primers maratons (probablement, l’únic del club que n’ha fet 2) i ja té previst un altre. I ,per últim, i no menys important, Ana Hernandorena, una de les xiques que amb més força s’ha incorporat a les carreres, participant amb nombroses d’elles i arrivant enguany a completar una mitja marató, un gran èxit ja que porta poc de temps entrenant.
I enguany, calia destacar la participació de membres del Club en el I Circuit de carreres de La Ribera, amb un gran èxit, ja que als premis individuals de Javi Colomer, Alberto Vidal i Mª Rosa Romero, es sumà el triomf per equips, que es volgué representar en els 5 primers corredors del Club en la categoria absoluta, als 2 esmentats abans, els acompanyaren Mario Rodríguez, Javi Mendoza i Jaume Hervàs. Tots ells reberen una samarreta signada per un dels millors atletes espanyols de tots els temps, Abel Antón (que va ser campió d’Europa dels 10.000 mts. i 2 vegades campió del món de marató). Evidentment, es tracta d’un èxit col•lectiu, on han participat més membres del club i als quals es vol reconèixer en aquests 5.
Encara que enguany han anat menys persones al sopar,(es complicat adaptar la data a totes les agendes), els membres del comitè organitzador s’han superat i han preparat un acte magnífic que, de segur , el pròxim any superaran.
Enhorabona als organitzadors i als premiats!    

Fotos

Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Video
 

Mitja Marató de Santa Pola

Enguany es celebrava la XXIII edició de la Mitja Marató de Santa Pola, una de les proves més prestigioses i nombroses del calèndari de carreres espanyol  (participaren més de 8.000 atletes). I, com ja es tradició des de fa molts anys, alguns membres del Club es desplaçaren fins a esta localitat costera alacantina per a gaudir de l’ambient, magnífic com sempre, i de l’entorn, mentre vas correguent (si vas bé!)pots admirar l’illa de Tabarca i les salines. Tots els nostres pugueren finalitzar la prova i quedar satisfets amb els resultats (llàstima la baixa d’última hora de Joan, que no es pugué desplaçar).
A més a més, cal destacar la participació de xiquets en les carreres que es fan la vespra al passeig, amb magnífics resultats ja que Josep García va ser primer i el seu germà Marc, tercer en la seua categoria.

Enhorabona a tots els que anaren !

Coixos Carlet
 

Sant Silvestres: esport i diversió

En esta època son tradicionals les Sant Silvestres, on l’esport, la diversió i, sobre tot, el bon humor es conjuguen per a fer d’estes carreres un al•licient per a tothom. Es el moment de l’any on l’atletisme deixa de ser una activitat individual i sacrificada, per a convertir-se en un moment lúdic, on més enllà dels entrenaments, de les series, dels temps, es important passar-ho d’allò més bé. Encara que, per suposat, hi ha corredors que intenten esforçar-se i fer una bona carrera, la gran majoria les fa per a gaudir d’un moment d’esplai, amb la família, els xiquets, els amics, les amigues,...
Enguany, com no podia ser d’altra forma, també els membres del Club han participat en nombroses Sant Silvestres: Guadassuar, Albalat, Alginet, València,... Encara que cal destacar la presència dels germans Colomer en la Sant Silvestre Vallecana, al costat de Landassem, Chema Martínez, Marta Domínguez,..., una de les carreres més nombroses i reconegudes a nivell mundial.
Des del Club vos desitgem a tots un bon any i que continueu gaudint de la pràctica de l’atletisme. Feliç 2012.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Cross de Benicarló i Yecla

La temporada de cross està seguent exitosa, i mostra d’açò van ser els resultats del diumenge, 18 de desembre, on coincidiren la prova de Benicarló, puntuable per al circuit autonòmic, i el cross de Yecla, amb un gran prestigi a nivell nacional.
Al cross de Benicarló, cal destacar el tercer lloc de Javi Colomer en promeses, una possició molt estimable ja que es el seu primer any en la categoria.
El resultats a Yecla van ser molt bons, en general, per als components del C. A. La Ribera i on, per supost, participaren corredors del nostre club. Segueix destacant l’actuació d’Alex Morante, tercer en alevins també en el seu primer any. Així també, cal resaltar les actuacions de Marc, en benjamins, i Josep, en infantils, que ajudaren a que els seus equips es proclamaren campions.
Esperem que estos éxits continuen quan es torne a mampendre el circuit de cross i ara a gaudir de les Sant Silvestres, per a no perdre la forma.

Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Assemblea del Club

A la Casa de la Cultura, cel.lebrarem el divendres, 16 de desembre, una assemblea ordinaria del Club, per tal de tractar una serie de punts que estaven a l’ordre del dia. A més a més de llegir l’acta de la reunió anterior, es tractaren temes econòmics, revissant l’exercici anterior i comentant les perspectives per a enguany (hem tingut que cobrar en la nostra carrera, per a no tornar a perdre diners). També parlarem de la planificació esportiva ,significant la importància de tindre un entrenador que ens ajude a millorar a tots, tants majors com xiquets (qué important es tindre l’escola per al desenvolupament del club!), així com la consolidació de noves activitats, com es la Pujada a les 3 Gràcies. En quant a novetats per a enguany, es tractà el tema de fer nous equiptges (al menys, samarreta i pantaló), que s’aprovà i es mampendrà passades les festes de Nadal. Es presentaren noves propostes, com van ser la posible modificació i actualització de l’escut , així com l’estudi de noves activitats (correr per relleus durant 24 h. , a la pista).
 Una vegada acavada l’assemblea ordinaria, es passà a cel.lebrar una extraordinària, per tal d’aprovar la creació d’una secció de muntanya, on des del club es tracta de donar satisfacció a les inquietuds d’algunes persones que tindrien la possibilitat de federar-se i participar-hi en activitats de muntanya (tant correguent com caminant).
 La sensació final ha estat molt positiva, encara que tirarem de menys a moltes persones, ja que ens haguera agradat que assistiren més, per tal de mostrar major implicació en la marxa del Club i ajudar a fer-lo creixer.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Cross d’Alzira

El diumenge, 11 de desembre, es va celebrar el cross d’Alzira, el “nostre” cross ja que, encara que el pes més important en la preparació el porta el club de La Rabosa d’Alzira, el C. A. La Ribera també participa en l’organització. La prova va ser tot un èxit, tant pel número de corredors, representant tota la Comunitat, així com per l’acurada organització. Dona gust veure tanta gent en un acte esportiu, amb un gran ambient, on pots veure families senceres que practiquen l’atletisme.
En l’apartat competitiu, un gran triomf per als representants del C. A. La Ribera, tant a nivell individual com per equips, aconseguint un gran nombre de pòdiums. Pel que respecta als nostres, destacar a Alex Morante, que s’ha proclamat campió provincial aleví, així com Javi Colomer, tercer de la provincia en promesa; els dos en el seu primer any en la categòria. També ha sigut important, la contribució del nostres en l’èxit de La Ribera per equips, destacant el primer lloc en infantils, tant en xics com en xiques.
Volem des d’ací felicitar a l’organització, per la dedicació i el gran treball realitzat, i alegrar-nos de l’èxit que, per supost, sentim com a nostre. Enhorabona!

Fotos Toni Gordó1

Fotos Toni Gordó2
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

I Circuit de carreres “Corrent pel Xúquer”

