XXII Volta a peu Ciutat de Carlet

Amb l’emoció afegida de si plovia o no, greu inconvenient per als organitzadors, no tant per als corredors, es va disputar la XXII Volta a peu a Carlet. Abans que res, cal deixar clar dos qüestions importants , ja que la memòria es selectiva, enguany tampoc feia calor (segon any consecutiu) i el nombre de participants ha estat superior als de l’any anterior, tant en xiquets (uns 800) com en l’absoluta (uns poc més de 700).

El que sí es una constant i no varia d’any a any, es el nom del guanyador. La octava victòria d’Andrés Micó, el consolida clarament com el gran dominador de la nostra carrera. El de Villena, vertader col·leccionista de la peça dissenyada per Jaume Espí, ha tornat a ser molt superior a tots els
seus rivals, deixant ben clar, des del principi, que no anava a donar ninguna opció als altres corredors . Per contra, en les xiques cada any trobem a una guanyadora distinta, en aquesta edició Míriam Gregori, una de les joves atletes més en forma del nostre panorama, ha estat la justa vencedora.Com sempre cal destacar el gran nombre de participants en les curses dels xiquets, el qual acaba per crear no pocs problemes a l’organització.

De segur, que per a l’any que ve farem millores per a que tot funcione molt
millor.En tot cas, destacar l’esforç i l’aportació de totes aquelles persones que han
contribuït a fer d’aquesta volta a peu, una vegada més, una gran festa de
l’esport.

 

Fotos
 

XXIV Volta a peu nocturna a Manuel

Se està acabant el circuit, solament queden 2 proves (Alginet i Carlet) i els resultats van definint-se. Esperarem a que es corren estes dos curses per a fer el resum final i on, de segur, tindrem algunes alegries.
Alegries, i per partida triple, ens donaren les dones del Club. Un any més, resultat espectacular el aconseguit per Lina Sanchis , 3ª de la general i 1ª veterana A ( i això que l’asfalt no es la seua especialitat), per Mª Angeles Fabra, 4ª de la general i 1ª veterana B, i com no, per Mª José Del Pozo, 6ª de la general i 2ª veterana A. Evidentment, si haguera existit la classificació per equips, en dones, haguérem guanyat , ja que a elles tres, cal afegir la bona actuació de Pili Espert i Ana Hernadorena.
També els xiquets tingueren actuacions destacades, amb el tercer lloc de Josep García, en cadets ( categoria on hi ha corredors de 4 anys distints i Josep, es dels xicotets), i les segones posicions d’Alex Morante i Marc Garcia, en les seues curses.
En quant a equips, tercer lloc, una vegada més amb polèmica, per un mal disseny de la normativa de les classificacions. La real i justa, haguera estat la segona posició, per darrere del Triatló de Carcaixent. A la fi, aquest resultat, ens consolida com a segons de la general i, per tant, l’errada, no acabarà afectant al global. Esperem!
Però, sense dubte, el millor de tot, va ser la gran quantitat de membres del Club que hi participaren , amb 31 corredors, el més nombrós de tots. I, sobre tot, el magnífic ambient en el sopar posterior a la carrera, una tradició que va consolidant-se.
Ernesto, l’any que ve t’esperem per a pujar les exigents “costeretes” de Manuel. Ànim, la carrera continúa!
Fotos
 

Riola i Cullera: el riu i la mar

No està mal, a l’estiu, tindre com a excusa la possibilitat de córrer a la vora d’un riu o seguint la mitja lluna d’una platja, vora al mar.
A Riola, es va celebrar una nova cursa del Circuit de la Ribera i , tal vegada, es la prova on cobra més sentit l’homenatge que representa tot aquest conjunt de proves a un riu, el Xúquer. Element vertebrador de tota una comarca, al llarg de la història ens ha donat vida, riquesa i, també cal dir-ho, algun disgust. Pel que respecta a la carrera, victòria per a Javi Martínez, corredor que, de vacances per la zona, ha participat en diverses proves, amb grans resultats, com el segon lloc a la prova de Tavernes, el que demostra el bon nivell d’aquest atleta. Per equips, nova victòria de l’Alcúdia, que continua imposant la seua tirànica superioritat en el circuit. En quant als nostres, actuació general discreta (estem en una època de l’any complicada), que ens va dur a la quarta posició per equips (superats per dos conjunts que no prenen part del circuit), i ens restà la possibilitat d’anar consolidant la segona plaça del circuit, a la que hem accedit i esperem conservar fins al final. Cal destacar, els segons llocs de Marc Garcia, el seu germà Josep García i d’Alex Morante, cadascú en la seua categoria. També, com no, l’actuació destacada de Mª Angeles Fabra, primera veterana B i sexta entre les dones, i de Mª José del Pozo, segona veterana A i quinta de la general femenina.
Però, sense dubte l’alegria més gran va ser la presència dels germans Colomer, fet normal i ordinari en un altre moment, però que en aquestos dies te un gran significat per a nosaltres. Ànim, Ernesto! Ens queda encara, però estàs aconseguint-ho.
L’altra carrera emblemàtica va ser la matinal a la platja de Cullera, on sempre hi ha participació del nostre Club, aprofitant l’època de vacances a aquesta població. Aprofitant la espectacularitat de la bahia, clarament una de les més boniques i extenses que ens podem trobar a tot el litoral de la península (un altre tema es l’ús immobiliari que s’ha fet d’aquest paratge), es fa des de fa anys una prova que , malgrat els seus atractius indiscutibles, no deixa de tindre la seua duresa, al tindre que córrer per l’arena, amb eixida a les 8 i mitja (comença a fer calor i el sol pareix que estiga ben prop), amb un recorregut relativament curt (uns 7 kms), el que fa que molta gent la faça molt ràpida, augmentant la possibilitat d’enganyar-te de ritme. Així i tot, es altament recomanable. Si no l’has fet, anima’t per a l’any que ve .
Ens vegem a Manuel.
A seguir corrent i a gaudir de l’estiu!
Fotos
 

Curses populars d’Agost: Catadau, Moixent,...

Continua el “rosari” de carreres d’estiu. Qualsevol excusa es bona, benèfiques, festes patronals, ... Els nostres continuen participant i destacant. En el cas de Catadau, nova cursa en agost, després de l’oficial que es corregué en juny, s’ha tornat a organitzar una altra, aquesta amb caràcter benèfic. L’èxit per als nostres va ser total, ja que coparem el pòdium (per cert, els caixons van ser expressament portats des d’Alfarp per a l’ocasió). Victòria per a Benja, segon Francis i tercer; Josep (el fill). Carrera especial per a aquesta família, ja que cal ressenyar el debut d’Adela en una cursa popular. Esperem que siga la primera de moltes.
Ara ens desplacem fins a Moixent, on la família Garcia Suey, tornà a demostrar el nivell, ja que el pare, Francis, ocupà la primera posició entre els veterans B, amb dedicació especial de força i ànim per a Ernesto (tot un detall!) , mentre que Josep, va quedar primer cadet.
Com pots veure açò no para, ara, es important tindre molt en compte l’època de l’any que estem i tindre la precaució de córrer en les hores adequades i hidratant-se continuament.
A seguir corrent i a gaudir de l’estiu!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Gran Trail Aneto-Posets 2014

No es pot demanar més en un cap de setmana, cinc proves de muntanya que, començant el divendres a les dotze de la nit acabaren el diumenge, cap a migdia, omplint d’un ambient espectacular la turística població de Benasque, al Pirineu aragonés. Lloc privilegiat, rodejat de muntanyes impressionants, la opció d’intentar recórrer-les,  tant caminant com corrent, sembla una eixida natural per a omplir el temps lliure. Alternativa d’estiu (alpinisme, senderisme, carreres) a les activitats de la neu, fan un complement que ompli quasi tot l’any, de turisme, la zona.
Per a algú que no practique l’esport, i no tinga clavat en l’ànim el “cuquet” de la superació, d’aconseguir els reptes que s’ha marcat, es incomprensible el que algunes persones fan. La gent que participa del Gran Trail , amb un recorregut de 109 kms, rodejant els dos pics de major altura dels Pirineus, l’Aneto (3.404 mts) i Posets (3.375 mts), amb un desnivell positiu de 7.000 mts, està feta d’una altra “pasta”, necessiten no sols una gran forma física, sinó un aguant mental extraordinari, fet a base de llargs entrenaments i d’una acumulació d’experiència. Tan sols plantejar-se, a les 12 de la nit, tirar cap a la muntanya, sabent que poden quedar-te per davant unes 17 hores (els primers) o més de 36 (sí, 36!, amb les seues dues nits), per als que arriben els últims, es molt al•lucinant per a la majoria dels mortals i, solament, està a l’abast d’uns quants “extraterrestres”. 
La següent prova en començar va ser la “Vuelta al Aneto”, de 58 kms, amb un desnivell positiu de 3700 mts. Tant aquesta, com la anterior, donaven punts per a poder participar-hi a les proves de la North Face Ultra Trail del Montblanc, una de les curses més prestigioses del calendari muntanyenc i on sols corren un grup selecte de gent molt preparada.
Per fi, a les 9 del matí del dissabte, tingué lloc l’eixida de la “Maratón de las Tucas”, de 42 kms, i on ja comptàvem amb representació del Club. Tant Vicent Gómez, com Vicent Puchol, aconseguiren finalitzar aquesta prova, de 2700 mts positius, i que uneix els refugis d’Estós i d’Angel Orús, bordejant les “Tucas de Ixeia” (2.840 mts). Es tractava de la carrera més nombrosa, amb més de 1.000 participants. Els dos Vicents, que van consolidant una gran experiència en la muntanya, pogueren arribar a meta, després de 7:40:23, amb unes magnífiques sensacions, el que diu molt de les sues capacitats.
Ja el diumenge, última jornada, tingué lloc l’eixida de la “Vuelta al Pico Cerler”, a les 9 del matí. Es tractava d’una mitja marató (22,5 kms), amb gran duresa, ja que el desnivell positiu era de 1.230 mts. Es tractava de pujar a la localitat de Cerler, famosa per les seues pistes d’esquí, i rodejar el pic del mateix nom, per a finalitzar amb un descens vertiginós que ens conduïa a Benasque. En aquesta prova, van participar Alberto Vidal, Nardo García, Felip Tormo i Carlus, company que ens acompanyà en aquesta aventura. Per suposat, tots la van completar, demostrant grans prestacions en l’alta muntanya. Cal tindre en compte, que estem parlant dels Pirineus, res a veure amb el que estem acostumats per aquestes terres.
Per a finalitzar, la més curta, la de 9 kms, la “Vuelta al Molino de Cerler”, i on ens trobarem amb la gran alegria del cap de setmana, ja que Lina Sanchis, tornà a guanyar una prova de muntanya, però aquesta vegada als Pirineus. Si, en principi, no era la cursa que volia disputar (haguera preferit la mitja), les circumstàncies van fer que correguera aquesta, i de quina forma, ja que s’imposà a totes les dones, que eren gran quantitat i ben preparades. Destacar també el segon lloc en veterans de Ximo Giner, a un minut del primer, tot un èxit, si tenim en compte que està tornant a posar-se en forma, després d’una greu lesió i que no es la seua especialitat. També hi participaren Angels González i Alberto Pellicer, company i amic de Carlet.
En resum, cap de setmana de muntanya molt positiu, amb el nou èxit de Lina, amb la finalització per part de tots els nostres corredors de les proves on s’havien inscrit, i per sort, amb unes condicions meteorològiques magnífiques, que ens han permet gaudir d’uns paratges excepcionals, molt , molt recomanables, vertadera explosió de natura en estat pur. Però, com sempre, el millor la companyia.
 Ànim Ernesto!
Nota: Junt amb la noticia pots trobar un enllaç amb les fotos, un enllaç amb el reportatge de TVE sobre la prova i un altre, amb el vídeo, fet per Nardo García (magnífic, com sempre!), de la MIM del Penyagolosa d’enguany.

Reportatge de TVE (Evasion TV)

Vídeo de la MIM Penyagolosa 2014

Fotos
 

Sant Bernat: pujada a Matamón

Després d’un breu i respectuós silenci, tornem a tindre les forces per a mamprendre de nou les cròniques, sense oblidar les coses importants de la vida.
 Seguint la tradició, iniciada ja fa uns quants anys, el dia de Sant Bernat un grup de gent del Club, amb algun amic que ens acompanya, fa el recorregut previst, des del poble fins a Matamón i tornar, corrent. Per a molta gent, pot ser una “bravuconada”, per a nosaltres es una excusa per a fer el que ens agrada, celebrant un dia festiu al nostre poble i passant un matí agradable amb els companys.
Al igual que l’any passat, l’eixida i arribada ha estat al Poliesportiu, el qual afegeix alguns metres més al recorregut , però millora la infraestructura de l’esdeveniment. Una altra circumstància que ha facilitat la pujada i la baixada, es la possibilitat de tindre un avituallament al xalet de David, al qual li donem les gràcies per l’aportació a l’èxit de la matinal. Per a nosaltres, un membre més del Club, al igual que Oscar, al que tant li tenim que agrair.
La foto en l’ermita, la pujada a la Urbanització, l’arribada a la creu de Matamón, l’espera als que van més justetets  de forces, compartir l’aigua, son els detalls que fan d’aquestes eixides moments “especials” . I com no, l’esmorzar, després de la dutxa, recompensa ben guanyada , moment per a comentar les “millors jugades” i totes aquelles situacions que ens han passat i que mereixen ser recordades.
Un any més, prova superada. Felicitacions a tots els participants!
Nota: Amb la força d’una Marató, amb la resistència d’un Ironman, amb la capacitat de superació d’un Gran Trail , sabem que arribaràs a la meta i allí estarem tots junts esperant-te. Ànim, Ernesto!
Fotos
 

Curses populars de juliol: Alfarp i Polinyà

Durant l’estiu , a diferència del que molta gent pensa, les carreres i l’activitat esportiva no solament no es paralitza, sinó que es multiplica. Pràcticament quasi tots els dies podries córrer alguna cursa, moltes d’elles fent-les coincidir amb les festes dels pobles.
La primera que comentarem es una que, amb objectiu solidari, es celebrà a Alfarp, el 19 de juliol. La inscripció era gratuïta i , tant sols, hi havia que aportar 1 kg de menjar. La prova absoluta, sobre una distància de 6,5 kms, va comptar amb la presència d’alguns membres del Club. Entre ells, com no, estava Enrique Vanaclocha, carletí , resident a aquesta població, i que no podia faltar a la cita. En quant al resultat esportiu, destacar el quint lloc de Benja Mansilla, i el setè de Francis Garcia. En quant als xiquets, gran èxit dels que participaren, ja que Marc García, Alex Morante i Natalia García, guanyaren les seues respectives carreres.
El dissabte següent es disputà la VII Volta a peu a Polinyà, amb un recorregut semiurbà de 8 kms, i on també hi hagué representació del Club. Benja Mansilla, repetí i no va estar malament, setè de la general i tercer promesa, categoria on hi hagué un gran nivell, ja que els dos primers quedaren primer (Alejandro Juan) i quint, de la general.
A seguir corrent i a gaudir de l’estiu!
Nota: Fixeu-vos en les fotos, el pòdium dels trofeus d’Alfarp es impagable (ara!, els xiquets tenen la mateixa il•lusió) i en Polinyà, el “speaker” es el nostre company Ramón Boronat, tot un professional de la matèria.
 

XXIV Volta a peu a Alzira

Hi havia un temps que pensàvem que podríem superar aquesta carrera. En aquell moment, les condicions eren paregudes, però a hores d’ara es evident que la nostra carrera no pot oferir el mateix: gratis, un bon recorregut (millorat en els últims canvis), una bona i nombrosa organització ( ací si que podem estar a l’altura ) i enguany, damunt, amb xip electrònic. El gran ambient i la nombrosa participació, fan d’aquesta cursa una de les més atractives de la Ribera (llàstima que no participe del Circuit!), marcant l’inici de les festes de Sant Bernat.
A més a més, enguany, tingué com a guanyadors a dos dels millors atletes de les nostres terres; en homes, el cullerenc Agustín Sieres, del Cárnicas Serrano, que compta amb el mèrit de ser el millor nacional a l’última edició de la Marató de València, honor que comparteix amb la dona que ocupà la primera posició, Marta Esteban. La participació va ser molt bona, amb més de 1.500 corredors completant la prova.
En quant als nostres, actuació destacada dels menuts, amb les victòries d’Alex Morante en alevins, amb el tercer lloc per a Marc García, i de Josep García, en infantils, ocupant la segona posició Guillem Tapia. Si a tots ells, afegim els pòdiums aconseguits pels xiquets i xiquetes de La Rabosa, està clar que el C.A. La Ribera es el gran dominador de l’atletisme de futur.
Enhorabona a tots ells i al Club organitzador! De segur, que en res, ja estan preparant la propera edició.
 

XVI Marxa al Bartolo: victòria de Lina Sanchis

Aquest diumenge, mentre molta gent es dedica a “sestejar” vora al mar o a la muntanya, un bon grup de corredors del nostre Club se’n han anat fins a Benicàssim per a participar-hi en la XVI Marxa al Bartolo, una de les “trails” més reconegudes de les que es celebren a terres castellonenques. No es la única que al llarg de l’any te el final en aquesta muntanya.
Sobre un recorregut de 23,4 kms, amb un desnivell acumulat de 1.077 mts en pujada i 1.092, en baixada, te el començament al centre d’aquesta població turística, des d’on  s’inicia la pujada al Bartolo, després de passar per un paratge natural tan emblemàtic com es el Desert de les Palmes, per a finalitzar a la platja de l’Almadraba.
Després de la introducció i de situar la carrera, ràpidament cal dir que estem d’enhorabona. La victòria de Lina Sanchis en la prova, es una gran alegria, i un colp de prestigi per al Club, sobre tot per a la seua secció de muntanya (“les cabres coixes”). Guanyadora absoluta, en dones, i primera veterana, te molt de mèrit el que està aconseguint, arribant per davant de xiques de Clubs amb una llarga tradició en aquest tipus de proves, i superant a la segona en més de 3 minuts. I com sempre, molt ben escoltada per algun company, per a ajudar-la a obtindre aquest èxit, en aquesta ocasió va ser Vicent Puchol l’encarregat.
Però , també els xics han tingut una gran actuació, amb els llocs 18 i 24, de la general, de Vicent Gómez i Alberto Vidal. També bona carrera de Jaume Hervàs, Joan Grau, Nardo García, els superexperimentats Josep lluís Ocheda (Jolu) i Ramón Boronat, i l’alegria de tornar a veure en carrera a Hilari Pellicer.
Enhorabona a tots! I sobre tot, Lina, tens la nostra admiració.
 