Una vegada cel.lebrada l’última de les 10 proves, tant sols quedava entregar els guardons als millors del circuit. La ceremònia va tindre lloc a La Gallera, d’Alzira, magnífic edifici modernista, digne marc per al colofó final. La veritat es que, per al C.A. Els Coixos, ha estat una edició inicial molt profitosa, aconseguint distints premis i consagrant-se com uns dels clubs de referència de la comarca.
Han obtingut trofeu, Javi Colomer, com a primer senior, Mª Rosa Romero, com a segona millor senior femenina i Alberto Vidal, tercer veterà A. En el cas de Javi Colomer, repetí com a segon absolut, a un punt de Vicent Gimeno (enhorabona!), guanyador del circuit.
Però, sobre tot, cal resaltar el triomf a nivell d’equip, resultat de l’esforç de tots els membres que han participat en aquestes proves. Esta victòria contundent, ja que hem dominat quasi totes les carreres del circuit, guanyant 8 de les 10 disputades, ha contribuït a augmentar el prestigi esportiu del nostre club.
Així i tot, no ens conformem i tornarem a intentar reeditar l’èxit en la propera edició. Enhorabona a tots!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Fotos
 

Caminada “Les tres Gràcies”: Carlet-Dos Aguas

El dissabte, 3 de desembre, va tindre lloc l´excursió de “Les tres Gràcies”, que per si encara no ho sabeu, consisteix en pujar caminant els tres pics més emblemàtics des de Carlet fins a Dos Aigües: Matamón, La Colaita i l´Ave. 37 participants, amb un puntet de bogeria, eixiren de Carlet a les 6 de la matinada disposats a recòrrer els 32 Km. que tenien per davant, aixó si, amb molta determinació i il.lusió. A Matamon es pujà encara de nit, i ja a la creu començà a clarejar, des d’on s’enfilaren despuntant el dia, cap a la Colaita. Ja de camí i al terme de Catadau, els esperava la primera sorpresa: un xicotet àpat consistent en fruita i rosconets, preparat per l´equip d’intendència, format per Alberto Escoms i Ramón Boronat,amb la inestimable col.laboració de Mª Carmen, la filla d´Alberto i la Xula. Contents, i un poc reparats, anaren pujant, acompanyats d´un dia gris i fred, la pesada pujada final de la Colaita on pararen a esmorzar. Com feia fred, aquest descanset va ser molt curt i així reprengueren el camí ( havíen d´estar a les 2 de migdia al Collao de ……) per a dinar. Durant aquestes quasi 4 hores de caminada es pugueren gaudir d´unes vistes precioses, atravessant pistes i sendes de muntanya quasi verges, amb alta dificultat tècnica que feren pensar a més d´ú: qué botons faig per ací…… A les 14: 30 h s’arrivà finalment al Collao, on l´excel.lent grup d’intendència els havia preparat una taula plena a arrebossar de menjar, regat amb cervesseta fresca, ví i aigua; després fruita i per acabar, com no, café i dolcets. No faltà cap detall!. Sense demorar-se ni un moment, ràpidament es posaren en marxa per a encarar la pujada a la 3ª Gracia: l´Ave. Després de caminar 1 horeta llarga, es trovaren amb la dificultat de la falta de temps , ja que es feia de nit i la dificultat de la baixada fins al poble seria molt més alta. Així i tot, un grup de valents es va fer avant i s´enfilaren cap amunt. Dos hores més tard es trobaren tots al poble de Dos Aigües, on l´equip de intendència, com no, havia tornat a parar taula per a berenar. Després es feu la cerimònia d´entrega dels diplomes que certificaven la participació en aquest event. Tant sols quedava, pujar a l´autobús, contents i derrotats però amb ganes de repetir l´any que vé i encarar de nou una “ locura “ com aquesta


Vore álbum Francesc Medes Miquel
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Fotos
 

Marató de València i Mitja Marató d’Alzira

Este diumenge, 27 de novembre, teniem el cor partit ja que s’han disputat dos de les proves més representatives de l’any. Per una part, la Marató de València on uns quants membres del nostre club han pogut completar els 42 kms transcorreguts pels carrers de València, amb un final espectacular a l’Hemisfèric. Per sort, tots ells han pogut finalitzar la prova, el millor premi per a tants mesos d’entrenaments i esforços. Enhorabona a tots ells, als que ho feien per primera vegada (Toni i Vicent,quina emoció arrivar a la meta!), com als que eren reincidents i no n’havien tingut prou amb les anteriors. I per altra, aquest esdeveniment ha coincidit malauradament amb l’última prova del Circuit de la Ribera, la Mitja Marató d’Alzira, una de les proves més boniques de la comarca. Ara tant sols ens queda, l’acte de la ceremònia final, el divendres, 2 de desembre,amb l’entrega de premis,on esperem poder tindre un paper destacat, ja que entre els guardonats de segur que hi haurà gent del club.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Excursió Bicorp-Millars i altres