VII Volta a peu al Mareny de Barraquetes.

Setena edició de la Volta a peu al Mareny de Barrequetes i desena cursa del IV Circuit de la Ribera de Xúquer, la carrera entre els arrossars amb un recorregut de 7,1 kms,  ha estat un any més un èxit de participació, amb més de 800 corredors inscrits. La xicoteta població de la Ribera Baixa (depenent de Sueca), molt animada pel gran nombre de persones que es concentra , inicia amb aquest esdeveniment la temporada estival. Realment no necessitaria d’altres afegits d’animació, de gust dubtós i que poc tenen que veure amb l’ambient esportiu però, “sobre gusts, colors”.
En l’apartat competitiu, nova victòria per a Manuel Tornero, guanyador també de la de Sant Joanet, i que va precedir a Javi Colomer, en la seua primera cursa del circuit, una vegada finalitzada la temporada de pista. Sense dubte, una gran ajuda per a l’equip que, una vegada més acabà en segona posició, per darrere del C.A. Alcúdia, amb el seu gran “fons d’armari” de corredors, vinguts des de diverses poblacions i que ens fan molt difícil poder superar, en alguna prova. Però, no passa res, seguirem intentant-ho, que d’això es tracta, de superar-se i gaudir de l’esport.
Mèrit te també l’octau lloc de Benja Mansilla i, com no, el nou trofeu aconseguit per Francis( tercer en la seua categoria), que corre el perill d’acostumar-se. També ens agradaria ressenyar la millora que, poc a poc, va aconseguint Mario Rodríguez, després de la seua greu lesió i la llarga temporada sense poder córrer, i que, de segur, recuperarà prompte el seu millor estat de forma. Com no podem anomenar a tots (Alberto, Edu, Jaume, Miguel,...), en aquesta ocasió, ens agradaria destacar la bona carrera que feren Pili Espert i Ana Hernandorena.
Ja solament falten 4 carreres per a completar el Circuit. La pròxima a Riola, el 7 d’agost.
Fotos
 

Final de temporada de Javi Colomer: campionats autonòmics.

Exigent com és, Javi ha acabat la temporada amb un sabor agredolç, aconseguint bons resultats (la majoria tocaríem amb el dit en el cel) però amb la sensació de que alguns dels objectius de l’any, li se’n havien escapat. Mèrit te el que fa, ja que ha pogut cursar una carrera universitària , sense deixar de banda la seua passió per córrer, a més a més , amb cert nivell, amb tot el que suposa açò de sacrifici entrenant.
Les últimes competicions oficials en les que ha participat, li han suposat pujades al caixó dels millors, centrant-se en aquest final de temporada en la prova de 1.500 mts.
Primer a l’autonòmic promesa de pista a l’aire lliure, celebrat enguany a Elx, on aconseguí el tercer lloc, amb un temps de 4:00, darrere de dos corredors locals. La carrera, ràpida des de l’inici, es va resoldre en els metres finals, on les forces ja estaven molt justetes.
Una setmana més tard, es disputà el campionat autonòmic absolut, a les pistes de Dénia. En aquesta ocasió, la carrera va eixir més be lenta, el qual li va permetre acabar amb forces, remuntant posicions , fins a la tercera plaça final (4:01:34). El guanyador en aquesta prova, va ser l’atleta d’Algemesí, El Madhi, company seu al Platges de Castelló, i durant molts anys corredor del C.A. La Ribera, club on s’han criat els dos. Meritòria llavor de base, el que fa l’equip riberenc.
Un any més, Javi,  s’ha guanyat un bon descans durant aquest estiu, per a agarrar forces per a afrontar amb energies renovades la propera temporada.
Enhorabona! Te molt de mèrit el que fas!
 

Excursió final de curs: Anna

Una vegada més, hem trobat un lloc ideal per a fer la nostra excursió de final de curs, prop, molt bonic i ple d’aigua, idoni per a aquesta època de l’any. Anna, a la comarca de la Canal de Navarrés, està en un enclavament privilegiat, rodejat per fonts i riuets, el que fa que l’atractiu de la seua visita vaja més enllà de la coneguda Albufera d’Anna, paratge molt bonic però, tal vegada, un poc massificat, ja que molta gent va a passar-hi el dia.
Sense grans caminades, poguérem visitar alguns dels llocs més significatius, començant pel “Gorgo de la Escalera”, gran canó dissenyat pel riu, al que s’accedeix baixant per una llarga escala i en l’últim tram ens trobem una gran cascada , anomenada “El Salto”.  La veritat es que encara no ens el havíem guanyat però, el següent ,va ser esmorzar i per a gaudir-lo anàrem a un lloc bonic i tranquil, la “Fuente Negra”. Es impressionant el ben preparats que poden arribar a anar alguns a les excursions: picadeta, fruita, cafenet, dolcet,...
El següent pas, va ser arribar fins al “Gorgo Catalàn” , xicotet i profund llac d’aigües provinents de la Fuente Negra, on aprofitarem per a fer el primer bany del dia i on es produïren les escenes més divertides i “arriscades” , amb els llançaments des del trampolí.
D’allí, ben fresquets, caminant, al poble, on ens esperava una vertadera sorpresa, la visita al castell-palau dels “Condes de Cervellón”, molt recomanable, edifici totalment restaurat, que impacta per la diversitat d’estils que podem trobar en les seues sales, totes elles al voltant d’un pati amb clares influències àrabs.
Una vegada acabat aquest recorregut i sense poder gaudir d’altres llocs bonics dels voltants, ens dirigirem al llac d’Anna , on aprofitàrem per a tornar a nadar i dinar, a la terrassa del bar de la piscina.
Però, al final, com sempre, el millor, la companyia. Anna, va ser una bona excusa per a passar un dia molt agradable. Fins a la nova temporada!
Fotos
 

XXV Volta a peu a Sumacàrcer i 10 k Almussafes

Estem en època de calor però, la veritat, feia un aire calent, que augmentava la sensació d’altes temperatures. Aquesta circumstància i el perfil del traçat, amb continues pujades i baixades, no massa exigents, però “trencacames, li donen a esta carrera una certa dificultat. Es bonica, amb prou d’ambient, però exigent. Així i tot, els nostres compliren, finalitzant-la tots i, per sort, sense cap contratemps.
El resultat general va ser bo, aconseguint el segon lloc com a equip, una bona posició que ens pot ajudar a la classificació general del circuit. Al mateix temps, també vam ser uns dels Clubs més nombrosos, com quasi sempre, encara que per poc no guanyarem el premi al que més. També a nivell individual, molt bones noticies, meritòria l’actuació de Benja Mansilla (setè de la general i quart de la seua categoria), però, sense dubte l’alegria vingué de la mà de l’alè més reconegut de tot el circuit, de Francis Garcia, ja que el tercer lloc en la seua categoria es just premi a l’esforç i al sacrifici, ja que es deixa la pell en cada entrenament. Ens alegrem molt per ell! De segur, que els seus fills li hauran donat bons consells de com aconseguir guanyar copa i estem convençuts que el trofeu tindrà un lloc destacat en sa casa. Gran carrera també d’Alberto Vidal, Edu Morante (que segueix millorant), Jaume Hervàs ( ja havia perdut l’hàbit de córrer per asfalt), Miguel Gabaldón, Ernesto Colomer, Nardo García Alcover,...mentre que en dones, Pili Espert , Ana Hernadorena i Conxin Barberà, donaren la talla.
La mateixa vesprada, coincidia també la Volta a peu a Almussafes, on hi havia carrera per a xiquets i els nostres tornaren a destacar, amb els segons llocs de Guillem Tapia i Alex Morante, en les seues respectives categories.
Enhorabona a tots ells!
Fotos
 

III Trail Roquette Benifaió

El diumenge, pel matí, tingué lloc una altra de les carreres reconegudes de la contornà, el Trail Roquette de Benifaió. Amb exida a l’urbanització Pla de les Clotxes, hi havia dos modalitats, una etapa reina de 19 kms amb desnivell acumulat de 1.300 mts) i una prova d’iniciació de 10,5 kms (uns 550 mts). Malgrat la quantitat d’esdeveniments del cap de setmana també hi hagué participació de membres del Club, destacant el debut en aquest tipus de carreres de Leo Villaescusa i Ana Molina.
Enhorabona a elles i als altres participants! Esperem que la seu carrera siga ben llarga i no es cansen!
 

II Volta a peu a Sant Joanet

Nova carrera del circuit de La Ribera, amb nou escenari, en aquesta ocasió tocava en Sant Joanet, on la voluntat dels festers ha fet que es poguera córrer aquesta cursa. Amb 8 kms de distancia , i un recorregut on es feia una primera passada per meta de 800 mts i dos més després d’una volta de 3.600, el que ha fet que els corredors es trobaren molt acompanyats al llarg de la prova.
Dins de la bona actuació general dels membres del Club, cal destacar una carrera més, la brillant participació de Mª José Del Pozo, quarta dona de la general i segona de la seua categoria, que s’ha acostumat a pujar al pòdium i li costa baixar. Pel que respecta a l’equip, una tercera posició que ens deixa una sabor agredolç pensant que, podríem haver fet alguna cosa més. Però no passa res, prompte arribarà la següent, Sumacàrcer, i tornarem a participar-hi i de segur, els que vagen intentaran donar tot el millor de sí.
A seguir entrenant i a per l’altra!
Fotos
 

II Trail Bicorp Aventura

El dissabte, 21, a les 19 h. es celebrà el II Trail Bicorp Aventura, segona edició d’una cursa de grat record, ja que en aquesta època on les calors comencen a ser sufocants, aquesta combinació de carrera de muntanya amb possibilitat de nadar en alguns trams, es un al•licient prou fort per a aquells que els agrada la muntanya.  Amb un desnivell acumulat de 1.243 mts , els seus 14,6 kms son una  combinació equilibrada de zones ràpides i tècniques, el qual permet una cursa divertida.
Enguany, van ser 5 membres del Club els que han participat: Jaume H, Javi Gorba, Nardo García, Felip i Lina. Aquesta, guanyadora absoluta en dones l’any passat, ha tornat a tindre una actuació destacada, aconseguint la segona posició, molt prop de la guanyadora. Evidentment, açò te un gran mèrit, però també cal ressenyar  la llavor dels seus companys, que l’han estat acompanyant i animant, per a poder obtenir aquest lloc tant destacat. Un gran equip!  Enhorabona a tots ells!
 

XIV Volta a peu a Catadau

Per algun motiu que no acabem d’entendre, aquesta carrera no aconsegueix  situar-se entre les favorites de molts dels corredors. Tal vegada, l’època, on les primeres calors fortes de l’estiu fan la seua aparició, combinat amb els 11 kms de la prova, amb alguns repetjons, fan que molta gent es pense el participar-hi. Si damunt afegim un cap de setmana ple de curses, encara que està sent ja el habitual, pot ser l’explicació de que la participació no arribara als 200 inscrits.
Malgrat tot això, i donat que es tracta d’un poble, ben prop del nostre, no podien deixar de faltar corredors del nostre Club que, a més a més, tingueren una participació destacada. Ja en les carreres dels menuts, començaren a fer-se de notar, amb la victòria de Guillem Tapia, el segon lloc d’Alex Morante i la quarta posició de Natalia García. Però, tingué continuïtat en l’absoluta, amb la victòria de Benja Mansilla en promeses, amb un magnífic quart lloc de la general disputant, fins al final , la tercera plaça. També en dones destacarem, ja que la nostra única representant, Ana Hernandorena, va ser tercera de la seua categoria.
Enhorabona a tots ells!
Fotos
 

V Carrera per la Salut “Junts Podem”

Aquest diumenge, pel matí, es celebrà una de les multitudinàries carreres del circuit, en aquesta ocasió, es tractava de la V Carrera per la Salut “Junts Podem”, en la que col•laboraven el Col•legi de Metges i el València Basket (llàstima de semi-finals que s’escaparen en l’últim sospir) i que, amb un recorregut d’un poc més de 6 kms, tenia l’eixida i la meta enfront del Pavelló de “La Fonteta”.
La victòria final va ser per a Jaouad Oumellal, que es disputà el triomf a l’esprint amb Fouad Benzeroual, dominador del Circuit de la Ribera. En quant a les dones, la primera va ser Raquel Landin. Com en totes les carreres d’aquest circuit hi va anar una bona representació, ja que fins a 14 “coixos” participaren en la prova.
Aquesta es l’última de la temporada, ja que no es disputarà altra fins a mitjans de setembre. Ara, açò no es excusa per a no seguir entrenant, això sí, protegint-se de la calor i hidratant-se contínuament.
 

Algemesí, Valencia i Requena: un cap de setmana de carreres

Frenètic cap de setmana de proves: un 10 k a Algemesí, un 15 k nocturn a València i un trail a Requena, han  omplit aquests dies de curses ben diverses, plenes d’atractius.
Començant per la vesprada del dissabte, on es disputà una nova carrera del Circuit de la Ribera, la setena, la XXX Volta a peu a Algemesí, sense dubte una de les més nombroses i prestigioses. El resultat final, va ser una nova exhibició del dominador de les ultimes proves, Fouad Benzeroual, ferm candidat al triomf definitiu del Circuit, si el completa. Entre les dones, la guanyadora va ser Mª Carmen Martínez Ferragut, per davant de la reconeguda Mª Angeles Tetuan. Destacar la bona carrera de Mª José Del Pozo, quarta de la seua categoria i novena de la general. Per equips, victòria per al club local, aconseguint els nostres un digne quart lloc, posició meritòria donat les importants absències amb que comptarem. Una vegada més, les alegries més grans ens la donaren els xiquets, demostrant el potencial, ja que Marc Garcia i Alex Morante, guanyaren les carreres en les seues categories.
El mateix dia, per la nit, una nova carrera a València, el 15 k nocturn, exemple clar de l’èxit espectacular que estan tenint les carreres populars a la ciutat i que, amb l’atractiu de disputar-se per la nit, ha abastat ja, en la seua segona edició, més de 7.000 participants. Victòria final per a Ouais Zitane (00:44:59), per davant del guanyador de l’edició de l’any passat, Hassane Ahouchar. En dones guanyà l’atleta d’Ontinyent, Irene Espí. Com a novetats, el circuit ha estat homologat, a més a més de fer variacions respecte al de l’any passat, per a convertir-lo en més fàcil i ràpid.
En quant a la muntanya, el diumenge pel matí es disputà el II Trail de Requena “ El Rebollar”, una prova de 20,6 kms, amb un desnivell positiu de 720 mts, i on participaren membres de “Les Cabres Coixes”, primera carrera després de la MIM del Penyagolosa. Evidentment, l’objectiu ha estat acabar-la i anar recuperant les bones sensacions, després del gran esforç de fa unes setmanes.
Per a completar el cap de setmana, “control” a les pistes d’atletisme d’Algemesí, on també hem tingut representants.
Com podeu veure, cap de setmana complet i gran activitat dels nostres, demostrant una vegada més, el bon moment del Club.
Fotos
 

Jornada social 2014

Arribat el mes de juny, comencem a celebrar el final de curs, les últimes cuetades d’aquesta temporada, amb dos actes centrals, la Jornada Social i, unes setmanes després, l’excursió. 
Pel que respecta a la primera, es tracta de passar un dia junts, on tant majors, com xiquets, puguen gaudir d’una jornada, on la barreja d’un poc d’esport, el menjar i, sobre tot,  la bona companyia, son el que fan d’ella una molt bona elecció per a passar un diumenge molt agradable.
La volteta dels 5 kms, sense els rigors dels entrenaments, amb la sola intenció de fer un exercici on tots puguen participar-hi, marca l’inici del dia. Grans i xicotets, corrent, caminant o amb bici, l’important es guanyar-se el refrescant esmorzar que tenim preparat, on mai falta l’orxata i l’aigua llimó, sucats amb fartons o coca. Ens ho hem guanyat!
Cap a migdia, les paelles. Precedides d’una “picadeta”, acompanyada de cervesa, vi o refrescs, sent el complement necessari per a fer més passable l’espera fins a que acaben de fer-se les paelles. Aquesta estoneta, es un dels moments àlgids , amb els xiquets jugant, els paellers concentrats, donant tot el millor de sí, i els demés, la immensa majoria, gaudint del refrigeri i donant conversació (paper fonamental en qualsevol paella). Son moments de tensió, on els paellers poden fracassar o tocar la glòria culinària, mentre que tot el món opina (i més ara, després de tant de Master Chef), mil mestres amb mil llibres. Però, en fi, que seria de les paelles sense aquesta “salsa” , ja forma part de la litúrgia de qualsevol diumenge, al nostre poble, la quantitat d’arròs, sal o aigua, la llenya, tot ben adobat per una bona conversació, amb intents constants d’arreglar el món, al voltant del paeller. Al final, el que era d’esperar, cinc grans paelles d’un alt nivell, dignes obres d’uns grans professionals.
Però el millor, com sempre, l’ambient, la bona harmonia, la predisposició de tots per a ajudar i col•laborar. A més a més dels entrenaments i les carreres, aquestes jornades també contribueixen a fer Club i formen part de la nostra manera d’entendre’l. Un any més, un dia especial i perfecte!
Fotos
 

10 k d’Alzira

Sexta prova del Circuit de la Ribera, la segona edició del 10 k d’Alzira ha estat un nou èxit de participació, encara que sense arribar al nombre de participants de l’any passat, tot i haver incorporat les carreres per als més menuts, el que li donava un al•licient afegit.
La veritat es que aquesta cursa, te una miqueta de tot, ja que en els 10 kms podem passar de l’asfalt, fer algun kilòmetre de cros i finalitzar en una magnífica pista d’atletisme. Aquesta diversitat compensa, en part, el que no s’utilitzen les zones més boniques d’Alzira.
En l’apartat esportiu, domini dels corredors del C.A, Guadassuar, amb nova victòria per a Fouad  Benzeroual, segona consecutiva. Mentre que en dones, el primer lloc va ser per a Virginia Ocaña. En quant als nostres, cal dir que “donaren la talla” i podem apuntar, a més del bon nivell general, els èxits de Marc Garcia, segon aleví, d’Alex Morante, tercer en infantil (venia de córrer pel matí el provincial) i, sobre tot, cal destacar el magnífic triomf de M. José Del Pozo entre les veteranes A, quedant setena de la classificació de dones. Pel que respecta a l’equip, va estar bé, ja que malgrat algunes absències destacades, es va aconseguir el quart lloc, encara que hi ha una errada en la puntuació, que esperem que l’organització solucione, el que ens donaria la tercera plaça, darrere de dos “multinacionals” com son els equips de Guadassuar i Alcúdia. No està gens malament!
 La pròxima cita a Algemesí, el 7 de juny. Ens vegem allí!
Fotos
 

Nous èxits a la pista

Continuant amb la magnífica temporada de pista, després de la pista coberta, els èxits continuen produint-se a l’aire lliure. Aquest cap de setmana, els atletes de la Ribera han pogut demostrar el seu potencial, ja que s’han disputat el campionat provincial infantil i l’autonòmic cadet, tots dos individuals.
El dissabte, pel matí, a les magnífiques instal•lacions esportives amb que compten a Xàtiva (cal tindre padrins!), es disputà el campionat provincial infantil individual i on comptarem amb representació, destacant  el segon lloc aconseguit per Alex Morante en els 3.000 mts, amb un temps de 10:58. També cal ressenyar la participació de Natalia García, en els 500 mts, a més de Juan Canales, el nostre especialista en proves ràpides, en els 80 i 150 mts llisos.
A les pistes del riu de València, el diumenge pel matí, tingué lloc el campionat autonòmic individual cadet, amb una bona representació de xiquets del C.A. La Ribera i que, com al llarg de tota la temporada, destacaren.  Fins a 5 medalles, una de plata, la de Marc Domenech en els 1.500 mts obstacles, prova on també participà Guillem Tapia, i 4 de bronze. El nostre corredor, Josep García, aconseguí el tercer lloc en els 3.000 mts llisos, mentre que Alex Benavente ho va fer en salt de llargada i Josep Sanchis en els 600. L’alegria en quant a les xiques la donà la corredora d’Alzira, Lucía Botija, en els 1.500 mts obstacles.
Enhorabona a tots ells !  Desitjant-los que continuen fent el que els agrada, practicant esport.
Fotos
 

Penyagolosa 2014: MIM i CSP

Un dels objectius principals de la temporada de les Cabres Coixes (secció de muntanya del Club) ha tingut lloc aquest cap de setmana. Partint a les 6 del matí, de les pistes d’atletisme de la Universitat Jaume I, a Castelló, una nova edició de la MIM (Marató i Mitja) i la CSP (118 kms) ha inundat tot el trajecte fins al Penyagolosa de corredors, aficionats i familiars que, un any més, han pogut gaudir d’una gran experiència, en un entorn natural privilegiat. Per cert, hi ha una iniciativa popular per a declarar els camins del Penyagolosa, patrimoni de la Unesco. Esperem que ho aconseguisquen, ja que l’objectiu es ben merescut!.
En quant a la MIM, es tracta d’una prova amb un recorregut de 63 kms i un desnivell acumulat de pujada de 3.045 mts i 1.833 de baixada, que cal completar abans de 15 h.. Des de l’eixida a Castelló, a nivell del mar, es passa per Borriol, Vilafamés, Les Useres, Llucena, Xodos i Vistabella, fins a finalitzar al santuari de Sant Joan, a 1.280 mts d’altura. Enguany, el dia ha sigut de calor, molt bo per a l’espectador, no tant per al corredor, encara que sense arribar a les temperatures de fa dos edicions, on marcaren clarament la duresa de la carrera. Enguany, fins a 1.400 dorsals s’havien repartit, amb una nombrosa llista d’espera.
L’atleta conquense, Santi García, va ser el guanyador absolut, amb un temps de 5:34:54 , mentre que en dones la primera en arribar a meta va ser Raquel Martínez (6:38:47). En quant als nostres cal dir, primer que res, que any a any van apuntant-se més valents/tes, i en aquesta edició fins a 9 acceptaren el repte de fer-la, alguns d’ells repetidors impenitents ( Vicent Puchol, Jaume Hervás, Nardo García, Javi Gorba, Pepe Parra), mentre que altres “trencaren la mà” aquest any (Manolo Carpena, Vicent Gómez, Lina Sanchis i Joan Grau). L’èxit ha sigut gran, ja que tots ells han pogut acabar, a més a més sense lesions, demostrant que tot el sacrifici de tants dies, ha merescut la pena. En quant als temps, cadascú se sap els d’ell, quedant-se amb l’alegria de la millora o la sensació de que haguera pogut estar millor però, per a nosaltres, el fer-la i acabar-la, es el més important, premi que solament està a l’abast de gent molt especial. Poc a poc, la nostra secció de muntanya va adquirint més experiència i anotant edicions d’aquesta prova tan prestigiosa.
En paral•lel, es corria la CSP de 118 kms, campionat d’Espanya d’Ultra Trail FEDME, una de les curses més dures a nivell estatal, amb un desnivell acumulat de pujada de 5.439 mts i 4.227 de baixada. Amb un temps màxim d’arribada de 30 hores, moltes li’n sobraren al guanyador , Miguel Heras que, amb un temps de 11:30:50, guanyà aquesta tercera edició i es proclamà campió d’Espanya, en aquesta modalitat. El corredor de Bejar, polvoritzà tots els rècords anteriors, adquirint el lideratge de la prova al kilòmetre 90, per davant de l’andalús Dani García . En dones, la primera va ser la basca Silvia Trigueros (14:34:57), que li tragué tan sols 3 minuts a l’andalusa Noelia Camacho.
Un any més, aquesta duríssima prova la va córrer el nostre company Josep Lluís Ocheda (Jolu) però, per desgràcia, es tingué que retirar en el km 90, per culpa d’uns problemes estomacals, que el debilitaren i li feren impossible sumar la tercera edició consecutiva. Es dur que després de tant d’esforç s’haja d’abandonar, però estes coses sols els passa als que ho intenten i des del Club volem donar-li molts ànims, per a seguir intentant-ho en les properes edicions.
Enhorabona a tots ells! Teniu la nostra admiració i respecte, el que heu fet es impressionant!  I ara, a descansar i recuperar-se, amb coneixement, fins a preparar nous reptes.
Fotos
 

Massamagrell, Genovés i més

Una de les curses més prestigioses del calendari popular ha tingut lloc aquest cap de setmana. Els 15 k de Massamagrell ha aconseguit abastar un dels llocs més alts, tant per la quantitat de participants, com pel prestigi d’alguns dels atletes que l’han corregut. Tan sols repassar el palmarès d’altres anys, amb atletes del nivell de Chema Martínez, Marta Domínguez, Juan Carlos de la Ossa, Isabel Checa,..., ja ens dóna una idea. Quasi 5.000 corredors participaren en la prova i entre ells, alguns dels nostres, que s’arrimaren fins a aquesta localitat de l’Horta Nord, per a participar en aquesta festa de l’esport.
Altres, per contra, se’n anaren fins a la Costera, per a celebrar les festes de Sant Pascual i on tornaren a destacar els xiquets amb la victòria d’Alex Morante i el segon lloc de Natalia García, en les seues respectives carreres. Aquest èxit es un just reconeixement a l’esforç de tants i tants entrenaments. Ens alegrem per ells!
Per últim, fer referència a una carrera disputada el cap de setmana anterior, la 11ª Volta a peu a Nazaret, inclosa dins del Circuit de carreres populars de la Ciutat de València, i on trobem una ampla representació del Club.
Esperem que tots hagen pogut gaudir de l’esport i que continuen preparant-se  per a les properes.
 

Campionat provincial individual cadet de pista a l’aire lliure

Aquest cap de setmana, nou campionat provincial, en aquesta ocasió, es disputava el de cadets, a les pistes d’atletisme de Xàtiva. La calor sufocant d’aquest matí de dissabte del mes de maig, no va suposar un entrebanc per a que els nostres obtingueren uns resultats destacats.
El més destacat va estar el títol de campió, en la prova dels 3.000, aconseguit per Josep García (10:01), un nou èxit que sumar als molts que porta aquesta temporada. Quasi des de l’inici marcà un fort ritme, al que els seus perseguidors els va ser impossible seguir. En aquesta prova, cal ressenyar també el magnífic quint lloc de Guillem Tapia, encara que ens queda una sensació agredolça, ja que després d’una gran carrera, va lluitar fins al final amb el 3er i 4t.
També ens alegrem, i molt, pels grans resultats dels seus companys del C.A. La Ribera, ja que Marc Domenech es proclamà campió als 1.000 mts. i Alex Benavent, en salt de llargada (quedà també 2on en 300 mts), mentre que obtingueren medalla de bronze, Said Gritta en els 3.000 i Alejandro Torres, en els 1.500 obstacles.
Enhorabona a tots ells! Quina gran temporada estan fent i el que es queda!.

 

Campionat provincial absolut de pista

El dissabte, pel matí, es disputà a les pistes de Sueca el Campionat Provincial Absolut de pista a l’aire lliure, on participà Javi Colomer en la prova dels 1.500 mts llisos, aconseguint el subcampionat, ja que malgrat quedar tercer (4:04), ocupà la segona posició en el provincial, degut a que el guanyador de la prova pertanyia a la delegació d’Alacant. Javi, s’està centrant, en aquesta part de la temporada, en aquesta prova i on espera baixar dels 4 minuts.
Li desitgem poder complir els objectius, ja que dedicació i il•lusió no li falten.
 

II Trail de Cortes de Pallás

Alguns membres de la secció de muntanya s’han desplaçat aquest cap de setmana fins a la localitat de Cortes de Pallás , per a participar en una cursa, que està inscrita dins del Circuit Trail Valencia Cajamar 2014. Es tractava d’una prova d’uns 22,8 kms, amb un un desnivell positiu aproximat de 890 mts.
A més a més, de gaudir d’un entorn molt bonic, s’han complit molts dels objectius inicials, continuant amb la preparació de cara a la MIM, sense tindre cap contratemps, a més d’ajudar a que Lina Sanchis aconseguira  una bona classificació, com així ha sigut, ja que ha ocupat la segona plaça dins de les veteranes, a pocs segons de la primera, i quinta dona de la general.
Enhorabona a tots ells i, sobre tot , a Lina, que no es prodiga en moltes carreres, però quan ho fa, es de forma destacada.
 

XXVII Volta a peu a l’Alcúdia

La prova de l’Alcúdia, una de les més nombroses del circuit i que, tradicionalment, ha marcat el començament de les proves de primavera-estiu, comptava amb els suficients atractius com per a no perdre-se-la i així va ser, ja que molts dels nostres es decidiren a córrer-la. Nombrosa la participació en la carrera absoluta, així com en les carreres de xiquets.
Sense la presència de Mario Baldoví, referent de les anteriors carreres disputades del circuit, el domini va ser absolut per part de Fouad Benzeroual (C.A. Guadassuar), que ja des de l’inici establí distàncies importants, que anaven augmentant a mesura que transcorrien els kms. En quant a les dones, victòria per a Hue Nguyen Le, del C.A. l’Alcúdia.
 En quant a equips, victòria per a l’equip local que, cada vegada compta amb més efectius i més bons, mentre que nosaltres ocuparem la tercera plaça, una digna posició que ens manté entre els equips punters.
Pel que respecta als xiquets, com sempre molt bé. Els germans García Suey, Marc i Josep, ocuparen el tercer lloc de les seues categories, mentre que Alex Morante, guanyà en la seua. Tots els demés competiren a un gran nivell, esforçant-se al màxim per fer-ho el millor possible. Caldrà estar atents a l’evolució de les classificacions generals del Circuit, ja que ens poden deparar moltes alegries.
Com sempre, felicitar al C.A. Alcúdia, per la magnífica organització.
Fotos
 

Desafíos Lurbel 2014: los caminos del rio Mundo

Gent inquieta com son, alguns dels components de la Secció de Muntanya del Club (Cabres Coixes), han aprofitat aquest cap de setmana de Sant Vicent per a desplaçar-se fins a la localitat de Riopar (Albacete), prop del naixement del riu Mundo, per a participar-hi en el Desafío Lurbel 2014, en concret en la modalitat del “Trail Corto”, amb un recorregut de 24,170 kms (pareix ser que, al final, la distància es superà en uns 2 kms) i un desnivell positiu de 1.618 mts.
De la serietat i dificultat de la prova dóna fe les recomanacions que es poden trobar en el reglament, tant a nivell de precaucions, com de material obligatori per a portar, adaptat a les condicions meteorològiques amb que es podien trobar els participants.
Amb eixida i tornada a Riopar, el trajecte comptava amb importants dificultats, com son les pujades a tres cims de més de 1.000 mts, com es el Collado Almenarilla (1.440), el Portillo de los Perros (1.586) i, sobre tot, el Pico Almenara (1.796). Per tant, una prova molt dura, però molt bonica.
L’èxit que estan tenint les curses de muntanya es, tal vegada, inexplicable, si es te en compte la dificultat i la duresa d’aquest tipus de proves, però sense cap dubte, la rapidesa amb que s’esgotaren els dorsals d’aquesta carrera es molt simptomàtica. Un total de 1.200 dorsals , repartits entre les tres modalitats que es disputaven, la llarga (500), la curta (500) i els caminants (200), es un gran èxit. Probablement, la proximitat de la MIM del Penyagolosa, ofereixca la possibilitat de realitzar un entrenament de qualitat.
Enhorabona a tots! Molta sort per als pròxims reptes.
 

XIV Volta a peu a Gavarda i pista

Nova carrera del Circuit de la Ribera i, malgrat que encara en queden moltes, ja comença a veures per on poden anar els resultats finals. Sense dubte, el gran dominador absolut de les carreres està sent Mario Baldoví , guanyador de 3 de les 4 curses que s’han disputat (no hi estigué a Benimodo), seguit de Tomás Plá. Per contra, en dones les opcions estàn molt més obertes.
Pel que respecta a Gavarda, clar triomf de Mario Baldoví, en una carrera de tant sols 8 kms, però amb la dificultat de les pujades i baixades, normals en un poble situat dalt de la muntanya, traçat que la converteixen en una de les més dures del circuit. En dones, guanyà Elena Castells.
En quant als nostres, molt bona actuació, tant dels majors com dels xiquets. Els més menuts, tornaren a destacar, amb el triomf d’Alex Morante, en infantils, el segon lloc de Marc García (alevins) i el quart i quint lloc de Josep García i Guillem Tapia (meritori tenint en compte que hi participen xiquets de 2 i 3 anys més, en aquesta categoria). A més d’aquests, també corregueren altres xiquets del Club , que afegits a tots els que hi havia del C.A. La Ribera (els nostres germans esportius), van demostrar el nivell competitiu que tenim.
En quant als majors, magnífic setè lloc de Javi Mendoza en l’absoluta i, sobre tot, espectacular el novè de Benja Mansilla, tercer de la seua categoria, i que ha pegat un important bot qualitatiu en aquesta temporada. L’aportació de tots els demés va fer que tornarem a repetir , com a equip, el segon lloc de Benimodo, tant sols superats per l’Alcúdia, eixa gran màquina de presentar nous i bons corredors de distints pobles, aglutinats en aquest equip, i per davant d’altres equips dissenyats “ex professo” per a competir.
Mentre tot açò succeïa a Gavarda, eixa mateixa vesprada, Javi Colomer corria a Elx, formant part del “Playas de Castellón”, disputant el Campionat autonòmic absolut de pista a l’aire lliure, on quedaren tercers , amb un equip molt jove, ple de joves promeses. Javi participà en la prova de 1.500, on quedà quart. Enguany s’està centrant en aquesta distància i li desitgem que aconsegueixca el seu objectiu.
La pròxima cita, del Circuit, l’Alcúdia. Sort per a tots!
fotos
 

Campionats provincials de pista a l’aire lliure

Aquest cap de setmana han coincidit dos campionats provincials on participaven xiquets del Club. Com era d’esperar actuació destacada dels nostres, dins del gran nivell mostrat per tots els atletes del C.A. La Ribera.
A les pistes d’atletisme de Sueca es disputà el Campionat provincial individual aleví a l’aire lliure, destacant la participació dels xiquets de La Ribera, amb 3 ors, entre ells l’aconseguit per Marc García, en la prova dels 2.000 mts que, junt als èxits d’Oscar Martínez (javalina) i Kevin Ayen (1.000 mts), completaren una gran actuació.
Per altra banda, es celebrà el Campionat provincial cadet per equips, a València, a les instal•lacions del riu, on el C.A. La Ribera obtingué un meritori tercer lloc, posició molt digna, per a un club modest, on la carència de mitjos es compensada per la il•lusió i el gran ambient que despleguen tots els components. Com a membres d’aquest equip corregueren Josep García, segon en la prova dels 1.000 mts, i Guillem Tapia, quint en una prova complicada com son els obstacles.
Dona gust veure competir a aquests xiquets i poder veure recompensat l’esforç de tants i tants entrenaments. Moltes felicitacions!  
Coixos Carler
Coixos Carler
 

II Xàtiva Natura Trail i la Mabo: un cap de setmana a la muntanya

Aquest cap de setmana hem tingut de tot i ens hem multiplicat, no ens hem conformat amb les grans assistències a la carrera de la dona i al 10 k de Benimodo, sinó que la nostra secció de muntanya també ha estat molt activa, amb representació a la Xàtiva Natura Trail i a la Mabo, el que demostra la bona “salut” del nostre Club i la gran activitat que desenvolupen els seus membres.
Difícilment trobarem tanta diferència en les condicions meteorològiques, com ha hagut entre la cursa de l’any passat (dia gelat i plujós) i la prova d’enguany , el dia més calorós del que portem d’any, de la Xàtiva Natura Trail. Es tractava d’una prova de 22 kms, amb un desnivell positiu de 860 mts, complementada amb una marxa per a caminants de 12,5 kms, que malgrat trobar-se en la seua segona edició, està tenint una gran acollida, ja que més de 500 corredors finalitzaren la prova, i entre ells, Javi Gorba, Nardo García, Joan i Vicent, que es desplaçaren fins a la capital de la Costera per a gaudir i sofrir de la cursa.
Per si la de Xàtiva no era prou dura, dos valents es decidiren per acudir a la MABO, la Marató de muntanya de Borriol, una de les proves més complicades que es poden disputar a les nostres terres, ja que estem parlant de 42 kms, amb un desnivell acumulat de 5.100 mts, inclosa dins de les EMM Series, que agrupa un circuit amb algunes de les maratons més extremes, a nivell europeu. Per si tot açò no era prou, les altes temperatures complicaren encara més la disputa de la prova, dificultant l’objectiu de completar-la, repte que superaren amb nota, Jaume Hervàs i Vicent Puchol, que un any més s’atreviren a participar-hi.
Enhorabona a tots ells!
 