En altre cap de setmana ple d’activitats cal destacar l’excursió que hem fet al barranc del Tambuc,a Bicorp, on les petjades dels dinosaures i un paratge tranquil i molt bonic, han fet molt agradable i interessant esta primera part del dia. Des d’allí ens desplaçàrem després d’esmorzar, per supost, a la Cova de les Dones, al terme de Millars, on hem pogut gaudir de 500 mts. d’aventura, rodejats d’estalactites, formes inversemblants de les parets, xicotets llacs i algunes rates penades, descansant la festa del dissabte nit. Després d’hora i mitja i algunes relliscades, hem aconseguit l’objectiu de tornar a eixir, per a tornar als cotxes, contents i impactats per la passejada per dins la cova. Evidentment, ens haviem guanyat el dret de dinar (qué bones les figues seques en xocolate d’Alginet!). Una vegada més, quina gran excursió!Trobareu un bon reportatge de fotos, ací mateix.
Però a més, hem tingut de tot este cap de setmana: la mitja marató de Gandia, amb alguns dels que estàn preparant la inminent marató de València; el I Trail Roquette- Benifaió, una mitja de muntanya on cal destacar el 6t lloc d’Alberto Vidal; la popular de Mislata i el Fons de Benigànim, on també hem tingut representació.
En fí, un diumenge ben farcit d’activitats i on es demostra la vitalitat del Club, estant presents en moltes d’elles.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

III Carrera Regimiento de Caballería Lusitania 8

En un cap de setmana ple de carreres, alguns valents se’n anaren a Marines, prop de Lliria, a disputar una carrera de muntanya. En un ambient molt militar, cal tindre en compte que la prova està organitzada per aquest regiment, el qual li dona un carácter especial, ja que part del recorregut es dins de la base militar, on es corre entre tancs, tanquetes i demés peces d’artilleria. Amb una distància de 16 kms, el dia no va a ajudar a suavitzar-la, ja que va eixir un temps gèlid i ventós, amb un lleuger plovinejar. De totes formes, com no podia ser d’altra forma l’estandart del club va quedar ben alt. Enhorabona a tots els que hi participaren. També als que anaren a Xàtiva, a la mitja de Xirivella (amb algún debut), al Cabanyal, etc.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

XXIV Volta a peu a Sueca

El diumenge, 23 d’octubre s’ha celebrat la XXIV Volta a peu a Sueca, novena i penúltima prova del Circuit de la Ribera. Malgrat l’amenaça de pluja tot ha transcorregut amb normalitat, encara que el recorregut de la “carrera gran” ha estat reduït degut a que hi havien zones que s’havien convertit en un fangar. Tot ha començat a les pistes d’atletisme del poliesportiu “Antonio Puchades”, on a les 10 h. s’han iniciat les carrers per als més menuts, amb participación d’alguns xiquets del nostre club. Sobre les 11:30 h. s’ha celebrat la carrera absoluta, amb una distància de 8,800 Kms, i on ha destacat el magnífic segon lloc de Javi Colomer, darrere d’ Abdellatif Belhattab del Fent Camí Mislata. A la fí , una bona jornada on hem aconseguit pujar varies vegades al pódium, tant Javi Colomer en seniors, com Anna Vanaclocha segona en juvenils, així com a 2on club més nombrós entre els participants. Ara, ja sols ens resta la Mitja Marató d’Alzira, com a última prova del Circuit. També cal destacar la participació d’alguns membres del Club en la Mitja Marató de València.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