Ier 10 K de Benimodo- IV Circuit de la Ribera

Tercera prova del Circuit de la Ribera, i les coses ja van posant-se en el lloc adequat. Si en les dos primeres (Alcàntera i Turís), la nostra participació havia estat més bé discreta, poc a poc anem arribant al lloc que ens pertoca, per nombre i potencial de l’equip.
El dia ha sigut sorprenentment calorós, per a l’època de l’any que estem , el qual ha arribat a endurir la prova, ja que a estes altures el cos encara no està preparat per a aquestes temperatures. La matinal ha començat amb les carreres dels xiquets, amb la novetat de poder puntuar per al circuit en cadascuna de les categories, i com no podia ser d’altra manera la presència dels nostres ha estat destacada, si damunt afegim als del C.A. La Ribera, l’èxit ha estat aclaparador, dominant en quasi totes les categories. Victòria per a Marc García, en alevins, completant el pòdium dos companys de La Ribera (Oscar i Toni), pel que respecta als infantils, segon lloc per a Alex Morante, la mateixa posició en que ha quedat Josep García en cadet, amb un meritori quart lloc per a Guillem Tapia. En aquesta categoria la victòria ha estat per als dos germans del C.A. La Ribera, Marc i Clara Domenech. Cal destacar també la nombrosa participació de xiquets del nostre Club en aquestes carreres.
Pel que respecta a la carrera dels majors, victòria per a Tomás Pla, del Millora.es, després de dos segons llocs en les altres proves del circuit, mentre que en dones la guanyadora ha estat Mª Carmen Abril Moncho, del C.A. l’Alcúdia. En quant als nostres, destacar el magnífic setè lloc de Javi Mendoza, tercer de la seua categoria, el que ens confirma que, poc a poc, va millorant el seu estat de forma. També ressenyar les bones prestacions de Benja, Alberto, Francis i Miguel, així com la tornada a les carreres d’Enrique, Juanlu i Mario, després d’algun temps d’inactivitat forçosa. Com la llista es llarga, per això hem sigut el Club més nombrós, tan sols comentar que ens alegrem de que, poc a poc, més gent del Club participe en aquestes proves .
També ens agradaria ressaltar el magnífic quart lloc de la general del nostre paisà Fran Vélez, i primer de la seua categoria, així com la destacada participació de corredors del Triatló de Carlet.
En quant a la classificació per Clubs, un meritori segon lloc (victòria per al C.A. l’Alcúdia), que ens apropa més a les posicions d’anteriors edicions del Circuit. Molt de mèrit per a un Club modest, que no realitza grans fitxatges i que es conforma, sobre tot, en tindre membres que gaudeixen del bon ambient i de la pràctica esportiva, fomentant entre els xiquets aquests valors.

fotos
 

X Carrera de la Dona

Any a any, anem superant-nos en tot. Enguany, hem tornat a tindre un gran èxit, ja que gràcies al nostre Club, unes 120 dones s’han desplaçat fins a València per a participar en la X Carrera de la Dona, una gran festa de l’esport femení i, sobre tot, una forma molt saludable de passar el matí del diumenge, amb molt bona companyia. Poc a poc, estem consolidant aquesta prova entre les dones del nostre poble, aconseguint que moltes d’elles marquen eixe dia en roig en el calendari, per a no perdre´s aquesta cita.
Es tracta d’una prova d’uns 6,5 kms, on es pot córrer o caminar i on, clarament, el més important es participar-hi, no tenint tanta importància el temps empleat en completar la distància, sinó el acabar la prova, gaudint d’un gran ambient i de l’exercici. En aquest 2014, fins a 11.000 participants s’han inscrit, el que ens dóna una idea de l’atractiu que arriba a tindre aquesta carrera, a més a més, com a novetat hi ha hagut un canvi de recorregut respecte a les edicions anteriors, traslladant la meta a la zona del passeig de la platja, el qual li ha donat un al•licient afegit .
Com a novetat, hem posat 2 autobusos que han facilitat el desplaçament a les participants i que demostra una vegada més la vocació del nostre Club de la millora continua. No sabem fer les coses a mitges!
Tenim clar que l’objectiu principal del nostre Club es fomentar la pràctica de l’esport, a tots els nivells, entre la gent del nostre poble i, per tant, estem disposats a potenciar qualsevol esdeveniment que vaja en aquesta direcció. Estem convençuts que a l’any que ve, tornarà a ser un gran èxit, ja que açò va a més, i nosaltres estarem presents per a contribuir en la mesura de les nostres possibilitats.
Volem donar les gràcies a Àngela, Pili, i totes aquelles persones que han col•laborat per a fer d’aquesta jornada, un dia perfecte.
fotos
 

I Ultra Nogueruelas- prova de muntanya

Un dia perquè pareix que vol ploure, un altre perquè fa aire, sinó fa fred, o calor, o estic cansat o he passat mala nit, o no tinc temps,....la llista d’excuses per a no fer esport pot ser llarguíssima, i tots estem temptats contínuament de tirar mà d’alguna d’elles per a no eixir. En el punt oposat estan aquells que, sense excuses, accepten les circumstàncies i tenen clar que quan practiques esport a l’aire lliure tens que adaptar-te al que hi ha. Estan fets d’una altra “pasta”. Aquest seria el cas del nostre company, Josep Lluís Ocheda, que ha participat aquest cap de setmana en una cursa de muntanya a Nogueruelas (Teruel), en plena serra de Gúdar, a uns 1.146 mts d’altitud, amb un recorregut de 69 kms , i un desnivell positiu de 3.200 mts. Si ja de per sí, la carrera es plantejava dura, les condicions climàtiques, amb l’aparició de la neu, conferien un caràcter més èpic a la gesta, amb l’objectiu principal de finalitzar-la.
Pujades impressionants al Alto de Chaparroso (1.802 mts), el Cerro Antona (1.722 mts), el Alto de laCervera (1.806 mts) y el Cabezo de las Cruces (1.710 mts), última ascensió abans de la tornada al poble de Nogueruelas.
Després de 13 h i 10 m, Josep Lluís (Jolu) ha pogut completar tot el recorregut d’una prova duríssima, del qual dona fe la gran quantitats d’abandons.
   Jolu, no molta gent saps el que fas, però des d’aquest Club, ple de gent amant de l’esport, som conscients de l’esforç i el sacrifici que suposa i tens,sense dubte, la nostra admiració.
Enhorabona!
 

IX Gran Fons de Turis

La segona prova del IV Circuit de la Ribera ha estat el Gran Fons de Turis-Memorial Raimon Soria, una carrera de 16 kms, un poquet “dureta”, ja que a la distancia cal afegir un perfil exigent, sobre tot en la pujada a la urbanització “l’Alturi”, sobre el km 8.
Nova victòria per a Mario Baldoví, guanyador de les 2 proves disputades del circuit, amb el segon lloc per a Tomás Pla, mentre pel que respecta a les dones, victòria clara per a la veterana Cristina Chorro Per equips, nova victòria per a Millora.es que, per ara , està sent el dominador.
En quant als nostres, bona actuació general, millorant en la seua preparació per a les pròximes carreres. La pròxima cita serà el 6 d’abril en Benimodo, on la representació del Club augmentarà considerablement. 
Destacar també que eixe mateix matí de diumenge, es disputà una nova cursa del Circuit de carreres populars de València, on també hi hagué representació del Club, en aquesta ocasió es tractava de la 5ª Volta a peu del Levante U.D., sobre una distància de quasi 6 kms.
En quant a la muntanya, ressenyar que es disputava el IV Trail Font Amarga-Les Salines a Vilanova de Castelló.
fotos
 

XXXVI Marató de Barcelona

Un any més, corredors del nostre Club han pres part en la Marató de Barcelona, sense dubte una de les més prestigioses d’Europa, tant pel nombre de participants (el primer d’Espanya i el quart d’Europa), com per la espectacularitat d’alguns trams del seu recorregut, amb una eixida i arribada monumentals, que li donen llustre a la prova. Conscients de la popularitat que te aquest tipus de curses a tot el món, la ciutat ha tingut clar el paper que pot tindre com a aparador, aconseguint que un 40 per cent dels 18.000 inscrits foren estrangers. Una altra xifra destacada ha estat la participació femenina, amb un 15 per cent del total, que confirma la cada vegada més important presència de los dones al món esportiu.
El cap de setmana va començar el dissabte pel matí, amb la Breakfast Run, una prova d’uns 4 kms, on podia participar tot el món, i que tenia un recorregut molt bonic, amb una finalització espectacular i emblemàtica, al mític Estadi Olímpic de Montjuic, escenari de les gestes del 92.
El diumenge, la marató va resultar bastant dura, ja que encara que les pujades no son molt pronunciades, en alguns trams son sostingudes, sobre tot en els kilòmetres finals, al que cal afegir un dia bastant solejat, això si alleugerit per la gran animació del públic, quasi constant a tot el recorregut i des de primer hora del matí. Prova de la dificultat va estar la marca del guanyador, l’etiop, Getachew Abayu, 2:10:45 , molt lluny del rècord de la carrera, 2:07:29, aconseguit en el 2010.
La participació dels nostres ha estat bona, com quasi sempre, aconseguint els tres el seu primer objectiu, acabar-la. Felip Tormos, amb 3:36:53, va ser el primer d’ells, obtinguen la seua millor marca de la temporada (es el seu tercer marató en 11 mesos). Un altre que li ha agarrat el gustet a les maratons es Toni Soler (3:42:35), que repetia després de la seu participació en la de València. Per últim, Àngels González (4:04:38), que una vegada més ha quedat prop de baixar les 4 h, marca que se li resisteix, però que de segur acabarà rebaixant. En aquesta ocasió, ha estat molt ben acompanyada, ja que en distints trams ha comptat amb la companyia d’Anna Vanaclocha, de Mª Jesús Mascarell i d’Ana Hernandorena, que han tractat d’alleugerar-li el gran esforç.
Ressenyar també la presència de Carlos Bosch, estudiant a Barcelona, ja que el nostre company de Club, va decidir participar, acompanyant un tros a un company seu.
Enhorabona a tots ells! Ara a recuperar-se el més prompte possible, per a poder afrontar nous reptes. 
fotos
 

III Mitja Marató d’Alcàntera de Xúquer i AgroGuadassuar

Desgraciadament, aquest cap de setmana han coincidit dos proves molt atractives, per una part la primera cursa del circuit de la Ribera, la Mitja Marató d’Alcàntera, i per altra, l’AgroGuadassuar, el que ha fet que la gent del Club es tinguera que dividir. Una llàstima!
Començant per la Mitja d’Alcàntera (també hi havia quarta, encara que no puntuable), al igual que l’any passat no ha estat la prova on més hem destacat, per a la majoria ha servit d’un bon entrenament, destacant una setmana més el bon estat de forma de Benja Mansilla , que ha quedat el catorze de la general ( el sext, sènior), pel que respecta a Javi Mendoza, continua la seua preparació per a les curses que s’adapten més a les seues característiques. Bona actuació de Miguel Gabaldón, Nardo Vercher i Pepe Parra, així com de les xiques, Àngels González, Ana Hernandorena i Conxin Barberà. Destacar la victòria de Mario Baldoví, que la setmana passada  guanyà l’Alèdua Trail. La pròxima cita serà el Gran Fons de Turís, el proper 23 de març.
L’altra gran prova era els 7k, 14k i 21k AgroGuadassuar, carrera que aprofitant la fira agrícola, li dona un ambient especial al poble, i donada les distintes possibilitats, era fàcil trobar una distància a la que acoblar-se, i en totes elles hem tingut una bona representació. Molt bona actuació general, destacant la octava posició de Francis García en la prova dels 7 kms. Ressenyar la gran presència de membres del Triatló Carlet, explicada per que la organització està a càrrec del Triatló Guadassuar, amb actuació destacada de Sergi Parra (3er) i Paco Cortés (4t), en els 21 kms.
Enhorabona a tots, per aquest diumenge tan esportiu.
fotos
 

Campionat d’Espanya de Cros per equips i proves de pista

No es pot demanar més en un cap de setmana, varies proves de muntanya, una llarga caminada, un 15 k a València, i a més a més, el Campionat d’Espanya de cros per equips, on en totes elles participà gent del Club.
Un any més, Marina D’Or a Oropesa, va ser la seu d’aquest campionat, on el C. A. La Ribera pogué classificar els dos equips cadets, que competiren a un molt bon nivell però que, sobretot, gaudiren d’una experiència que els va costar molt d’oblidar. Els xics quedaren els 21 de 53 equips, mentre que les xiques aconseguiren el lloc 36 de 52, el qual no està gens malament si tenim en compte que estaven els Clubs més importants d’Espanya.
En l’equip cadet masculí participà Josep García, que el dia d’abans s’havia proclamat subcampió autonòmic de pista coberta, en la prova dels 3.000, després d’una gran remuntada, oferint un final de carrera espectacular. A l’èxit seu, cal afegir altres de membres del C.A. La Ribera, com el tercer lloc de Marc Domenech en els 1.000 mts , la plata de Lorena Giménez i el bronze d’Estela Roselló, en els 3.000 femenins.
Per altra banda, el mateix diumenge pel matí, l’equip aleví es proclamà campió provincial de pista, amb actuació destacada de Marc García, que va guanyar les proves de 1.000 mts (3:27) i de pes ((7,67 mts), aconseguint el segon lloc en la prova de relleus.
El futur està assegurat!
fotos
 

IV Marxa a les 3 Gràcies: Dos Aigües- Carlet

I van quatre!. Per quart any, hem pogut organitzar la marxa entre Dos Aigües i Carlet, passant pels tres pics més emblemàtics de la nostra contornà, l’Ave (952 mts), la Colaita (828 mts) i el nostre benvolgut Matamón (506 mts). Sense la espectacularitat de l’any passat, que li donava el primer tram nevat, els atractius del recorregut son suficients per a que unes 50 persones, feren la matinada i prengueren l’autobús per a anar fins a Dos Aigües, i intentar completar aquest repte, arribant fins a Carlet, després de caminar uns 40 kms per la muntanya.
Eixint a les 7 de la matinada des de la Font Nova de Dos Aigües, calia començar la pujada a la primera Gràcia, el Pic de l’Ave, amb vistes espectaculars del poble, contemplat entre dos clarors. Quina llàstima el paisatge desolador, fruit de l’incendi de fa dos estius, que arrasà tota aquesta zona, deixant un sentiment contraposat de tristesa i alegria per l’inici de la gran jornada. Una vegada iniciada la primera pujada, i seguint una senda difusa, es deixa  a l’esquerra, l'antic Camí de Macastre, optant per anar cap a la torre elèctrica i pel Pi Sec, arribant fins al tossal El Peine.  Es continua fins a la Font del Zurgacho (890 mts) i uns metres més amunt, per senda ben definida, curta però amb gran desnivell, s’arriba fins a la primera fita del trajecte. Després de les fotos de rigor, molt ràpides pel fort vent que feia, es baixa per la pista de ciment;  però en compte de seguir-la tota, s’opta per baixar el barranc de l’esquerra, acurtant un bon tram de pista. Esta ens portarà directament a les Cases del Collado on esperava un bon esmorzar, preparat per l’equip d’intendència i que han tingut el detall de buscar un lloc resguardat, per a evitar el fort vent. Son les 10 de la matinada. Mitja hora després es mamprèn el camí cap a la segona "gracia" pel barranc de la Solsida, seguint una canonada d'aigua i una antiga senda que el foc ha fet practicable; en alguns trams la senda arriba a perdre's però prompte trobem el camí que ens portarà sense pèrdua a l'alt de La Colaita (828 m.), són les 12:30 PM. Ara comença la baixada més dura del matí, primer senda i després pista, que ens portarà a l'àrea de descans, Els Tres Pins, on l’organització havia preparat unes suculentes viandes, per a reposar forces. 45 minuts després,  de nou en camí, cap a l'últim repte de la jornada, la Creu de Matamón (506 m.); a les 16:45 arriben els primers a la Creu no sense abans haver superat una senda en pujada molt exigent que, amb els kilòmetres acumulats, deixava les forces molt justes. Tan "sols"  queden els 10 Km. fins a Carlet, tots de baixada i la mitat d'ells per asfalt. A l’arribada, molt cansats , però contents, espera un piscolabis i l'entrega dels diplomes, que deixen constància de la prova superada.
Un any més, tot ha eixit be (excepte, l’incident d’un dels caminants que va tindre que abandonar per una mala caiguda), destacant el bon ambient, la gran solidaritat entre tots els participants, repartint-se els ànims per a aquells que tenien les forces més justes. I, sobre tot, destacar a la intendència que, un any més, ha estat de tres estrelles.
Fins a l’any que ve que, de segur, ens espera una magnífica quinta edició.

fotos
 

II Aledua Trail de Llombai

Segona edició i nou èxit, tant d’organització com de participació, sumant els inscrits en la SprintTrail, d’uns 12 kms, així com els de la prova reina, d’uns 21,5 kms, amn un desnivell positiu de 500 i un acumulat de 1.000 mts.
Es tracta d’una carrera que, malgrat no ser molt dura, te trams corredors, el qual fa que siga prou ràpida, el que fa que a la fi, acabe  esgotant-te. El dia ha estat prou be, encara que amb contrasts, feia caloreta, però, al mateix temps, el vent podia arribar a gelar-te la suor, resultant molest. La zona, molt apreciada tant per corredors de la contornà, com per ciclistes, es de les més boniques que podem trobar prop del nostre poble. Plena de pistes, des d’on van sorgint gran quantitats de sendes i trialeres, es tracta d’un lloc que val la pena visitar, encara que siga per a fer una bona caminata. Aquesta muntanya, presidida en la seua falda per la torre de l’Alèdua, es punt de trobament per a gent del Marquesat, de la vall dels Alcalans, de Picassent, Benifaió,...
Eixint de la plaça de l’Ajuntament, i després de recórrer uns 3 kms d’asfalt es pujarà la muntanya, contemplant la torre, per la senda de l’Estepar, una vegada dalt es baixarà al Pouet, per a tornar a pujar. Una vegada dalt, es baixarà eixint a l’altura del gual (“baden”) del riu. Creuant a l’altra part de la carretera, buscarem el barranc de la Muntanya, per a després mamprendre la màxima dificultat, el pic de la Talaia i la pujà de les Cabres, on els kilòmetres acumulats comencen a passar factura.  Es passa, en el tram final per l’Ermita de Sant Antoni, per a buscar el poble, tornant al mateix punt des d’on havia començat la cursa.
En aquesta prova , hi ha hagut una bona representació del Club , els dos Vicents (especialistes en muntanya), Joan, Nardo i Manolo. La cursa ha estat especialment dura per a Javi Moreno, que amb dificultat després d’alguna bona caiguda, ha aconseguit arribar a meta, mostrant una gran capacitat de sofriment. Per desgràcia, no ha pogut finalitzar la prova Juanlu, ja que després de caure, s’ha tingut que retirar, tenint que anar a l’hospital per a que el curaren, d’unes ferides en la cara. Que no siga res!
Per altra banda, menció especial per a Benja Mansilla, el vint de la general, i primer promesa, encara que l’organització de la prova (no així el circuit de carreres) , no ha contemplat aquesta categoria. I com no, Lina Sanchís, que ens està malacostumant, i que ha tornat a pujar al pòdium, esta vegada com a segona veterana, ocupant un magnífic quint lloc entre les xiques.
Enhorabona a tots! Però, sobretot, que es recuperen prompte els sinistrats, per a poder continuar fent el que més els agrada. Tot el nostre recolzament i anims!
En quant a curses de muntanya, comentar també la participació de Josep Lluís Ocheda en la segona prova de la LLiga FEMECV, celebrada el mateix diumenge, a Tavernes de la Valldigna.
fotos
 

X Mitja marató de Xàtiva

Al final, n’anaren menys dels que tenien que haver sigut, be per lesions, per viatges, altres curses,...però així i tot, hi hagué representació i bona, ja que el nom del Club quedà en bon lloc, tant pels temps que va fer tot el món, Manolo Carpena, Juanlu Recuero, Enrique Vanaclocha, Jonathan Grimes, com per l’èxit de les dos representants femenines, que abastaren la segona posició i per tant trofeu, en les seues respectives categories, tant Mª José Del Pozo , com Angels Gonzàlez pujaren al pòdium, en una carrera on participaren quasi 1.400 corredors i on la victòria final va ser per a Mohamed Boucetta, en homens, i per a Yamilka Viamonte, en dones.
Enhorabona als corredors i, sobre tot, corredores, així com als organitzadors ja que, any a any, la carrera va creixent i on es veu una clara voluntat de seguir millorant, tenint cura de tots els detalls.
L’èxit de la prova te més mèrit si tenim en compte la coincidència amb una nova prova del circuit de carreres populars de València, en aquesta ocasió la “universitària”, la més curta de totes, amb una distància de 5,5 kms i on també hi hagué una bona representació del Club.
 

XVI Maratón de montaña de Espadan

Vertadera prova per a “valents i valentes”, la Marató d’Espadan es una de les proves més emblemàtiques i reconegudes del circuit de carreres de muntanya. Amb un desnivell positiu de 1.600 mts (segons el organitzadors, encara que ben mesurat eixien uns 1.800 mts), els 42,200 kms estàn plens d’alternances, des de la primera pujada al Rascaña, amb la bonica vista de la Vora de las Peñas i el Salto de las Novias (llàstima de l’incendi que es va produir) , des d’allí a la vall d’Almonacid, després de passar per l’assentament de Zagalorca, recorrent una senda en la cresta de la muntanya. Les vistes de les valls del riu Chico i Palancia son impressionants, en el recorregut podrem anar admirant les muntanyes d’Espadan, així com la serra Calderona. El camí que va fins a l’Espadan , ens fa baixar al barranc Malo, per a iniciar el tram amb major desnivell, fins a abastar els més de 1.000 mts que ens duran fins al pic, compensats poc després per un tram de suau descens que ens farà creuar el barranc d’Almanzor, un tram preciós, que ens portarà fins a Almedijar. Des d’allí i passant per Castellnovo, ens trobarem amb els últims kms de la prova, per a arribar de bell nou a Segorbe, punt d’eixida i meta d’aquesta dura i bella prova.
Tot aquest recorregut tingueren que completar els nostres companys, Vicent Gómez, Lina Sanchis, Nardo García i Josep Lluís Ocheda que, a la fi finalitzaren la prova, cansats, però molt contents d’haver superat un nou repte, després de més de 6 hores de carrera, una bona preparació per a metes més complicades.
Enhorabona a tots ells! Te molt de mèrit el que feu!
 

Campionat autonòmic de pista 10.000 mts i control

El dissabte, 22, per la vesprada, es va celebrar a les pistes d’atletisme de l’Alcúdia el campionat autonòmic de pista de 10.000 mts, així com un control de 5.000 i 3.000 (proves on l’únic objectiu es fer marca).
La sessió començà amb mal peu, ja que en la prova dels 3.000 femenina, l’atleta alzirenca cadet Lorena Giménez, del C.A. La Ribera, es va lesionar, i esperem que no tinga major repercussió ja que te proves importants estes setmanes, entre elles , el campionat d’Espanya de cros per equips, a Oropesa, on també estaran Josep García i Javi Colomer.
Després, li tocà el torn als xics en el 3.000 i allí teníem dos representants, per una part Alex Morante (10:57) i Guillem Tapia, que va tornant a estar en bona forma, poc a poc, per a preparar la temporada de pista.
En els 5.000, una bona representació, amb paper estel•lar per a Javi Mendoza, que guanyà la seua sèrie i que continua la seua “posada a punt” per a millorar els registres de l’any passat en el circuit de la Ribera. A més a més, gran paper de la resta, Francis García, Agustin (C.A. La Ribera), Edu Morante, Miguel Gabaldón i Kike Sanz.
Per al final quedà el campionat autonòmic dels 10.000 mts, participant-hi Benja Mansilla que va fer una gran carrera, eixint molt decidit i amb un punt de valentia, i que aconseguí un magnífic registre, 35:44. L’altre representant va ser Alberto Vidal, que corregué com sempre “clavant les voltes” i controlant en tot moment el crono i acabant amb força en les últimes voltes, quedant-li la sensació de la possibilitat de millorar el 36:11, amb que va parar el rellotge. 
Enhorabona a tots! I , sobre tot, esperem que la nostra “germana” riberenca, Lorena, no tinga res i puga gaudir dels propers esdeveniments. Molta força per a ella!
fotos
 

Cros d’Alcúdia 2014

Última prova del circuit autonòmic de cros i nova exhibició dels menuts del C. A. La Ribera, copant gran quantitat dels pòdiums i participant de forma nombrosa en cadascuna de les categories.
Dia ennuvolat i amb temperatura ideal per a la pràctica de l’esport, la matinal ha anat transcorrent amb una certa amenaça de pluja , que per sort no ha molestat ni s’ha consumat. Han començat les carreres amb una prova popular, per a aquells que no estan federats (gran idea la d’obrir els crosos, per a fer-los més atractius), on hi havien varis dels nostres, que han pogut gaudir dels 4 kms. A partir d’ací, torn per als cadets, amb un gran resultat, Marc Domenech, primer, i Josep García, segon, en xics, mentre que en les xiquetes, han quedat Lucía Botija, segona, i Estela Roselló, tercera. També ha participat Guillem Tapia, amb bones sensacions, després d’un temps d’inactivitat. Bona actuació també dels infantils, amb Alex Morante, segon, i Juan Canales (12). En les xiques, ha corregut Natalia García. Gran domini també en els alevins, amb la victòria de Kevin Ayen i la tercera posició per a Marc García. Inclús els més xicotets s’han volgut apuntar a la festa, amb els tercers llocs de Borja Martínez i Gemma Cucarella.
A més de tots aquests pòdiums, junt al d’Irene Gómez (tercera en la prova popular), cal senyalar els de El Madhi ( primer en juniors) i Clara Domenech (tercera en juvenils), que corren en altres equips, però que tenen el cor riberenc.
En quant als majors, bona actuació general, tant dels veterans, promeses, com sèniors.
Destacar, sobre tot, el gran ambient entre la gent de La Ribera, clau per a explicar el bon funcionament que, sense dubte, acaba explicant el gran èxit de resultats, principalment entre els més menuts, convertint-se en uns dels vivers més importants dins de l’atletisme valencià.
Aquest potencial es va veure confirmat el dissabte, en el campionat provincial cadet de pista coberta, on Josep García, es va proclamar campió en la prova del 3.000, amb un temps de 10:09, fent una carrera totalment en solitari.

Mes fotos

Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

I Carrera per muntanya Almenara- Lliga FEMECV 201

El diumenge, 9 de febrer, es va disputar la segona prova de la lliga FEDMECV (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada de la Comunitat Valenciana) a la localitat castellonenca d’Almenara. Amb una distància de 21,5 kms i un desnivell positiu de 1.150 mts , ha comptat amb la participació del nostre company, Josep Lluís Ocheda, que està intentant completar aquesta lliga.
La carrera ha estat bastant dura, com solen ser aquest tipus de proves, degut a les fortes pujades, combinades amb moments molt tècnics.
Al final, Josep Lluís ha pogut finalitzar la cursa amb un temps de 3h i 13 m, quedant el 280 de la general i el 82 de la seua categoria, però el més important amb molt bones sensacions.
La pròxima cita, serà ben a prop, ja que es correrà a Tavernes de la Valldigna.
Molts ànims i ha seguir gaudint de l’esport, en plena natura.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Cros de Castelló 2014

Un any més, el cros de Castelló era  l’autonòmic per equips, aquell que dóna les claus per a poder assistir al Campionat d’Espanya, que tornarà a celebrar-se a Oropesa (Castelló), el 2 de març. I la veritat, es que no ens anat gens malament, ja que la Ribera ha classificat als equips que tenien opcions de disputar-lo, en aquesta ocasió, els dos cadets, tant femení com masculí, ja que quedaren tercer i segon de les seues proves. En l’equip masculí ha participat Josep García, que ha estat uns dels destacats (setè, en aquesta ocasió), com al llarg de tota la temporada, malgrat ser el primer any en aquesta categoria. Magnífic, l’atleta d’Alberic, Marc Domenech que , en aquesta prova va quedar tercer. A més a més, cal ressenyar, pel que respecta als nostres, el primer lloc del Platges de Castelló en promeses, on corre Javi Colomer, i que per tant li dóna dret a estar a Oropesa, renunciant al campionat de  pista coberta, d’Antequera.
En quant als majors, bon paper de tots ells, mostrant un bon nivell com a equip, i celebrant la tornada a l’alta competició de Javi Mendoza, en aquest començament de temporada. Llàstima no haver pogut disputar els anteriors, el qual li haguera donat més fondo. Poquet a poquet!.
Pel que respecta als més menuts, espectaculars els alevins masculins, amb doblet per a la Ribera, ocupant el primer lloc l’alzirenc, Kevin Ayen, i a continuació, Marc García. En quant als infantils, sisena posició per a Alex Morante, que el dia anterior havia disputat l’autonòmic de pista en la prova dels 2.000 mts, quedant el quint, amb un temps de 6:50. Natalia García també va participar-hi, demostrant una millora continua.
El de Castelló, es una de les proves més boniques, degut al circuit, ràpid i agradable, llàstima que, any darrere any, els organitzadors tinguen tants problemes en el tema del cronometratge, el qual acaba creant un ambient caòtic, no exempt de moments de tensió, ja que del resultat es suposa les il•lusions de molts i el estar o no classificat per al campionat d’Espanya.
Enhorabona a tots, però principalment a Josep García, podrà anar-hi a un campionat d’Espanya, per primera ocasió, i a Javi Colomer, que ja ens porta uns quants.
fotos
 

Cros Ciutat d’Ontinyent

Nova prova del circuit autonòmic de cros, en aquesta ocasió a la capital de la Vall d’Albaida, a Ontinyent, arribant als moments claus de la temporada de camp a través, i començant a decidir-se algunes qüestions. Es tractà d’una prova molt dura, ja que malgrat el terreny, es podia córrer, el que va fer que l’esforç fora molt elevat, sense moments per al relax.
Per una part, es tractava de l’autonòmic escolar (aleví, infantil i cadet) i juvenil, a més del provincial escolar, individual i per equips i, sense dubte, allí, el C.A. La Ribera tenia que demostrar el seu potencial, ja que a la gran voluntat i esforç dels majors, tenim que afegir la qualitat dels menuts, vessant  on, a cada cursa, demostrem el nivell dels xiquets i el bon fer dels seus entrenadors. En el provincial, el domini ha estat aclaparador, amb pòdiums individuals, primers (Kevin Ayen) i segons (Marc García) en alevins, sent Nayara tercera entre les xiques. En aquesta categoria han guanyat els dos equips. En quant als infantils, subcampionat infantil per a Alex Morante. Pel que respecta als cadets, gran domini en el provincial, guanyant per equips (xics i xiques), mentre que en individuals, victòria per a Marc Domenech ( a més, subcampió autonòmic; quina temporada!) i tercer lloc, per a  Josep García, mentre que en xiques, Lorena Giménez i Estela Roselló, tercera i segona.
 En quant als majors, bon nivell general, continuant la preparació per al cros de Castelló, on correran com equip i on, segur, seran campions de la il•lusió i on ningú es guanyarà a gaudir del que fan. Molts ànims!
En quant a Javi Colomer, va quedar quart dels promeses, un bon resultat en un cap de setmana d’alegria, ja que en pista coberta va aconseguir la mínima per al campionat d’Espanya d’Antequera (Málaga), en la prova del 1.500, amb un temps de 3:59:77, encara que no assistirà per la coincidència amb el nacional de cros, a Oropesa.
Enhorabona a tots! A seguir demostrant tot el treball que hi ha darrere però, sobre tot, a seguir gaudint de la pràctica de l’esport.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Sopar de germanor 2014

Una vegada a l’any ens ajuntem per a celebrar tot allò, que de bo, ens ha passat al llarg d’aquests 365 dies i que de manera tant eloqüent ens ho va desgranant els magnífics vídeos de resum. Ja el ajuntar-nos seria , en si, suficient excusa per a fer aquest sopar, però si a més a més , li afegim el reconeixement a distintes persones que han tingut una participació destacada enguany, cal dir que acaba fent-se una gran velada, divertida i emotiva.
En aquesta edició, s’ha volgut destacar a Alberto Vidal, el nostre gran maratonià. La seua llarga trajectòria, la seua “professionalitat”, junt a eixa forma tan fàcil de córrer, que a tots els demés ens desperta tanta enveja, mereixia ja eixe reconeixement, tant merescut. Un altre dels guardonats, ha estat Julián Sanz,capaç de realitzar amb èxit tots els reptes que es proposa, tant a la muntanya, com a l’asfalt, i que ha tingut un final d’any complicat, amb lesions i operació inclosa. Era el moment de premiar-lo, per a donar-li molts ànims. I el tercer dels xics ressaltats ha estat Enrique Vanaclocha,  el “rei de les series”, ben apreciat per tots i, sobre tot, bon company. Amb un any, ple de grans fites, ha debutat en curses tan emblemàtiques com la MIM i la Marató, el qual ens dona la mesura de la seua capacitat de sacrifici i grau de superació.
En quant a les xiques, s’ha destacat a Pili Espert, que ha passat de acompanyant, a protagonitzar un any on ha fet una gran evolució, basada clarament en la regularitat, complint amb les indicacions de l’entrenador. Fa res van ser les seues primeres curses i ja ha fet una mitja marató i ja està pensant en reptes majors. L’altra ressaltada ha estat Lina Sanchis, la gran sorpresa, amb unes grans qualitats per a l’esport, es en la muntanya on ha trobat la seua mesura, gaudint tant de les curses, com dels entrenaments, plenament identificada amb les “cabres coixes”. Veurem on està el seu llimit.
I com no, els xiquets, aquest any premiant a Natalia García, callada i dolceta, la seua tenacitat la fa complir en cada entrenament i, malgrat que porta poc de temps, no es perd cap de cros, pista o cursa popular. Tant de bo, li dure molts anys, i continue gaudint d’aquest món que, de segur, li ajudarà a formar-se com a persona.
Mencions especials per a Alberto Escoms, pel seu paper com a recolzament logístic en alguns esdeveniments fent que, amb la seua ajuda, aquests foren més suaus i agradables, sent exemple de la diversitat d’aportacions de les persones que componem el Club. Així mateix, es va voler ressenyar els assoliments d’Alba Navasquillo , que ha portat amb orgull el nom del club allà on ha estat i que així continuarà sent en el futur.
Enhorabona a tots ells! Però, sobre tot, l’agraïment als organitzadors( Mª José, Angela, Lourdes i Pepe) que, un any més, han aconseguit fer un acte divertit, emotiu i ple de sorpreses. Ha hagut de tot, detalls, “xuxes” per als més menuts, sorteigs i, un any més, un vídeo resum que ens posa a tots la “pell de gallina” i que, malgrat la seua durada, porta darrere un gran i meticulós treball (enhorabona Nardo!). Esperem que si algú haguera canviat alguna cosa (les taules, els premiats, ...), tinga la suficient generositat com per a acceptar  la bona voluntat d’aquells que ho han organitzat i que, sense dubte, ho han fet tot el millor que han pogut i amb la il.lusió de que tots ho passaren d’allò més be.
També voldríem fer menció a aquells (i a les seues famílies) que, volent, i per distintes circumstàncies,no pogueren assistir (Ximo, Enrique P. Pepe R.,... ) i que, al igual, que tots els que no es plantejaren anar, els esperem a l’any que ve ja que, sense dubte, no es penediran.