XXVIII Volta a peu a Cullera

Este diumenge, 16 d’octubre, es celebrà la XXVIII Volta a peu a Cullera,una de les carreres més apreciades per la gent del Club per a participar-hi. Va eixir un dia quasi perfecte per a correr, amb una fina pluja, al principi, que va deixar un ambient fresquet lluny dels calors de les últimes jornades. Amb un recorregut variat, on pots correr vora al mar, per la muntanya o pels carrers de Cullera, alternant pujades i baixades que, en ningún càs, mantenen grans desnivells. Enguany, més d’una vintena de membres del nostre Club han participat en esta edició, malgrat coincidir amb la carrera de València del Circuit Ruralcaixa, on també hi havia representació. A la fí, tots han quedat satisfets amb els temps fets i l’esforç realitzat, encara que cal destacar el magnífic 5t lloc de Javi Mendoza en la general (4t de la seua categoria, qué llàstima), la 4ª posició de Mª José Del Pozo com a Veterana 1, però, sobre tot, el primer lloc de Mª Angeles Fabra, entre les veteranes 2. Continuem obtinguent bons resultats, a la espera de la pròxima setmana, que serà la carrera de Sueca, penúltima prova del Circuit de la Ribera.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Excursió a Sumacàrcer

El dimecres del Pilar aprofitàrem per a fer una bonica excursió per les muntanyes de Sumacàrcer. Deixant els cotxes al poble, hem començat la pujada pel barranc del Llop, per una senda amb molta vegetació, fins arrivar a l’abric on hem parat a esmorzar, ja que calia recuperar forces per a seguir la resta de la pujada. Inmediatament, la sorpresa de l’excursió, pujar la roca per unes escaletes molt rudimentàries, on els xiquets no han tingut cap problema, els majors una miqueta més però, sobre tot, la gesta ho sigut pujar per este lloc una gossa que duiem que pesava més de 50 kgs. Amb la col.laboració de tots i,principalment de Nala, la gossa, al final ho hem aconseguit. Una vegada dalt, i després de passar per la Font del Bartolo, hem anat a buscar el Camí de la Costa, camí empedrat que,antigament, unia la comarca de la Ribera amb la canal de Navarrés i, on hem pogut veure unes vistes del Caroig. Per a finalitzar, hem baixat al poble per la senda de la Verge, en el barranc de la Mare de Déu, on hi havien restes de forns de calç. Hem rematat l’excursió amb un “refresquet” al poble, amb la sensació d’haver aprofitat el matí i amb ganes de que vinga la pròxima.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

9 d’octubre a València

Un any més, uns quants membres del Club han decidit acceptar el repte d’arrivar correguents fins a València, a la plaça de la Verge. Es una tradició que començaren unes poques persones (Jaume H., Oscar, Alberto,…) i que, des del club, hem tractat de donar-li una major repercussió. Es tracta d’una eixida diferent, amb l’atractiu de recorrer paratges pels que passem moltes vegades en cotxe, però que mai els hem vist de prop (p.ex., la presó de Picassent, el camp de golf,…). I la finalització es molt peculiar, amb la barretja de corredors suats i gent molt arreglada, ja que està plé de politics, personatges públics i anònims vianants. El magnífic dia ha afavorit el gran ambient en aquesta jornada de festa.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

XIX Volta a peu a Carlet-carrera solidària

El C.A. Els Coixos de Carlet, ha donat part dels diners recaptats amb la inscripció a la prova, a “Manos Unidas”, amb l’entrega d’un taló simbòlic a Maria Primo, que aúna el ser membre de les dos associacions. Els 1.000 € entregats aniràn destinats a un plà que contribuirà a reduïr la mortalitat infantil i materna a Guatemala, per mig de la formació i capacitació de comadrones, enfermers y monitors. A esta ONG se le va concedir en el 2010, el “Premio Principe Felipe a la Cooperación”. Des del club estem orgullosos de poder ajudar, no solament a fomentar l’esport dins del nostre poble, sinò a qualsevol causa solidària que mereixca la pena.