El 2013 en imatges

Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

XVI Carrera popular Galàpagos

Per a demostrar la gran varietat de proves que han tingut lloc aquest cap de setmana, a més de cros i muntanya, també s’ha disputat la primera cursa del, sense dubte, més nombrós circuit de les nostres terres, el de les carreres populars de la ciutat de València. Amb més de 7.000 corredors es, sense dubte, un esdeveniment per a molta gent, tant d’aquells que s’inicien com dels que els agrada les proves curtes i ràpides. Enguany, amb algun canvi en el recorregut, el qual el feia més atractiu que en anys anteriors, la distància a recórrer era d’uns 6 kms, proclamant-se guanyador Jaouad Oumellal, del Cárnicas Serrano, mentre que en dones, la primera va ser Raquel Landín.
Pel que respecta al nostre club, fins a 15 corredors i corredores participaren en aquesta ocasió, gaudint d’una magnífica matinal per a practicar esport. Ara, a preparar la següent.
 

Cap de setmana de muntanya

Aquest cap de setmana han tingut lloc dos curses de muntanya, on ha participat gent nostra. Per una part, la “II Carrera-Marcha Solidaria Balsa Blanca” d’Enguera, fins on anaren Vicent, Javi, Joan i Parra, per a disputar-la. Es tractava d’una carrera de 23 kms  (també hi havia una altra d’iniciació de 15 kms), organitzada per una ONG de Catarroja i l’Ajuntament d’Enguera i que tenia una finalitat solidària.  Bon nivell general dels nostres, destacant el segon lloc de Vicent Gómez en la categoria sènior, el que de segur li suposarà un punt de motivació extra per a afrontar els pròxims reptes de la temporada.
Al mateix temps, es va celebrar també la 1ª prova de la lliga de carreres de muntanya de la FEMECV (Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la CV) a la localitat alacantina de Monover, sobre una distància de 22 kms, amb un desnivell positiu de 1.250 mts.  En aquesta cursa va participar Josep Lluís Ocheda (Jolu), el més experimentat dels nostres en aquest tipus de proves.
Enhorabona a Vicent i a tots els demés!
 

Cros d’Alcoi

Un nou acte del Circuit autonòmic de cros, en aquesta ocasió a Alcoi, que va avançant i comença a clarificar quins van sent els més destacats.  I entre ells, per sort, corredors del C.A. La Ribera, amb un bona presència de gent del nostre Club, ressaltant els més menuts, que ens asseguren gaudir anys d’èxits i diversió. 
En un dia agradable, per a l’esport, es va disputar el considerat el cros més dur de tot el circuit encara que, probablement, també el més bonic, ja que te lloc en plena muntanya, En aquesta ocasió, magnífics tercers llocs per a Marc García, en alevins, i Alex Morante, en infantil. Alex, en el seu primer any en la categoria, està obtenint uns grans resultats, el que ens demostra el seu nivell. En el cas de Marc, gran carrera amb un final ple de força on anà remuntant fins a acabar tercer, en una prova guanyada pel seu company d’equip, Kevin Ayen. En quant als cadets, setena posició per a Josep Garcia (es el seu primer any) i cal ressenyar el segon lloc de Marc Domenech, que està fent una temporada impressionant. Aquests resultats en aquesta categoria ens fan tindre grans expectatives per al campionat per equips, amb possibilitat d’anar al nacional.
També ens agradaria comentar el cinquè lloc  de Javi Colomer, en promeses, millorant a mesura que va avançant el campionat.
Enhorabona a tots ells, així com a tots aquells que han participat.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Campionat aleví i infantil provincial

Durant aquest cap de setmana s’han disputat diverses proves de pista coberta al pavelló Luís Puig de València. El dissabte, pel matí, tingué lloc el Campionat Provincial Infantil, on participà Alex Morante en la prova dels 2.000 mts llisos, on acabà el segon, aconseguint el subcampionat, amb un temps de 7:04. Per la vesprada, agafaren el relleu l’equip cadet, on la Ribera presentà conjunt, tant en femení com en masculí, amb el concurs de Josep García, que quedà tercer en els 1.000 mts, amb un temps de 2:56.
Per a la matinal del diumenge, ens restava el Campionat Provincial Aleví, amb participació destacada de la gent de La Ribera. Marc García guanyà la prova dels 1.000 mts, proclamant-se campió provincial. Cal ressenyar també el doblet de l’atleta alzirenc, Kevin Ayen, primer als 500 mts i a la llargada.
Evidentment, ens queda un gran futur per a gaudir dels nostres corredors més menuts. Enhorabona! I a seguir entrenant!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

10 K Ciutat de Valencia

Ja estem davant de la primera gran carrera de l’any a la ciutat de València. L’èxit de participació que van suposar aquests esdeveniments, probablement es veurà superat en el 2014, ja que es evident la força que estan agarrant aquestes curses, independentment de la distància recorreguda.
En aquesta ocasió, els seus 10 kms, pareixien molt apropiats per a començar la temporada i anar eliminant els excessos dels Nadals. Amb eixida des del passeig de l’Albereda, on es trobava també l’arribada, i amb una distància certificada segons l’organització, pareix ser que un poc curta (uns pocs metres), segons han reconegut, la victòria final va ser per a Asbel Kipsang, amb un temps de 28:34, mentre que en dones, va ser la valenciana Marta Esteban, la primera en creuar la meta.
La veritat es que hi ha que reconèixer l’atractiu d’aquestes curses, ja que uns 10.000 corredors s’animaren a participar-hi, dels que 14 eren membres del nostre Club.
Molta força, per a tots ells, en els seus propers reptes!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Cros de Almoradí 2014

Tercera prova de l’autonòmic de cros a Almoradí, passant del nord al sud, del nord de Castelló al sud d’Alacant. Avança la temporada i una bona representació dels nostres continuen participant en aquests esdeveniment, malgrat les llargues distàncies. Si be aquesta vegada no hi hagueren molts pòdiums per al C.A. La Ribera, tant sols dos tercers llocs, la nombrosa representació diu molt de la gran tasca que s’està fent, sobre tot entre els més menuts, i del gran nivell que trobaren en aquesta ocasió, amb preponderància dels equips alacantins (Villena, Dolores,...).
Pel que respecta als nostres, gran carrera de Marc García que entrà en quarta posició, la qual sempre deixa un sabor agredolç. Destacar també el sext lloc d’Alex Morante i l’octau de Josep García, en les seues categories, així com la participació de Natalia García. En quant als majors, molt bona actuació, tant sols lamentar la lesió de Benja Mansilla que, així i tot, encara acabà.
Ara, a pel pròxim, a Alcoi.  

Mes fotos

Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Serra Perenxisa: Nou triomf de Lina Sanchis

Nou èxit de Lina Sanchis a la muntanya, disciplina en la que està demostrant unes magnífiques prestacions i a la que s’ha adaptat molt ràpidament, malgrat la poca experiència. A més d’unes grans qualitats físiques, la valentia alhora d’afrontar les baixades, fan que obtinga uns grans resultats en aquelles proves que hi participa. Guanyadora absoluta femenina en la III Carrera CXM Serra Perenxisa, celebrada a Torrent, va recórrer els 19 kms de la prova llarga (hi havia una altra de 12 kms), en un temps de 2:26:50, ben escoltada per Vicent Gómez. En quant als demés membres del Club participants, Joan, Felip i Manolo feren una bona carrera. Llàstima els problemes de Javi Moreno, minvat per un inoportú refredat.
Eixint des del camping de La Piràmide, prop de l’urbanització de Calicanto, amb un desnivell positiu de 900 mts, i passant pels repetidors, l’arribada estava al mateix lloc des d’on havien començat. Malgrat la pluja del dia anterior, per sort, el dia va ser bo, amb un agradable solet que, junt al bon ambient, va fer que l’experiència fora molt positiva i més, després de creuar la meta, on els havien preparat bocates, fruita, fruits secs, begudes, tot el necessari per a recuperar-se de l’esforç.
Enhorabona a tots! I sobre tot a Lina, animant-la per a que continue amb aquesta progressió.
I bon profit!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Els Colomer han conquestat Menorca

No esperàvem menys d’ells, se’n van uns dies de vacances a Menorca i acaben conquistant-la. A més a més de “patejar-se-la” tota, els donà temps per a participar en la Sant Silvestre “Illa de Menorca” de Sant Lluís i  acabaren eixint als diaris, ja que Javi va ser el guanyador absolut i Conxin, la guanyadora veterana.
Es tractava d’una cursa de 3,5 kms que, curiosament, es disputà el dissabte, 4 de gener, degut a que una forta tronada va fer que l’aplaçaren i que facilità que pogueren participar-hi. Estaven predestinats!
Es veritat que la premsa local es va fer ressò de la noticia, encara que no amb massa fortuna, ja que hi havia algunes inexactituds en les dades de Javi. Amb un temps de 10:47 , va ser el primer a la XV edició d’aquesta prova que es celebrà al Plà de sa Creu, de la localitat de Sant Lluís.
Enhorabona a tots ells! La seua capacitat per a fer distintes activitats a l’aire lliure es admirable. Per molts anys!
Coixo Carlet
Coixo Carlet
Coixo Carlet
 

Sant Silvestre 2013: València i altres

Tot l’any esperant-les, prou de sacrificis i patiments, per fi poder córrer amb excusa, acompanyant algú que s’inicia o als xiquets que comencen . Disfressat, gaudint de cada moment, oblidant-se de les distàncies, els temps,..., solament passar-ho bé. A moltes poblacions, s’estan organitzant, intentant no “complicar-se” molt la vida, alleugerint les vessants de les curses més costoses, en temps i en diners, llevant regals i complexitat per a inscriure’s. L’objectiu es clar, divertir-se i animar la població, donant-li un component molt festiu, consonant a aquestes dates.
A quasi totes les poblacions dels voltants s’han celebrat i a la gran majoria hi ha hagut representació de gent del Club, encara que molts d’ells d’incògnit, amagats darrere de les disfresses. Albalat, Alcúdia, Alginet, Guadassuar,... i , sobre tot, València, on un any més hem mantingut la tradició i hi hem anat a córrer. Més de 60 membres, que no estan gens malament, no es volgueren perdre aquesta cursa i la majoria d’ells, el sopar posterior.
Amb aquest ambient de festa i esport, acabem l’any, i vos desitgem el millor per al 2014. Molta felicitat i salut!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Fotos
 

Cros de Benicarló i Yecla

Llàstima que en aquest cap de setmana coincidiren dos crosos amb suficients atractius com per a no perdre-se’ls. Per una part, el cros de Yecla, un dels clàssics i més importants que es disputen a nivell estatal, amb victòria final per a Bezabeh, flamant guanyador del passat Campionat d’Europa de cros, on la selecció espanyola es proclamà campiona també per equips. En aquesta prova hi hagué representació dels nostres  i on cal destacar, sobre tot, el cinquè lloc d’Alex Morante, en la seua categoria.
Per altra, el cros de Benicarló, segona prova del campionat autonòmic i on es demostrà el nivell que tenen els xiquets de La Ribera, amb les victòries de Marc García, en alevins ( està completant un gran començament de temporada) i de Marc Domenech, en cadets. En aquesta categoria, a més del triomf del d’Alberic, cal ressaltar també la participació de Josep García (6) i Guillem Tapia (19). En quant als majors, bona actuació d’Alberto Vidal, Francis García, Benja Mansilla (en el seu debut) i Kike Sanz. Aquest dos, a més a més,participaren el dissabte per la vesprada en un control de 800 mts, a les pistes del riu de València.
Enhorabona als dos Marcs i a tots els demés!

Mes Fotos. 

Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Fotos
 

Alba Navasquillo, atleta del nostre club, corona el volcà actiu més alt del món.

La nostra companya, Alba Navasquillo López, ha aconseguit fer cim al volcà actiu més alt del món i segon cim a l’Equador, el Cotopaxi, situat a 5.987 msnm a la Cordillera Andina.
Després d’un mes i mig de preparació i de durs entrenaments, en companyia del Club d’andinisme Sangay de Cuenca a l’Equador, la matinada de diumenge, dia 24 de novembre passat, esta jove de 26 anys, va poder coronar la muntanya més visitada i escalada dels Andes Equatorians. Es tracta del volcà actiu més alt del món i segon cim a l’Equador, el Cotopaxi, situat a 5.987 msnm (metres sobre el nivell del mar), amb neus perpètues i xemeneia amb eixida de gasos calents.
Des de la població de Latacunga, amb camionetes, es traslladaren fins al campament base situat a 4.000 msnm. Des d’allí, i després d’una pesada caminada de tres hores per arenal i amb pluja, arribaren al refugi situat a 4.750 msnm, on s’instal•laren i prepararen el material per a intentar l’ascens per la cara sud i per la nit. Abans, cap a les 14:00 hores, havien de menjar i intentar dormir. Quan a les 20:30 hores obriren els ulls, alguns companys ja es despertaren malalts i llastimosament, no pogueren intentar l’ascens. Els havia afectat el que es coneix com “mal d’altura”.
A les 21:30 h, completament de nit i amb un cel estrellat, el grup de quasi quaranta persones començaren l’aventura de l’ascens. Pel camí, malauradament, hi hagué gent, amb problemes, que decidí no continuar i baixar al campament. A les 06:00 hores, ja de matinada, després d’unes vuit hores d’ascens per l’empinat glaciar, la seua cordada va ser la primera en coronar el desitjat cim. Sols una vintena de persones van poder gaudir del moment d’estar al cràter del volcà actiu més alt del món, el Cotopaxi. El seu significat, “resplandor a la llum de la luna”, “gola de foc” o “coll del sol”, cobrà sentit i és que passen de veure la lluna seguint el seu camí a veure l’alba al seu cim. Per fi van poder fer-se la foto tan esperada.
Aquest es el segon cim que corona esta topògrafa des que a finals d’agost viatjà cap a l’Equador per a ultimar la carrera de cartografia i treballar en un projecte de cooperació sobre migració entre la Universitat de Cuenca d’Equador i la Universitat Politècnica de València.
El primer cim que va coronar va ser el Carihuairazo, a 5.050 msnm. Això va ser una primera experiència tan gran i captivadora que la va animar a esta novella escaladora a intentar un altre nevat.
Viure a la preciosa ciutat de Cuenca d’Equador, declarada per la Unesco Patrimoni Cultural de la Humanitat, i amb el calor de la meravellosa gent que l’habita, ha facilitat que s’aventurara en esta experiència increïble i que tornaria a repetir malgrat les dificultats. Tot un repte personal que ha pogut aconseguir gràcies a la gent del Club d’andinisme Sangay que en tot moment li van donar suport i van confiar amb ella.
Alba Navasquillo, ha comentat, emocionada “que qui li anava a dir fa tres mesos que faria, o millor dit, que seria capaç d’aventurar-se en una activitat com aquesta”. Dos coronacions de dos, qui sap si li s’espera alguna altra….
Alba, des del Club volem donar-te l’enhorabona i desitjar-te l’èxit en tots aquells projectes que et proposes. Tindràs sempre el nostre recolzament!
 

I Corremón Trail Sot de Chera

Nova cursa de muntanya per als nostres especialistes, amb grans atractius en el disseny de la prova i de gran bellesa per disputar-se al Parc Natural, el que ha fet que alguns membres del Club es desplaçaren fins a Sot de Chera, bonica població del sud de la comarca dels Serranos, enclavada en el “Valle de la Alegria”.
Amb un recorregut de 24 kms, i un desnivell positiu de 1.100 mts, pràcticament transcorria entre sendes i camins forestals, que completaven tres pujades significatives amb les seues corresponents baixades. La primera, als 3,5 kms i una altura d’uns 500 mts, era la més suau, encara que “pillava” a la gent una miqueta gelada; la següent dificultat, la trobem sobre el km 13, on es pujava a més de 750 mts; mentre que l’ultima, amb la dificultat afegida de la distància acumulada, es situava a poca distància de la meta (sobre el 21). En paral.lel, es disputava una prova d’iniciació de 9,5 kms, amb desnivell positiu de 430 mts, encara que els nostres es decantaren per participar en la “prova reina”.
Amb un bon èxit de participació, quasi 1.000 corredors entre les dos proves, la victòria final ha estat per a Carlos Miguel, mentre que en dones la guanyadora ha sigut Mª Carmen Traver. Pel que respecta als nostres, bon rendiment, destacant la octava posició absoluta de Lina Sanchis, entre les dones, i finalitzant tots la prova, amb bones sensacions.
Enhorabona a tots!

 

Coixos Carlet
 

IX Circuit “Divina Pastora”: XIII Volta a peu Solidària “Es Posible”

Dins d’aquest circuit, el divendres 6 de desembre , es va celebrar la XIII Volta a peu Solidària”Es posible”, última prova de l’any d’aquestes carreres, que s’han convertit en tot un èxit, pel gran nombre de participants en cadascuna d’elles. Aquesta tenia distints atractius, des del seu caràcter solidari, amb l’arreplega d’oli o diners per a donar al Banc d’Aliments o distintes ONG’s , la possibilitat de signar a favor dels Drets Humans,...i també, un final espectacular, dins de la mateixa gespa del Mestalla, el que va animar a molta gent a córrer amb samarretes del València C.F.
Sobre un recorregut de 7,200 kms,  tenia també una altra particularitat i es que, per tal de fer-la més familiar, hi havia un punt a partir del qual, els xiquets menors de 12 anys es podien incorporar a la cursa i entrar a meta.
La victòria final ha sigut per al corredor del Runnersworld, Adil El Hand, destacant el bon paper de Javi Colomer, amb el lloc 14 absolut i segon junior. A més a més, com sempre en aquestes carreres hi hagué una bona representació de gent del Club.
A seguir gaudint del nostre esport! Tindrem una bona oportunitat en les properes Sant Silvestres.
 

XXI Cursa al barri del Raval de Gandia

Aprofitant la festivitat de la Constitució el passat divendres 6 de Desembre es celebrà la 21 edició de la Cursa al Barri del Raval de Gandia. Esta cursa, tot i el augment de corredors de les últimes edicions conserva l’encant d’una cursa “de barri” destacant sobretot, pel seu caràcter solidari amb la Fundació Espurna, de discapacitats intel•lectuals: com a exemple, totes les medalles i els trofeus dels més menudets estan fetes amb fang pels seus integrants.
Pel que fa a l’àmbit esportiu, un grup de “Coixos” s’acostaren a la Ciutat Ducal per tal de gaudir d’un agradable matí esportiu.
A primera hora es disputaren les curses infantils, destacant Marc Garcia i Javier Blasco que aconseguiren pujar al més alt del caixó, en les seues respectives categories. També corregueren Alex Morante i Natalia García.
A les 11:30 tingué lloc la cursa absoluta, que compartia eixida amb els Cadets, els quals coincidiren amb els majors la primera volta de 2.700m. El nostre corredor, Josep Garcia va compartir molts metres amb els primers absoluts, a un ritme realment alt, per a acabar guanyant la seua cursa, demostrant així la seua vàlua.
En quant als majors, Francis, Edu Morante, Jose Manuel Garcia i Toni Blasco completaren els 10km per terrenys molts variats, passant pel centre històric, pel riu Serpis, inclús per una sector de gespa. Tots ells compliren les seues expectatives.
A la fi, tots van gaudir d’una matinal festiva i esportiva, fent el que més ens agrada.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

XIII Mitja Marató del Samaruc- Algemesí

Buscant el seu lloc, després de quedar relegat en un moment de la temporada complicat: dues setmanes després de la Marató de València, en el començament de les proves de cros –coincidia amb el de Vinaròs- , la Mitja Marató d’Algemesí s’ha disputat el diumenge, 1 de desembre, en un dia ventós i gelat.
Es una llàstima que la bona organització i la voluntat per cuidar tot els detalls , mimant al corredor, no tinga reflex en un nombre d’inscripcions millor. En tot cas, una vegada més, bona participació de membres del nostre Club, fins a 11 la feren i l’acabaren. Estava el grup de maratonians que, dos setmanes després de la de València, ja volgueren “soltar cames” : Javi Gorba, Joan Grau,  Manolo Carpena i Felip. La feren altres com Ximo Giner, Jose García, Abelardo Giménez i Angels González que saben gaudir d’acompanyar o ser acompanyats per altres companys, en aquestes proves. La va fer Juanjo Chornet, al qual ens alegrem de saludar, ja que es prodiga poc en les carreres. Però, sobre tot, ressaltarem la presència de Bernardo García, que complia deu anys de la seua primera mitja, precisament en aquesta prova (i que ha millorat fins a 21 minuts, des d’aquella). Una altra gran alegria va ser la tornada de Mari Rosa (Rouse)Romero a la competició, després de la baixa maternal, i pel que va demostrar ho fa amb forces i molta gana.
Ah! Un altre dels nostres ocupava un lloc destacat , ja que Ramón Boronat va ser un dels animadors de la prova, narrant com ell sap fer-ho la carrera i fent-nos sentir un poc més com a casa.
La victòria final va ser per a un gran corredor i millor persona, Luis Felix Martínez, que dominà la prova des del principi.
Per uns i altres motius, enhorabona a tots ells!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Fotos
 

Cros de Vinaròs 2013

El diumenge, 1 de desembre, ha tingut lloc el cros de Vinaròs, primera prova del circuit autonòmic de camp a través d’aquesta temporada. Malgrat el dia gèlid i ventós, fins a aquesta població del nord de Castelló, famosa pels seus llagostins, es desplaçaren una bona quantitat de membres del nostre Club, així com de companys de La Ribera, equip que com sabeu es pel que competim en competició oficial.
Enguany, com a novetat, s’ha fet un canvi al circuit, incorporant les pistes d’atletisme, des d’on començava la prova, el qual no li ha restat gens de duresa al traçat.  En quant a la nostra representació, com era d’esperar gran nivell entre els més menuts, categories en les quals La Ribera sempre ha destacat. Sobre tot, clar domini en l’aleví masculí, on Marc García Suey ha quedat segon, darrere del seu company d’equip, Kevin Ayen. En la prova d’infantils, 5t lloc per a Alex Morante i on ha debutat un altre membre del Club, Juan Canales, amb una bona actuació. En les xiques, ha participat Natalia García. Dins dels cadets, cal ressenyar el tercer lloc de l’atleta d’Alberic, Marc Domenech, amb un meritori sext lloc del seu company, Josep García Suey, en el seu primer any en la categoria, circumstància que també concorria en un altre dels nostres, Guillem Tapia. En les xiques, destacar la 3ª posició de l’atleta d’Alzira, Lucía Botija.
En el que respecta als majors, gran actuació de Francis García que ha quedat quart entre els veterans, on també participava Edu Morante i José García Esplugues. En la categoria absoluta, participava Kike Sanz, en el seu debut en aquest tipus de proves.
A més a més, cal ressenyar el quart lloc de Javi Colomer entre els promeses. Javi, com ja hem comentat en algunes ocasions, competeix a nivell oficial per un dels clubs més destacats de l’atletisme nacional, el Playas de Castelló.
Però, per damunt de tot, el que més importa i que ens agradaria destacar es el gran ambient que es viu en aquestos esdeveniments on , clarament, tots els membres del C.A. La Ribera formen una gran familia, participant dels millors valors que es poden trobar al voltant de l’atletisme. Enhorabona a tots i a seguir! Ens vegem a Benicarló o Yecla.

Fotos 

Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Mes Fotos
 

II Eixida nocturna a la muntanya

L’any passat va començar una nova activitat que esperem tinga una gran continuïtat. Es tracta d’organitzar una eixida nocturna que acaba amb un bon sopar en la muntanya, on recuperar les forces. Es clar, que l’entrenament es una excusa (una bona excusa!), per a després sopar tots junts i en bon ambient. I si l’any passat va ser un magnífic “suc d’anguila”, enguany tocava carn. Després d’uns 11 kms,en una nit molt freda, una bona “torrà de xulletes i embotits”, regat amb bon vi i cervesa, i propet del foc, compensava de tots els sacrificis.
Com sempre diguem, no hem vingut a aquest esport solament a patir, alguna alegria també ens mereixem. Ah! I sobretot, moltes gràcies als nostres amfitrions, Ximo i Lina. Es necessita tindre molta paciència!.
Coixos Carlet
 

Marató de València 2013

Aquest cap de setmana tocava una de les cites més importants de l’any, la Marató de València. La prova més emblemàtica de l’atletisme està consolidant-se, any a any, en València i projectant-se com una carrera atractiva a nivell europeu. La veritat es que , tant el recorregut, com el final, es espectacular, amb un circuit dissenyat per a que els corredors noten en tot moment l’alè dels espectadors i es puguen fer uns bons temps. El tram final amb la perspectiva de la Ciutat de les Arts i les Ciències (menut vestit ens hem comprat, ara, ja veurem qui el paga!) es el suficientment fotogènic com per a poder vendres  a tot el món. El creixement de corredors, no valencians, no espanyols, es cada vegada més important (un 23 per cent): italians, francesos,..., el qual li dóna un caràcter més cosmopolita i que de pas, suposem, ajuda a l’economia de la ciutat.
Tot s’ha conjurat per a que el dia fora perfecte (la temperatura, ideal), amb uns números de rècord: uns 10.000 participants ( més de 8.000 del 10 k) i una marca important, el 2:07: 16 del guanyador, el keniata Félix Kipkemoi Keny, suposen ser la marató més ràpida que s’ha corregut a Espanya. Al mateix temps, la primera dona, l’etíop Azalach Maresha amb les 2 h, 27 minuts i 1 segon, ha batut el rècord de la prova.
En quant als nostres, una vegada més un èxit, primer que res perquè han acabat tots i després, per que quasi tots han estat en els temps prevists. Fins a 14 corredors del Club s’han atrevit enguany a superar el repte dels 42 ,190 kms, destacant el temps d’Alberto Vidal amb els 2: 53:47 ( nou rècord personal, per segons). Però el més bonic de tot, es que molts d’ells han viscut per primera vegada esta experiència i que, malgrat la duresa, esperem que els haja agradat i la repetisquen (quan s’obliden d’esta, clar). Alguns han estat repetidors,  Alberto,Manolo, Miguel, Felip i Juliàn (Pere), mentre que els “novatos” han sigut, Vicent Avellaneda, Vicent Gómez, Toni, Javi Gorba, Joan , Juanlu, Enrique, Johnnie i Nardo G. Alcover . Enguany, s’ha tirat de menys la presència femenina, esperem que l’any pròxim no siga així i que alguna, es faça avant.
També hem comptat amb representació en la prova dels 10 kms.
Per a que tot no siga alabances, cal dir també que el preu cobrat per al 10 k (18 euros) es abusiu i més, si després et tens que conformar amb la talla de samarreta que l’organització vol. A eixe preu, i amb les moltes ajudes que tenen, tant oficials, com privades, els organitzadors (Correcaminos) deurien cuidar eixos detalls.
A tots els corredors del Club que hi han participat, enhorabona! Després de mesos d’entrenament i esforços la prova ha estat superada. Ara, a descansar! Un poc, tampoc molt, que després costa més reincorporar-se!
Nota: A mesura que anem rebent les fotos, les anirem incorporant al reportatge.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

XVI Mitja Marató d’Alzira

Cada vegada està sent més complicat trobar les dates adequades per a celebrar qualsevol prova, per més esforç que faça l’organització, el moment de la temporada o una mala coincidència amb altres carreres, pot significar una assistència nombrosa o , més be, discreta.
La Mitja d’Alzira, situada una setmana abans de la Marató de València i coincidint el mateix diumenge de la Pujada al Castell de Xàtiva, evidentment es veu perjudicada en les inscripcions, tant en nombre (uns 600) com en qualitat. I es una llàstima! Ja que es tracta d’una carrera molt bonica, un poc dura, sí, però que l’esforç es veu compensat per la bellesa dels paratges per on transcorre.
En l’apartat esportiu, clar domini dels nous corredors del C.A. Guadassuar, amb la nova política de captació d’aquest club. El primer lloc, i clar dominador, ha estat per a Fouad Benzeroual, seguit de Jose A. Marin Gay i de Sergio Rosell, mentre que en dones, la victòria se l’ha endut Amparo Ribes.
Encara que no hi havia una gran representació del nostres (alguns es trobaven entrenant per les muntanyes de la Casella), la alegria ens l’ha donat, una setmana més, Benjamí Mansilla, que ha tornat a pujar al més alt del caixó en la seua categoria. Està en un bon moment i l’entrenament regular i planificat li està donant grans resultats. Els demés, amb majoritària presència femenina, han quedat contents, cansats però satisfets/satisfetes.
Enhorabona a Benja i als demés¡
Coixos Carler
Coixos Carler
Coixos Carler
 

Pujada al castell de Xàtiva

Precedint a la pujada al castell de Xàtiva, nova carrera del circuit de la Diputació, es celebren carreres per als xiquets. Al voltant de l’Albereda, un dels llocs més emblemàtics de la capital de la Costera, tenen lloc les proves per als més menuts, on hi ha una gran participació en cadascuna de les categories. Apart del nombre de corredors, cal ressenyar també el bon nivell dels participants.
En quant als nostres destacar, una vegada més, el triomf d’Alex Morante, dominador clar en la seua carrera, i aconseguint una victòria ben merescuda. En quant als demés, bones carreres de Natalia Garcia (que va millorant, poc a poc, degut a la seua constància) i de Guillem Tapia, que ha corregut a un gran nivell, donant el millor de sí.
Totes aquestes proves, van a servir com a entrenament per al moment en que s’inicie  la temporada oficial de cros i pista on, de segur, ens continuaran donant grans alegries.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

V Carrera Lusitania 8

Esta setmana tocava una de les carreres de muntanya més peculiars, pel lloc i els organitzadors, es tracta d’una prova que transcorreix  pels voltants de la base militar de Marines i els mateixos militars (amb l’ajuda tècnica de Píndaro) l’han preparada.
Es tracta d’una carrera dura, però molt bonica, d’uns 18 kms, que està dins del Circuito de Carreras Populares del Camp de Túria y Serranía.
Des de la primera edició, algun membre del Club l’ha correguda i, enguany no podia ser una excepció. Jaume Hervàs, Nardo García, Benja Mansilla i el nostre company, Oscar Ros, han sigut els valents que l’han volgut córrer.
Per sort, tots ells, l’han pogut completar sense massa problemes. L’alegria més gran ha estat l’èxit de Benja Mansilla que, en la seua primera carrera de muntanya, ha aconseguit quedar el 15 de la general, i el primer de la seua categoria, el que li ha permès pujar al més alt del caixó. De segur que un entrenament regular i ben planificat, li procurarà moltes alegries al llarg de la temporada.
Enhorabona a Benja i als demés!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

19 Mitja Marató Ciutat de Gandia

Per les dates en que es celebra la Mitja Marató de Gandia es un dels últims temps seriosos per a la Marató de València, es tracta d’una prova de prestigi, tant pel nombre de participants (quasi 2.000), com per la qualitat dels guanyadors. Enguany, a més a més, amb la novetat d’una prova paral•lela de 10 kms que, de segur, augmentarà la popularitat d’aquesta carrera. En esta modalitat han finalitzat quasi 600 corredors, amb victòria per a l’atleta d’Alzira Fouad Benzeroual.
Pel que respecta a la Mitja, el guanyador ha estat Jaouad Oumellal, recent triomfador a la prova de Cullera, seguit per Hicham Ettaichmi, mentre que en dones la primera ha sigut Lucía Morales.
En quant als nostres, el primer ha estat Francis García, destacant la quinta posició de Mª José Del Pozo, en la seua categoria. També han participat Eduardo Morante, Toni Blasco, Jonathan Grimes i Jose García Esplugues.
Enhorabona a tots ells!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

XXX Volta a peu a Cullera: mar i muntanya

Esta setmana tocava Cullera, una de les carreres “especials”, la combinació de poder córrer pel passeig (vora al mar), amb la volta a la muntanya, fa que el recorregut tinga un gran atractiu, amb una bona combinació de pujades i baixades, sense aplegar al punt de convertir-la en una carrera dura. Enguany, les altes temperatures, impròpies d’aquesta època, si que han fet que no fora tot l’agradable que haguera pogut estar.
La prova, inclosa dins del circuit de la Diputació, ha comptat amb una participació nombrosa (quasi 1.500 corredors) i de qualitat, amb la presència de la majoria dels aspirants a la victòria final del circuit. A la fi, la victòria ha estat per a Jaouad Oumellal del Cárnicas Serrano, per davant de Hicham Ettaichmi, del C.A. Massamagrell, mentre que en dones la primera ha estat Raquel Landin, que ha precedit a Davinia Albiñana.
Pel que respecta als nostres, una bona representació amb 14 corredors, destacant a Benja Mansilla (41 de la general), que ha fet una molt bona carrera, corrent a un bon nivell.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Fotos
 

I Trail Umbria-La Plana a Enguera

Del gran moment que travessen les carreres de muntanya, es un exemple més aquesta nova prova que s’ha celebrat el diumenge, 20 d’octubre, a la localitat d’Enguera. Sobre una distància de 21 kms, en la modalitat de carrera, i de 10, en la de marxa, ha estat organitzada pel “Club de Deportes de Montaña de Enguera” i que comptava amb un desnivell positiu de 1.000 mts, amb gran varietat en el seu recorregut. Hi havia un poc de tot, amb zones molt tècniques, corrent majoritàriament per sendes i pistes forestals, amb molt poc d’asfalt.
Amb una bona representació de gent del Club, cal ressenyar també la presència d’alguns membres del Triatló Carlet, que han donat un bon ambient a la carrera. Tant sols la coincidència amb la Mitja Marató de València,ha fet que, alguns membres més, anaren .
En quant als resultats, bona actuació dels nostres, destacant la gran carrera de Vicent Gómez (30) i Vicent Puchol (32), però, sobre tot, el nou èxit de Lina Sànchis, segona entre les dones, solament superada per una gran especialista, com es Alicia Chaveli. La veritat es que, poc a poc, s’està demostrant que li van aquest tipus de proves, de gran duresa, i que s’acoblen a les seues característiques.
Enhorabona a tots ells!
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

Mitja Marató de València

Amb record de participació (unes 10.000 persones), amb record femení (la guanyadora, Joyce Chepkirui,parà el crono en 1:08:15), la XXIII Mitja Marató de Valencia ha estat un èxit total , continuant augmentant el prestigi de les proves que allí es celebren i que, recaptació apart, continua sent un bon aparador per a la gent de fora, encara que resulten una miqueta cares per a la gent d’ací.
El guanyador, Jacob Kibet Kendagor, keniata també com Joyce, tornà ha baixar de l’hora(59:58), quedant sis corredors per baix de l’hora i 1 minut, el que diu molt del bon nivell esportiu de la prova.
Pel que respecta als nostres, una bona representació, una dotzena de corredors que disputaren la prova, la majoria d’ells, amb el cap posat en el seu objectiu últim, la Marató de mitjans de novembre.
Enhorabona a tots ells i , sobre tot, molt de coneixement d’ací a allà, ja que entrem en els moments crítics de la preparació.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Fotos
 

Un nou 9 d’octubre: la continuïtat d’una tradició.

A les 8 del matí, amb puntualitat britànica, després de les fotos de rigor, ha començat la tradicional eixida “coixa” a València , per a celebrar el 9 d’octubre.  Iniciada per Jaume Hervás i alguns més, des del nostre Club l’hem acollit com una activitat més de les que celebrem al llarg de l’any i en cadascuna de les últimes edicions hi ha una bona representació. És de veres que la dificultat del repte (són uns 33 kms), fa que no estiga a l’abast de tots el poder-lo completar, però hem trobat una variant amb l’etapa de Silla (20 km), que afegeix més gent a l’eixida des de Carlet, el qual li dóna un gran ambient.
Enguany, la temperatura he estat ideal per a córrer, el qual ha ajudat a suavitzar la duresa de la marxa, dels quinze corredors i tres ciclistes, que han iniciat aquesta nova aventura. La varietat del trajecte, amb camins asfaltats, altres de terra, pas per túnels, amb creuament de ponts, el pas per distintes poblacions i termes (Alginet, Picassent, Silla, Beniparrell, Catarroja, Benetusser, Alfafar,...), fa que l’etapa siga d’allò més divertida  i si damunt afegim el bon ambient, la camaraderia, l’experiència és molt gratificant.
 Al final, l’etapa total l’han completat 4 corredors ( Jaume Hervás, Pepe Romero, Toni Blasco i Oscar Ros) que després d’acomiadar-se dels altres a Silla, han continuat camí cap al cap i casal. La veritat  és que quedava la part mes dura, ja que els kms començaven a fer feina, però per sort tots han pogut acabar el que s’havien proposat.
L’arribada al centre de València ha estat espectacular, tot rodejats de policies, polítics (President de la Generalitat, Consellers,...),militars i gent famosa ( Albelda, el president del Valencia CF i el del Llevant, el president del Valencia Basket,...), tot enlluernat amb senyeres, que donen un gran colorit al dia, amb un ambient festiu immillorable. Ha estat tot un detall per la seua part haver vingut a rebre’ns, no ens mereixíem menys i haver preparat tots aquests actes per a afalagar-nos. La veritat és que la gesta té el seu mèrit i esperem que per a la pròxima edició encara queden diners per a preparar-nos aquesta festa de benvinguda.
Felicitacions a tots aquells que han participat i que, de segur, amb l’esmorzar (tant a Silla com a València) han pogut gaudir d’un ben merescut descans, reposant forces.

Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

XXXIV Volta a peu a Carcaixent

A les 11 del matí i eixint des de les portes d’un conegut centre comercial de la població, aquest diumenge, 6 d’octubre, es va celebrar un any mes la Volta a peu a Carcaixent. Amb una temperatura agradable, encara que es notava quan apuntava el sol, la carrera comptava amb suficients al•licients per a ser un gran èxit i obtenir una participació nombrosa,  afavorida per la gratuïtat de la inscripció.
La coincidència amb una altra carrera matinal a València (Volta a peu de les Falles, on hi hagué una bona participació dels nostres) i el rigorós pla de preparació per a la Marató , en el que estan immersos prou membres del Club, ha fet que , en aquesta ocasió, la representació no fora tan massiva. Així i tot, foren poquets , però bons. Destacant el nou èxit de Mª José Del Pozo, que va aconseguir el tercer lloc en la seua categoria.
Pel que fa als guanyadors de la general, victòria absoluta per a Jose A. Marin Gay (tercer a Carlet), mentre que en dones el primer lloc va ser per a Nuria Castells.
Enhorabona a tots!

Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Acte cloenda III Circuit de carreres Ribera de Xúquer

El divendres, 4 d’octubre, va tindre lloc l’acte de cloenda del III Circuit de carreres de la Ribera a l’Àgora Jove de l’Alcúdia. La cerimònia, que comptà amb la presència com a mantenidor de Recaredo Agulló, una de les figures emblemàtiques de l’atletisme a València i gran amic del nostre Club, es desenvolupà de forma senzilla i emotiva, sobretot per a aquells que van ser distingits amb els premis de destacats en les distintes categories. A l’acte hi va assistir un públic nombrós, ja que la gent anava a arreplegar el detall que l’organització havia preparat per a aquells que havien cobert, almenys, set de les nou proves que formaven enguany el Circuit.
En l’apartat esportiu, el C.A. Alcúdia ha estat clar dominador amb els triomfs en la classificació general, tant en homes, Adelino Pastrana, com en dones, Mª Carmen Abril Moncho, així com per equips. Enhorabona a tots ells!
Pel que respecta als nostres, magnífica segona posició de Javi Mendoza en la general, amb actuacions molt destacades. Llàstima d’algunes carreres on hagué de córrer amb molèsties i problemes, però el seu final ha estat molt fort, comptant amb opcions d’abastar la primera plaça fins a l’última carrera. També quedà segon en sèniors.
Pel que respecta al premi per equips, enguany hem obtingut la segona posició, després d’haver dominat en les dos anteriors edicions, per darrere de l’Alcúdia, que ha fet un gran esforç incorporant grans corredors vinguts de distints llocs de la nostra geografia. En aquest aspecte, res a objectar , cadascú pot tindre la filosofia de Club que li semble més adequada, i per tan sols ens queda donar-los l’enhorabona i tractar de millorar l’any que ve.
Des d’ací tot el reconeixement a aquells membres del Club que han pogut completar el Circuit, emplaçant-los per que continuen entrenant i participen en l’edició de l’any que ve.
Pel que fa  a la presència de la nostra carrera en la pròxima edició, tant de bo que es puguen solucionar les discrepàncies que aparegueren enguany i  ens tornem a incorporar a aquest gran projecte.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
 

Alginet: la última carrera del Circuit

Amb la prova d’Alginet, es dona punt final al III Circuit Cajamar Ribera de Xúquer, en un any complicat i que ha vist com algunes de les curses importants decidiren no formar part en aquesta edició. Esperem que , en anys següents, es puguen solucionar les  discrepàncies i continue tenint un gran futur.
En quant als resultats, una vegada mes , destacada actuació de Javi Mendoza, que ha tingut un gran final de circuit, amb magnífics resultats , llàstima d’algunes carreres on per problemes físics no pogué rendir al cent per cent. El seu tercer lloc, per darrere d’Alfredo Fernández i Tomàs Pla, ha estat un gran colofó per a la seua participació i que, de segur l’any següent tindrà continuïtat.
En quant a resultats individuals, destacar també els trofeus que arreplegaren tant, Pepe Bosch, com Robert Roig, com a corredors locals en les seues respectives categories.  També Vicent Avellaneda va fer una gran carrera, obtenint un bon resultat. Caldria ressenyar també la tornada de Mario Hernández a l’”alta competició”, després d’una operació i molts mesos de estar parat. Ens alegrem per ell i esperem que puga tornar a delectar-nos amb les sues espectaculars arribades a meta, per molt de temps.
Solament uns quants carletins “valents” anaren del Club, posant per davant la cita esportiva a les tradicionals carroses : Benja , Jaume i Nardo. Esperem que gaudiren i l’esforç es compensara.
En quant a l’equip, quedà en tercer lloc, no sent un mal resultat, tenint en compte el dia que es celebrava la prova. Aquesta posició ens consolida com a segon equip del Circuit, per darrere del C.A. L’Alcúdia, un magnífic resultat amb sabor agredolç, si pensem en les dos anteriors victòries. En tot cas, deguem estar contents, perquè continuem en els llocs capdavanters i, sobre tot, ens ho hem passat d’allò mes be en aquesta competició. En aquest moment, tant sols ens quedà felicitar al club guanyador i esperar futures edicions.
Comentar també que el diumenge, pel matí, s’ha disputat també una volta popular a València, en concret als barris de Sant Marcel•lí i  Sant Isidre, una de les moltes carreres que es celebren a la capital, i que compten amb una participació molt nombrosa. En aquesta cursa també han participat membres del Club, encara que estem en festes, demostrant una gran força de voluntat.
 

La nocturna de Manuel: el triomf de les dones

Si la setmana passada, tinguérem una gran actuació a Benimodo, aquest divendres, en la nocturna de Manuel, penúltima prova del circuit de la Ribera ,continuà un final d’estiu ple de bons resultats.
Aquesta carrera compta amb l’al•licient de fer-se per la nit, a les 9, sent l’excusa ideal per a poder quedar-se a sopar, el qual anima a la gent a participar-hi . Enguany, fent calor, no va ser tan aclaparador com l’any passat , si be l’organització havia decidit fer alguns canvis en el recorregut que , segons els corredors, havien augmentat la duresa de la prova, amb algunes costeretes que “picaven”.
Una altra vegada els xiquets ens demostraren que el futur està assegurat, amb les victòries en les seues categories d’Alex Morante i Josep Garcia, i amb els bons resultats de Marc Garcia (4t) i Natalia García.
En quant a la carrera absoluta, es tornà a demostrar el nivell que tenim, amb el tercer lloc de Javi Mendoza, amb un final molt disputat per la segona plaça amb David Cañete, i la setena posició de Javi Colomer, molt meritòria ja que havia estat dos dies amb febra. El guanyador absolut i clar dominador, va ser el nostre vell conegut, Andrés Micó, mentre que en dones la guanyadora va ser Eva Castells, que precedí a la junior de Sueca, Laura Pérez. Cal destacar el debut com a “coixo” de Vicent Gómez, especialitzat en la muntanya i no tant en l’asfalt , amb un magnífic resultat (quedà en el lloc 21) i d’Eli Calbo, que feia la seua primera popular. Ara, l’alegria mes gran ens la donaren les xiques, amb una nombrosa participació (10 corredores) i un gran nivell, ja que tres d’elles obtingueren copa, Mª Angeles Fabra guanyà en veteranes B, mentre que Lina Sánchis i Mª José Del Pozo, foren segona i tercera en veteranes A, situant a 3 atletes entre les 9 primeres xiques de la cursa.
I com a Club, per segona carrera consecutiva, tornarem a guanyar, demostrant el nivell que tenim. Llàstima que s’acaben les carreres del Circuit, ja que anem llançats! Amb aquesta victòria, tenim assegurada la segona plaça, a falta de la carrera d’Alginet, per darrere del C.A. l’Alcúdia, que ha realitzat un magnífic circuit. Tot i això, no es l’èxit mes gran, ja que corregueren 30 membres del Club (el mes nombrós de tots el que hi participaren), amb un terç de dones i, sobre tot, amb un gran ambient entre nosaltres. La nostra força i el nostre secret, està en que son “mes que un Club”, la gent no troba solament la vessant esportiva i competitiva, que també la tenim i que com es pot veure a la crònica amb molts i variats exemples. Front a aquells equips, no Clubs,  que tenen com a objectiu primer i únic, guanyar (buscant membres d’on siga per tal d’aconseguir-ho, encara que no hi haja cap d’afinitat entre ells) , nosaltres potenciem uns altres valors, on l’esforç, els entrenaments i les carreres, son una bona excusa per a trobar un bon ambient i una germanor, i ho podem dir ben fort ara que, damunt, guanyem. Encara que , en principi, el Club està obert a tot el món, té difícil acoble aquell que açò no ho te clar ja que, segurament, està en el lloc equivocat.
Nota apart mereix la carrera de Llombai, també disputada aquesta setmana i on Benja Mansilla aconseguí el segon lloc de la general.
Enhorabona a tots! Amunt! Som els millors!
fotos
 

Benimodo: un gran triomf

La XI Volta a peu a Benimodo, setena prova del Circuit de la Ribera, ha suposat un gran èxit per als nostres.  Els resultats en la carrera del poble veí, han estat espectaculars, amb 7 pòdiums i una magnífica victòria per equips que, enguany, se’ns resistia.
Ja els mes menuts, avisaven amb les victòries d’Alex Morante, en alevins (el segon lloc ha sigut per a Marc García), i la de Josep Garcia, en infantils. Era un bon aperitiu per al que anava a vindre, ja que ha estat molt emocionant  veure arribar a Javi Colomer, com a guanyador absolut, precedint a Javi Mendoza, com a segon, resultat important en la seua lluita individual pel Circuit. Per si açò no era prou, completaren la nostra presència en el caixó, M. José Del Pozo, que quedà primera en la categoria de veterana A (llàstima que no es quedara per a arreplegar-la), al igual que Anna Vanaclocha,en juniors.
Capítol apart mereix l’èxit com a equip, fruit de la constància i la regularitat, ja que per nombre i qualitat, demostrarem en aquesta ocasió ser els millors, per davant dels corredors que representen a l’Alcúdia i Alginet.
Volem destacar també el segon lloc del carletí, Paco Cortes,  del Triatló Carlet, dins dels veterans A. Un èxit ben merescut,  donada la seua trajectòria i dedicació. Enhorabona!
Des d’ací volem també felicitar al Club organitzador, un grup jove amb molta il•lusió, que està lluitant per consolidar aquesta carrera i que, de segur, amb el pas de les edicions anirà aconseguint-ho.
A la fi, enhorabona a tots! Sobre tot destacant l’actuació com a equip, on sempre tenim gent per a donar el relleu. 
Nota: Apart de les nostres, teniu mes fotos al Facebook dels festers de Benimodo, així com a la pàgina de Mychip.
Coixos Carlet
Coixos Carlet
Coixos Carlet
fotos
 

A l’estiu, carreres mil

Encara que resulta complicat , tractarem de ressenyar algunes de les curses mes significatives del que portem d’estiu, on han participat membres del Club.
Començant per una de les mes clàssiques , la Volta a peu a Tavernes de la Valldigna que, enguany, celebrava la 25 edició i que tenia com a novetat el canvi d’horari. A les 21 hores, una hora mes tard que de normal, però que de segur que els corredors van agrair, tant per la millora de la temperatura, com per la possibilitat d’arribar per a aquells que treballen, ja que es fa sempre en divendres (2 d’agost). Enguany la victòria va estar per al mateix de l’any passat, el corredor del C.A. Massamagrell, Ouais Zitane, mentre que en dones cal destacar l’èxit de la junior del València Terra i Mar, Andrea Salvador, que es va imposar a totes les rivals.
Al dia següent, es disputà la carrera de Favara, on també hi hagué una bona representació del Club.
Una altra de les típiques carreres d’estiu es la Matutina de la Platja de Cullera, disputada el dissabte, 10 d’agost, a les 8,30 del matí. Encara que sembla prompte, a eixa hora ja comença a sentir-se els rigors de la calor, afegit al fet de que es corre per l’arena, augmentant la duresa de la prova. En aquesta ocasió, un nou èxit de Javi Mendoza, que acabà quart de la general, i segon sènior, el que ens demostra que es troba a un bon nivell per a afrontar les pròximes carreres del circuit de la Ribera, amb l’esperança d’obtenir una bona classificació. Per suposat, va participar mes gent del Club i tots corregueren a un bon nivell. Enhorabona!
Per a que et dones compte del nivell que tenim, també hi hagué presència al Trail de la perloise de Perles-et-Castelet, a la vall d’Ax les Thermes, a França, ja que hi participà Francis García. Es tracta d’una cursa de muntanya, que transcorre per paratges espectaculars, amb un recorregut de 12,6 kms, i un desnivell acumulat de 700 mts. Cal destacar l’organització, pendent de tots els detalls, ja que hi hagué inclús un dinar per a tots els corredors. De segur, que la carrera seria ben dura, però alleugerida per unes temperatures mes agradables que les que tenim ací.
Una vegada mes, es demostra que als que ens agrada aquest món, ens te igual estar de viatge, l’estiu, les vacances, allà on podem, fem el que mes ens ompli. Molts membres del Club, aprofiten aquests dies per  a continuar fent esport, be siga corrent, nedant en travessies, bicicleta o fent llargs triatlons. El mes important es gaudir del que es fa, amb l’objectiu de trobar-se d’allò mes be.  
 

Matamon i Sant Bernat: crònica d’una tradició.

Un any mes, hem complit amb la tradició, pujant a Matamon corrent el dia de Sant Bernat. Encara que el paisatge no ha millorat molt, enguany no hem patit el “shock” que suposà la pujada de l’any passat, amb els terrorífics efectes del maleït incendi que ens colpejà de manera brutal.
L’edició del 2013, la mes internacional de totes les celebrades, amb participació d’irlandesos (no confondre amb els anglesos), gallecs, ..., tingué algunes novetats, ben pensades, com va ser eixir i arribar al Poliesportiu, amb la possibilitat de dutxar-se i esmorzar allí mateix. El que no va ser novetat, fou la calor, invitada fidel a totes les convocatòries, companya cabuda i no desitjada, que li dona una dificultat major a la pujada.
Com sempre, tot ben preparat, bàsic per a que tot siga més lleu, l’aigua en el lloc adequat deixada el dia d’abans, la taula encomanada per a esmorzar, i sobre tot, l’ànim apunt per a celebrar aquest dia festiu.
L’única assignatura pendent es eixir una miqueta mes prompte, per a evitar en la mesura del possible,  els rigors de la calor, qüestió amb certa dificultat ja que hi ha companys que es desplacen per a participar-hi, però que de segur a l’any que ve es tindrà en compte.
Per a l’any pròxim, tot aquell que vulga,  està convidat/ada, solament te que tindre present que aquesta eixida es fa el dia de Sant Bernat, 23 de juliol, caiga com caiga. Una bona excusa, per a fer el que mes ens agrada, fer esport i passar un matí en bona companyia.
fotos
 

Trail Bicorp Aventura: Lina Sanchis, guanyadora en dones

Com que l’experiència de Chulilla es va agradar i es quedaren en ganes de mes, els que pogueren van repetir a Bicorp, prova espectacular amb combinació de córrer i natació, ja que hi havia trams en que calia tirar-se a l’aigua i nadar ( molt apropiat per a l’època en que ens trobem). Es tractava d’una prova de muntanya de 15 kms, amb combinació d’asfalt, pista forestal, senda, barrancs,..., amb un desnivell acumulat de 1.243 mts que es va disputar el dissabte, 20 de juliol, a les 7 de la vesprada.
Solament tenim que veure les espectaculars fotos, per a comprendre el caràcter de la prova, dura, bonica i divertida. A mes a mes, cal ressenyar  el magnífic i històric triomf de Lina Sanchis, guanyadora absoluta entre les dones, el qual puja un esglaó mes el nivell que estan aconseguint els membres del Club. Dotada d’un físic privilegiat per a aquest tipus de proves, de segur que la victòria li donarà la moral i la seguretat necessària per a seguir participant-hi en noves carreres i afrontant nous reptes. En quant a la resta de companys del Club, molt bona participació, destacant els magnífics llocs obtinguts per Alberto Vidal (14) i Pepe Romero (38).
Enhorabona, Lina! Estem convençuts de que hi hauran mes alegries, en un futur ben pròxim.
Cal agrair les magnífiques i refrescants fotos de Ximo Llorens, que ens han servit per a il•lustrar la crònica.
fotos
 

Coixos per tot arreu

Quant ú ho porta en la sang i li agrada, aprofita qualsevol oportunitat per a fer un a carrera, i totes les excuses son bones, que si estic estiuejant ací, que si els xiquets estan al campament a la serra de Gredos i coincideix que eixe cap de setmana fan una prova al poble, ...Açò es el que es passà a Jaume Hervàs, Ximo Giner i Oscar Ros, sense pensar-ho massa, s’apuntaren a una carrera de muntanya d’un 11 kms a Navarredonda de Gredos, després d’haver estat tot el matí caminant per la muntanya, però l’aprofitament del moment, es va donar forces per a espentar-los a córrer-la. Segons conten les cròniques, la tasca va ser dura però, al final, el deure va quedar complit, deixant constància del pas de membres del Club per aquestes terres castellanes.
Com que es tracta d’una noticia ja passada i ressenyada, solament constatar el detall de l’organització de la prova de Chulilla, que va portar la copa aconseguida a aquesta carrera , com a millor equip, a la següent cursa dels Asics Trail Series, que es va celebrar a Bicorp i on també participarem.